LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2019 15:42

Δίκη Χρυσής Αυγής: προκλητικός στην απολογία του ο δράστης της δολοφονίας του Λουκμάν

«Τον μαχαίρωσα έξι φορές με αδύναμα χτυπήματα, μόνο για να τον ενοχλήσω κι όχι για να του κάνω κακό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος , προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

δίκη Λούκμαν - εφετείο -  συγκέντρωση

Φωτογραφία αρχείου

Ως «ένα περιστατικό της στιγμής» κατά το οποίο μαχαίρωσε έξι φορές «με αδύναμα χτυπήματα μόνο για να τον ενοχλήσει» τον Σαχζάτ Λουκμάν, περιέγραψε τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, τον Ιανουάριο του 2013, ο ένας από τους δύο δράστες του εγκλήματος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Χρήστος Στεργιόπουλος, που έχει αποφυλακιστεί μετά από έξι χρόνια και 4 μήνες κράτησης, αρνήθηκε στην απολογία του ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και περιέγραψε το έγκλημα ως έναν διαπληκτισμό από αυτούς που συμβαίνουν καθημερινά μεταξύ οδηγών.

Εν προκειμένω, μεταξύ του ίδιου και του συγκατηγορούμενού του στην ανθρωποκτονία Διονύση Λιακόπουλου, που πήγαιναν βόλτα με μηχανή και του Λουκμάν, που πήγαινε για δουλειά με ποδήλατο. «Ένα περιστατικό της στιγμής», όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία παρεξήγηση που δυστυχώς κατέληξε όπως κατέληξε».

Κατά τον κ. Στεργιόπουλο, ο 27χρονος εργάτης ήταν αυτός που προκάλεσε τον ίδιο και τον Διονύση Λιακόπουλο, καθώς τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και κινήθηκε πρώτος προς αυτούς. Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο Λουκμάν επιτέθηκε πρώτος στον Λιακόπουλο και ο ίδιος τον μαχαίρωσε έξι φορές επιπόλαια για να τον «ενοχλήσει», ώστε να απεγκλωβίσει τον φίλο του από τη λαβή του 27χρονου εργάτη.

Αν και με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου, που καταδίκασε τους δύο δράστες σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών και 5 μηνών, το έγκλημα είχε ρατσιστικά κίνητρα, ο Χρήστος Στεργιόπουλος επέμενε σήμερα απολογούμενος πως δεν κατάλαβαν εξαρχής ότι επρόκειτο για αλλοδαπό, αν και είδαν ότι «ήταν λίγο μελαμψός, όμως, θα μπορούσε να είναι Έλληνας», αλλά αφού το θύμα «ήρθε καταπάνω μας».

Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, πως ούτε ο ίδιος ούτε ο Διονύσης Λιακόπουλος -που μαχαίρωσε στην καρδιά τον 27χρονο- αντιλήφθηκαν ότι ο Λουκμάν είχε τραυματιστεί βαριά, ώστε να καλέσουν ασθενοφόρο, ενώ ισχυρίστηκε πως «δεν ήθελαν να το κάνουν». Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην αίθουσα, τα δικά του χτυπήματα στον Λουκμάν ήταν επιπόλαια, αβαθή, «αν ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω θα έβαζα δύναμη».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο