LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2019 16:18 | Ανανέωση: 24 Σεπτεμβρίου 2019 16:34

Υπόθεση Novartis: Κατονόμασε τον “Ρασπούτιν” η Ελένη Ράικου

Στην Βουλή οι καταθέσεις της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα. Η απάντηση Παπαγγελόπουλου.

Άρειος Πάγος - Ελένη Ράικου - παραίτηση

Στη Βουλή, προκειμένου να ενταχθούν στην ήδη υπάρχουσα στο Κοινοβούλιο δικογραφία για τη Novartis, διαβιβάζονται οι χθεσινές καταθέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, και της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του, Ευάγγελο Ζαχαρή, διενεργούν ποινική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, μέσω του εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Βασίλη Πλιώτα, διαβίβασε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τις δύο καταθέσεις και όσα έγγραφα και υπομνήματα κατέθεσαν, χθες, ο Γιάννης Στουρνάρας και η Ελένη Ράικου. Στη συνέχεια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να διαβιβάσει τις δύο αυτές καταθέσεις κ.λπ. στη Βουλή.

Οι καταθέσεις των δύο χθεσινών μαρτύρων διαβιβάζονται στη Βουλή, καθώς αναφέρθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά στον τέως αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η Ελένη Ράικου αποκάλυψε ότι πίσω από το προσωνύμιο “Ρασπούτιν”, που έχει αναφερθεί στο παρελθόν, είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αναλυτικότερα, η Ελένη Ράικου, κατά τη χθεσινή κατάθεσή της ως μάρτυρας, προσκόμισε έγγραφα και στοιχεία, ενώ αναφέρθηκε σε όσα έχει καταγγείλει με επιστολές, έγγραφα, κ.λπ. την περίοδο κατά την οποία ήταν επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ακόμη, η Ελένη Ράικου απάντησε σε ερωτήσεις του Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος επικεντρώθηκε στο ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι πίσω από το προσωνύμιο “Ρασπούτιν”.

Όπως είναι γνωστό, η Ελένη Ράικου, τον Μάρτιο του 2017 παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παράκεντρα εξουσίας που εμποδίζουν την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Παράλληλα, ο Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος χθες στο γραφείο του Λάμπρου Σοφουλάκη, κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό, όπως το χαρακτήρισε) και συνοπτική περίληψη της όλης υπόθεσης, απάντησε σε ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού και αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Η απάντηση Παπαγγελόπουλου στην Ράικου

«Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για “Ρασπούτιν” είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης: 

«Υπενθυμίζω ότι στην επιστολή παραίτησης της, η κυρία Ράικου δεν ανέφερε το παραμικρό για εμένα. Απεναντίας μίλησε για τον εντοπισμό 28 εκατομμυρίων ευρώ βρόμικου χρήματος, ενδεχομένως και σε πολιτικούς. 

Μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον “Ρασπούτιν” για αντιπερισπασμό. Αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου. 

Όλα όσα ισχυρίζεται η κα Ράικου για “Ρασπούτιν” είναι ψέματα. Έχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου τουΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

H δικηγόρος του κατηγορούμενου, επικαλείται την δικογραφία και τον αστυνομικό που υπήρξε ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, στο θλιβερό περιστατικό.

Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματαΣήμερα 07:04 | Ειδήσεις

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Η Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και η Πρωτομαγιά.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο