LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2019 08:18

Βλατάκης στον ΑΝΤ1 για την Thomas Cook: Ήξεραν δυο μήνες πριν (βίντεο)

Σημάδια ότι έρχεται το «κακό» είχαν λάβει οι Κρητικοί. Τι δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Thomas Cook

«Αυτός ήταν ο σεισμός», είπε ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτορείων Κρήτης, για το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους μετά τη χρεοκοπία της Thomas Cook, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο Μ.Βλατάκης χαρακτήρισε την ίδια ώρα «τσουνάμι» τα όσα θα επακολουθήσουν, ενώ περιέγραψε τα σημάδια που είχαν δώσει οι Βρετανοί ότι έρχεται η καταστροφή.

«Σε πρώτη φάση κοιτάζουμε πώς θα επιστρέψουν οι πελάτες», εξήγησε ο ίδιος, απορρίπτοντας τον χαρακτηρισμό «εγκλωβισμένοι» για τους τουρίστες, αφού όπως είπε, «προσπαθούμε να δείξουμε τη φιλοξενία και αυτοί οι πελάτες θα ολοκληρώσουν τις διακοπές τους, θα επιστρέψουν με μέριμνα της ασφαλιστικής τους και τα αποζημιωθούν για τις μέρες που ήταν κλειστή η εταιρεία».

Κληθείς να κάνει μια εκτίμηση της ζημιάς που θα υποστεί ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα, τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς, ξεκαθαρίζοντας πως «η οικονομία του τουρισμού δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία, είναι τα εστιατόρια, οι προμηθευτές και άλλα, άρα για να υπολογιστεί αυτό το νούμερο θα χρειαστεί χρόνος και δουλειά».

«Αυτό που εμείς συστήνουμε είναι ψυχραιμία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν υπήρξαν κάποια σημάδια πριν από τη χρεοκοπία, ο Μ.Βλατάκης σημείωσε πως «υπήρχαν προβλήματα το 2011 και από τότε τακτοποιήθηκαν. Ήταν σημαντική η επέκταση της εταιρείας πέτυχε και μέχρι τον Ιούνιο, όλες οι υποχρεώσεις ήταν καλυμμένες. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα άφηναν τον κολοσσό αυτό να καταρρεύσει, γιατί η ζημιά είναι πολύ παραπάνω από το απαιτούμενο για τη διάσωση ποσό».

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, είπε, φαινόταν να στήνεται σχέδιο διαφυγής των τουριστών από τη χώρα μας.

«Εδώ και δύο μήνες οι Βρετανοί είχαν έρθει σε επαφή με το αεροδρόμιο για να δημιουργήσουν αυτό το σχέδιο επιστροφής των τουριστών».

Αναχωρούν από την Κρήτη οι πελάτες της Thomas Cook

Σχεδόν χωρίς καμία διαφοροποίηση, με άλλες, όμως, αεροπορικές εταιρείες, θα εκτελεστούν οι πτήσεις επιστροφής των τουριστών στις χώρες διαμονή τους, που είχαν κλείσει πακέτα διακοπών στην Κρήτη με την Thomas Cook.

Για σήμερα και αύριο ήταν προγραμματισμένες οκτώ πτήσεις από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Μία για το Νιούκαστλ, δύο για το αεροδρόμιο Γκάτγουικ Λονδίνου, μία για Γλασκόβη, δύο για Μάντσεστερ, μία για Μπέρμινχαμ και μια για Μπρίστολ.

Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας, σε δύο περιπτώσεις υπάρχει διαφοροποίηση ως προς την ώρα, καθώς μια πτήση για το Γκάτγουικ που θα έφευγε 21:50, θα αναχωρήσει τελικά στις 22:25 και μία ακόμη για το Μπέρμινχαμ που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:45, θα αναχωρήσει στις 23:30.

Οι πτήσεις από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» ξεκινούν απόψε στις 21:15. Η δεύτερη πτήση θα αναχωρήσει στις 21:40, η επόμενη στις 22:25 και στη συνέχεια, οι πτήσεις που θα εκτελεστούν είναι στις 23:00 και στις 23:30. Η επόμενη πτήση θα είναι στις 01:05 και αμέσως μετά, αύριο το μεσημέρι στις 14:10 και τελευταία για το διήμερο, αύριο το βράδυ στις 22:15.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την ΠέμπτηΧθες 16:23 | Ειδήσεις

Που αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Που θα υπάρχει έντονη σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.


 

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο