LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2019 20:13

Χωρίς “ενστάσεις” από τους δανειστές ο προϋπολογισμός του 2019

Ποιες είναι οι αντιδράσεις για τα δημοσιονομικά, τις 120 δόσεις και την πάγια ρύθμιση.

Υπουργείο Οικονομικών

Mε μια αρχική συμφωνία ότι «μέσες άκρες δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2019» ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τόνιζαν ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης με ορόσημο το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως έως την Τετάρτη οπότε υπάρχει ατζέντα συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών (το ΔΝΤ θα παραμείνει έως την Παρασκευή στο πλαίσιο της έκθεσης του άρθρου 4) «δεν θα κλείσει κάτι». Αυτό που επιδιώκουμε ,ανέφερε αρμόδια πηγή είναι «να τεθούν στο τραπέζι όλα τα θέματα και να υπάρξουν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις».

Οσον αφορά τις προβλέψεις επί των δημοσιονομικών καμία πλευρά δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά της με σαφήνεια. Σε πρώτη φάση για το 2019, επιβεβαιώνεται ότι κυβέρνηση και θεσμοί τείνουν να συμφωνήσουν σε κοινή εκτίμηση πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, αλλά για το 2020, τρεις μήνες πριν από το κλείσιμο του 2019 μέχρι σήμερα δεν έχουν διατυπωθεί ασφαλείς εκτιμήσεις, ούτε καν για την προβλεπόμενη ανάπτυξη.

Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αρμόδια πηγή πως «το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019». Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κεντρικό σενάριο προβλέπει «χτίσιμο» της ανάπτυξης πάνω σε μια βάση 2,3% με την προσθήκη 0,7% εφόσον εφαρμοστούν στο ακέραιο οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Αναφορικά με τις 120 δόσεις και το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας της 30ης Σεπτεμβρίου αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να καθιερώσει μια νέα πάγια ρύθμιση, η πηγή σημείωσε πως δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα. Επιχείρησε, δε, να υποβαθμίσει τη συζήτηση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, λέγοντας ότι αυτά τα ζητήματα συζητούνται με τους επικεφαλής…

Σε ερώτηση αναφορικά με τη χρήση των κερδών από ελληνικά ομόλογα αλλά και την επιδιωκόμενη μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε με νόημα πως «η κυβέρνηση θέτει τα θέματα αυτά στον κατάλληλο χρόνο και χώρο» για να συμπληρώσει «έχουν τεθεί εκεί που πρέπει, όταν έπρεπε».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο