LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2019 13:01 | Ανανέωση: 24 Σεπτεμβρίου 2019 17:40

Thomas Cook: ζημιά έως 1 δις ευρώ για τον ελληνικό τουρισμό

Το «ντόμινο» των επιπτώσεων στις επιχειρήσεις. Ποιες περιοχές «πληγώνονται» περισσότερο. Τα μέτρα στήριξης που μελετά η Κυβέρνηση. Τι ισχύει για Έλληνες ταξιδιώτες στο εξωτερικό.

Thomas Cook - αεροπλάνο - Ελλάδα

Η πλήρης έκταση της ζημίας τόσο για τις επιχειρήσεις με μεγάλη εξάρτηση από την Thomas Cook -ξενοδοχεία με αποκλειστικά συμβόλαια, εργαζομένους σε αυτά, προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών-, όσο και για τα μερίδια που χάνει ο ελληνικός Τουρισμός από το "κενό” των τουριστών που θα διακινούσε ο tour operator έως το τέλος της σεζόν, θα γίνεται όλο και πιο καθαρή όσο περνούν οι ώρες και αποτυπώνονται οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η κατάρρευση του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της Μεγάλης Βρετανίας και του παλαιότερου στον κόσμο.

Μια πρώτη αποτίμηση εντούτοις του "κανονιού” της Thomas Cook από φορείς και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου φανερώνει απώλειες που μπορούν να φτάσουν έως και το μισό δισ. ευρώ μόνο στα ξενοδοχεία, καθώς ο οργανισμός είχε ευρύ πρόγραμμα κρατήσεων και πολύ μεγάλη παρουσία σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς, και ειδικότερα σε Κρήτη, Κω, Ρόδο, Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Το πλήγμα όμως για την οικονομία, λόγω των τουριστών που δεν θα έρθουν, των χαμένων μεριδίων, των προμηθευτών κ.α, ενδεχομένως να φτάσει και το ένα δισ. ευρώ. Σε αυτό προστίθενται και οι επενδύσεις του ομίλου σε νέα ξενοδοχεία που δεν θα υλοποιηθούν (150 εκατ. ήταν το πλάνο για φέτος).

Οι προεκτάσεις από την κατάρρευση της Thomas Cook για την ελληνική αγορά είναι πολλές και πολύπλοκες, με πρώτη την αποπληρωμή των οφειλών προς τα ξενοδοχεία από τα μέσα Ιουλίου. Οι πληρωμές γίνονταν μετά από διάστημα 60 ημερών, και στις αρχές Οκτωβρίου θα έπρεπε κανονικά να αποπληρωθούν ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, δύο από τους πιο "δυνατούς” μήνες της τουριστικής περιόδου. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει εξοφληθεί ούτε ο Ιούλιος. Επιχειρηματίες μιλούν για τόσο μεγάλη ζημιά, που δεν αποκλείεται μονάδες με αποκλειστικά συμβόλαια να μην καταφέρουν να επιβιώσουν.

Μόνο στην Κρήτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ζημιά για τα ξενοδοχεία υπολογίζεται σε 80 με 100 εκατ. ευρώ, αφού μεγάλο ποσοστό των ξενοδόχων του νησιού συνεργάζονταν με την Thomas Cook. Στην Κω οι απώλειες αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ. Στην Ζάκυνθο, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για "άνοιγμα” ύψους 50 εκατ. προς τις επιχειρήσεις. Εξίσου μεγάλο είναι το πλήγμα που έχει δεχθεί η Ρόδος, όπου ο οργανισμός διαχειριζόταν, πέραν των συμβολαίων, και δύο μονάδες. Στην Σκιάθο επιχειρηματίες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων έκαναν λόγο για καταστροφή και για ένα αβέβαιο αύριο στην τουριστική βιομηχανία. 

Για να δοθεί μια ευρύτερη εικόνα των οφειλών, όπως εξηγούν επιχειρηματίες ξενοδόχοι, κατά μέσο όρο το έσοδο ανά επισκέπτη της Thomas Cook υπολογίζεται στα 50 ευρώ και έφτανε μέχρι και τα 90 το άτομο ανάλογα με τον προορισμό, την κατηγορία του καταλύματος, την εποχή της κράτησης και τις παροχές.

Ξενοδόχοι με τους οποίους συνομίλησε το Capital.gr σημειώνουν πως οι οφειλές από την Thomas Cook Βρετανίας έχουν πια χαθεί, όμως οι "βραχίονες” του οργανισμού σε Γερμανία και Σκανδιναβία έχουν με επιστολή τους ζητήσει να γίνει ρύθμιση των χρεών. Αν αυτό ευοδωθεί, οι ξενοδόχοι εκτιμούν πως οι απώλειες θα μπορούσαν να μετριαστούν. Σαφέστερη εικόνα όμως για το ύψος των χρεών θα μπορούν να δώσουν φορείς του χώρου τις επόμενες ημέρες, καθώς ήδη στέλνονται προς τους ξενοδόχους ερωτηματολόγια για την αποτίμηση της κατάστασης. Ο tour operator λειτουργούσε στην Ελλάδα 48 ξενοδοχειακές μονάδες υπό οκτώ σημάτων, εκ των οποίων τέσσερα ξενοδοχεία ιδιόκτητα (το Sunwing Kalithea Beach στη Ρόδο, το Sunwing Makrigialos στην Κρήτη, το Sunprime Miramare στην Ιξιά της Ρόδου και το Casa Cook στην Κω), ενώ τα υπόλοιπα με συμφωνία franchise. 

Thomas Cook - ακυρώσεις

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που ανακύπτει μετά την πτώχευση της Thomas Cook, πέρα από τον επαναπατρισμό των επισκεπτών που έχει δρομολογηθεί, είναι οι μελλοντικές απώλειες, αφού υπολογίζεται πως τουλάχιστον 500 χιλιάδες επισκέπτες αναμενόταν να έρθουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν. Συνολικά η Thomas Cook, κατά το ρεπορτάζ, θα μετέφερε φέτος περίπου 2,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες, λιγότερους μεν από τα τρία εκατομμύρια που διακίνησε πέρσι (τον υψηλότερο όγκο επισκεπτών μετά την Ισπανία), αλλά υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου. 

Οι αποζημιώσεις, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, αφορούν το διάστημα από το κλείσιμο του tour operator, μέχρι και να ολοκληρωθούν τα τουριστικά πακέτα στο τέλος Οκτωβρίου. Θα συνεχιστούν εκείνα που έχουν ασφαλιστεί. Τα μη ασφαλισμένα τουριστικά πακέτα θα ακυρωθούν, γεγονός που θεωρείται πως θα περιορίσει αισθητά τα μερίδια της Ελλάδας σε τουρίστες, σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο σε επίπεδο αφίξεων. Πολύ μεγαλύτερα όμως είναι τα χαμένα μερίδια σε Ισπανία και Τουρκία, και συνολικά το ύψος των ζημιών σε ευρωπαϊκό έδαφος κυμαίνεται σε δυσθεώρητο ύψος.

Δεν είναι όμως η φετινή σεζόν, καθώς σε μεγάλο ποσοστό έχουν κλειστεί τα συμβόλαια και για την τουριστική περίοδο του 2020. Για τους φορείς του Τουρισμού, βασική προτεραιότητα είναι να γίνει ομαλά ο επαναπατρισμός των επισκεπτών και να μην δημιουργηθούν προβλήματα που τυχόν θα έβλαπταν την εικόνα της χώρας. Από εχθές έχει συσταθεί κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να επιστρέψουν οι  50.000 τουριστών που είχαν πακέτα διακοπών και βρίσκονταν από χθες στη χώρα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, υπολογίζεται ότι μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες.

Η επόμενη ημέρα για το ποιος θα καλύψει το τεράστιο κενό που αφήνει ο οργανισμός στην τουριστική βιομηχανία είναι επίσης ένα μεγάλο ζήτημα. O όμιλος Thomas Cook Group ιδρύθηκε το 1841 από τον επιχειρηματία Τόμας Κουκ, με πωλήσεις 9,6 δισεκατομμυρίων λιρών για το έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Διαθέτει 200 ξενοδοχεία υπό τη δική του επωνυμία και δραστηριοποιείται σε 16 βασικές αγορές, με περισσότερα από 40.000 δωμάτια, σε 47 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού από τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία και τις αεροπορικές χαμηλού κόστους, αλλά και για άλλους λόγους η Thomas Cook συσσώρευσε ένα φορτίο χρέους 2,1 δισ. δολαρίων που την εμπόδισε να αντιδράσει στον ευέλικτο on line ανταγωνισμό. Με το χρέος της να έχει δημιουργηθεί περίπου μια δεκαετία πριν εξαιτίας κακών επιχειρηματικών συμφωνιών, χρειαζόταν να διαθέτει τρία εκατομμύρια πακέτα διακοπών ετησίως απλά και μόνο για να καλύπτει τα έξοδα τόκων. 

 Thomas Cook

Απαλλάσσονται από τον φόρο διαμονής οι συμβεβλημένοι με την Thomas Cook

Στην απαλλαγή από τον φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία που έχουν συμβληθεί με την εταιρία Thomas Cook για το χρονικό διάστημα από 23/9 έως 10/10/2019 προχωρά η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Θεοχάρης: υπάρχουν ακόμη και συμβόλαια 7ετίας                                  

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104,6 προχώρησε στην εκτίμηση ότι μακροπρόθεσμα το κόστος για τον ελληνικό τουρισμό από τη χρεοκοπία της Thomas Cook θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ,καθώς όπως επισήμανε «υπάρχουν συμβόλαια και 7ετιας με την Thomas Cook». «Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι το άμεσο κόστος που θα προκαλέσει προβλήματα γιατί σε βάθος χρόνου μπορείς να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα» συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης. Όπως εξήγησε τα επόμενα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι:

  • η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί
  • ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων τουριστών οι 25.000 εκ των οποίων είχαν φτάσει με τη βρετανική Thomas Cook
  • οι άμεσες ακυρώσεις και τι μπορούμε να κάνουμε. «Είμαστε σε συνεννόηση με αεροπορικές εταιρείες για δρομολόγια και θα εστιάσουμε το διαφημιστικό πρόγραμμα σε αγορές και πόλεις που έχουν πληγεί από την υπόθεση αυτή» είπε ο κ. Θεοχάρης.
  • Μακροπρόθεσμα θα πρέπει να δούμε πώς θα ανακτήσουμε μερίδιο της αγοράς και πώς θα το μεγαλώσουμε.

Κληθείς να ονοματίσει τις περιοχές στην Ελλάδα που επηρεάστηκαν περισσότερο από τη χρεοκοπία της Thomas Cook ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «οι περιοχές που είχαν το πιο άμεσο αποτέλεσμα ήταν η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, λιγότερο η Κρήτη και η Κως» καθώς όπως διευκρίνισε «στη Ζάκυνθο ήταν περισσότεροι οι εγκλωβισμένοι σε σχέση με όλη την Κρήτη, όμως η σεζόν της Κρήτης είναι για ένα μήνα ακόμα ενώ η Ζάκυνθος σε λίγες ημέρες κλείνει άρα μεσομακροπρόθεσμα θα επηρεαστεί περισσότερο η Κρήτη και οι μεγάλοι προορισμοί».

Thomas Cook

Επαφές Αρναουτάκη με την ηγεσία του Υπ. Τουρισμού

Το πρωί, η ηγεσία του Υπ. Τουρισμού συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, με αντικείμενο τις συνέπειες για τον τουρισμό της Κρήτης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την συνάντηση, ο Σταύρος Αρναουτάκης, η ηγεσία του υπουργείου και προσωπικά ο κ. Θεοχάρης έχουν κατανοήσει πλήρως τι σημαίνει για την τουριστική οικονομία του νησιού, η κατάρρευση του τουριστικού «κολοσσού», βρίσκονται σε άμεση συνεργασία και αναμένουν τις απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δουν ποια θα είναι η μέριμνα για την στήριξη των επαγγελματιών του χώρου.

«Είμαστε σε άμεση συνεργασία με το υπουργείο. Μίλησα και χθες με τον κ. Θεοχάρη, συναντηθήκαμε σήμερα και είμαι ικανοποιημένος από την συζήτηση που είχαμε. Η ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει καλά τις συνέπειες, είναι στο πλευρό μας και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αναμένουμε απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά τη στήριξη των επαγγελματιών, που έχουν υποστεί οικονομική ζημία, αν και η τελική αποτύπωση της έκτασης των συνεπειών, δεν θα φανεί νωρίτερα από το τέλος της εβδομάδας».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα των τουριστών που βρίσκονται στην Κρήτη και θα αρχίσουν από σήμερα να επιστρέφουν στις χώρες διαμονής τους, διευκρινίζοντας, ότι ναι μεν αποτελεί μεγάλο στοίχημα, ωστόσο ο ίδιος είναι σίγουρος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Μιχάλης Βλατάκης - Καλημέρα Ελλάδα» 

Βλατάκης στον ΑΝΤ1: Ήξεραν δυο μήνες πριν

«Αυτός ήταν ο σεισμός», είπε ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτορείων Κρήτης, για το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «τσουνάμι» τα όσα θα επακολουθήσουν, ενώ περιέγραψε τα σημάδια που είχαν δώσει οι Βρετανοί ότι έρχεται η καταστροφή. 

«Σε πρώτη φάση κοιτάζουμε πώς θα επιστρέψουν οι πελάτες», εξήγησε ο ίδιος, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό «εγκλωβισμένοι» για τους τουρίστες, αφού όπως είπε, «προσπαθούμε να δείξουμε τη φιλοξενία και αυτοί οι πελάτες θα ολοκληρώσουν τις διακοπές τους, θα επιστρέψουν με μέριμνα της ασφαλιστικής τους και τα αποζημιωθούν για τις μέρες που ήταν κλειστή η εταιρεία». Κληθείς να κάνει μια εκτίμηση της ζημιάς που θα υποστεί ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς, ξεκαθαρίζοντας πως «η οικονομία του τουρισμού δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία, είναι τα εστιατόρια, οι προμηθευτές και άλλα, άρα για να υπολογιστεί αυτό το νούμερο θα χρειαστεί χρόνος και δουλειά». «Αυτό που εμείς συστήνουμε είναι ψυχραιμία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν υπήρξαν κάποια σημάδια πριν από τη χρεοκοπία, ο Μ.Βλατάκης σημείωσε πως «υπήρχαν προβλήματα το 2011 και από τότε τακτοποιήθηκαν. Ήταν σημαντική η επέκταση της εταιρείας πέτυχε και μέχρι τον Ιούνιο, όλες οι υποχρεώσεις ήταν καλυμμένες. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα άφηναν τον κολοσσό αυτό να καταρρεύσει, γιατί η ζημιά είναι πολύ παραπάνω από το απαιτούμενο για τη διάσωση ποσό». Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, είπε, φαινόταν να στήνεται σχέδιο διαφυγής των τουριστών από τη χώρα μας. «Εδώ και δύο μήνες οι Βρετανοί είχαν έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο για να δημιουργήσουν αυτό το σχέδιο επιστροφής των τουριστών».

ΥΠΕΞ: δεν υπάρχει πρόβλημα με Έλληνες ταξιδιώτες

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι «Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά και από την πρώτη στιγμή τα ζητήματα που ανέκυψαν μετά την παύση εργασιών της εταιρείας «Thomas Cook» και, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τις Διπλωματικές και Προξενικές Αρχές των χωρών που εκπροσωπούνται στη χώρα μας, έχει λάβει μέτρα για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση όσων προβλημάτων τυχόν προκύψουν. Από πληροφορίες των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών της Ελλάδος στο εξωτερικό, δεν φαίνεται να υπάρχουν μέχρι στιγμής περιπτώσεις Ελλήνων πελατών της εν λόγω εταιρείας που βρίσκονται εκτός Ελλάδος και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιστροφής στη χώρα μας».

O Γιώργος Φραγγίδης, Τομεάρχης Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «το εύρος των επιπτώσεων θα ανακαλύπτεται κάθε μέρα το επόμενο διάστημα. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να σταθεί στο πλευρό των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που αυτή τη στιγμή πλήττονται, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων συνεπειών. Αναλυτική εκτίμηση της συνολικής κατάστασης, μέτρα ανακούφισης και αποκατάστασης για τις ζημιωθείσες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που θα μείνουν άνεργοι, συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και ενέργειες τόνωσης του τουρισμού, είναι κάποιες από τις δράσεις που πρέπει να δούμε να υλοποιούνται άμεσα. Είναι υψίστης σημασίας για το καλό προφίλ της χώρας και του τουρισμού μας, να υπάρξει άμεση ενημέρωση και καθοδήγηση από το Υπουργείο Τουρισμού προς τον τουριστικό κόσμο, ώστε να υπάρξει καθησυχασμός και ομαλή διαχείριση των ταξιδιωτών που επλήγησαν, μέσα σε πνεύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο