LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2019 16:46

Ρεπούση κατά απόφασης ΣτΕ για τα θρησκευτικά: φονταμενταλιστικό κράτος η Ελλάδα

Μετά τον “συνωστισμό” στη Σμύρνη, αντιδράσεις προκαλεί η ενόχλησή της για τον αγιασμό, την προσευχή και τις εικόνες ηρώων του 1821 στα σχολεία.

Μαρία Ρεπούση

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της ιστορικού και πρώην βουλευτού, Μαρίας Ρεπούση, κατά της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα θρησκευτικά.

Σε ανάρτηση που έκανε στα social media, εκφράζει την αντίθεσή της, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι «ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος». Παράλληλα, δεν κρύβει την ενόχλησή της για τον αγιασμό και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, καθώς και για τις εικόνες Αγίων και ηρώων του 1821 στις σχολικές αίθουσες.

Αναλυτικά, η ανάρτηση που έκανε η Μαρία Ρεπούση:

«Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος.

Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως. Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά.

Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.

Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του ’21.

Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε».

Ρεπούση - ανάρτηση - Θρησκευτικά

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρία Ρεπούση προκαλεί αντιδράσεις με τις θέσεις της. Αλησμόνητη έχει μείνει, εξάλλου, η αναφορά της σε «συνωστισμό» στην αποβάθρα της Σμύρνης κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Σήμερα υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ - Αναζητά την επιστροφή στις νίκες 08:44Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30Λαμία: Ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους στη Φθιώτιδα08:16Ονδούρα: Επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το Κογκρέσο - Τραυματίστηκε βουλευτής08:02Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Μικροπροβλήματα στον Αργοσαρωνικό07:47Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχεται αένη υποστήριξη στον Πούτιν 07:33Τροχαίο ατύχημα στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:18Στις ΗΠΑ η Ματσάδο - Η συνάντηση με τον Τραμπ07:04Μπλόκα Αγροτών: Σταδιακή άρση από σήμερα των αποκλεισμών, ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό06:50ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα του 202506:36ΣΑΤΑ: 48ωρη απεργία αποφάσισαν τα ταξί στην Αττική06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο