LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2019 15:42

Δίκη Χρυσής Αυγής: προκλητικός στην απολογία του ο δράστης της δολοφονίας του Λουκμάν

«Τον μαχαίρωσα έξι φορές με αδύναμα χτυπήματα, μόνο για να τον ενοχλήσω κι όχι για να του κάνω κακό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος , προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

δίκη Λούκμαν - εφετείο -  συγκέντρωση

Φωτογραφία αρχείου

Ως «ένα περιστατικό της στιγμής» κατά το οποίο μαχαίρωσε έξι φορές «με αδύναμα χτυπήματα μόνο για να τον ενοχλήσει» τον Σαχζάτ Λουκμάν, περιέγραψε τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, τον Ιανουάριο του 2013, ο ένας από τους δύο δράστες του εγκλήματος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Χρήστος Στεργιόπουλος, που έχει αποφυλακιστεί μετά από έξι χρόνια και 4 μήνες κράτησης, αρνήθηκε στην απολογία του ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και περιέγραψε το έγκλημα ως έναν διαπληκτισμό από αυτούς που συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ οδηγών.

Εν προκειμένω, μεταξύ του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του στην ανθρωποκτονία Διονύση Λιακόπουλου, που πήγαιναν βόλτα με μηχανή και του Λουκμάν, που πήγαινε για δουλειά με ποδήλατο. «Ένα περιστατικό της στιγμής», όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε».

Κατά τον κ. Στεργιόπουλο, ο 27χρονος εργάτης ήταν αυτός που προκάλεσε τον ίδιο και τον Διονύση Λιακόπουλο, καθώς τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και κινήθηκε πρώτος προς αυτούς. Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο Λουκμάν επιτέθηκε πρώτος στον Λιακόπουλο και ο ίδιος τον μαχαίρωσε έξι φορές επιπόλαια για να τον «ενοχλήσει», ώστε να απεγκλωβίσει τον φίλο του από τη λαβή του 27χρονου εργάτη.

Αν και με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου, που καταδίκασε τους δύο δράστες σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 5 μηνών, το έγκλημα είχε ρατσιστικά κίνητρα, ο Χρήστος Στεργιόπουλος επέμενε σήμερα απολογούμενος πως δεν κατάλαβαν εξαρχής ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αν και είδαν ότι «ήταν λίγο μελαμψός, όμως, θα μπορούσε να είναι Έλληνας», αλλά αφού το θύμα «ήρθε καταπάνω μας».

Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, πως ούτε ο ίδιος ούτε ο Διονύσης Λιακόπουλος -που μαχαίρωσε στην καρδιά τον 27χρονο- αντιλήφθηκαν ότι ο Λουκμάν είχε τραυματιστεί βαριά, ώστε να καλέσουν ασθενοφόρο, ενώ ισχυρίστηκε πως «δεν ήθελαν να το κάνουν». Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην αίθουσα, τα δικά του χτυπήματα στον Λουκμάν ήταν επιπόλαια, αβαθή, «αν ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω θα έβαζα δύναμη».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο