LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2019 09:17

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ: οι στόχοι, τα καυτά ζητήματα και οι συναντήσεις

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και οι βασικοί στόχοι που έχει στη "βαλίτσα" του.

Μητσοτάκης - ΔΕΘ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου από την Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα και στις εργασίες της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) στη Νέα Υόρκη.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό Αντώνης Διαματάρης.

Οι βασικοί στόχοι του ταξιδιού του

Οι βασικοί στόχοι της επίσκεψης Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, περιφερειακά και παγκόσμια, να αναδειχθεί διεθνώς το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο και το νέο περιβάλλον που δημιουργείται με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Παράλληλα, στους στόχους τους είναι να αναπτυχθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα η ελληνική πρόταση και να υπάρχουν συναντήσεις με την ελληνική ομογένεια, σε εκδήλωση της οποίας ο πρωθυπουργός θα αναπτύξει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ψήφιση νόμου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

  • Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, o Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. Την ίδια ημέρα θα λάβει μέρος στην εκδήλωση των Προέδρων της Γαλλίας, της Κολομβίας και της Χιλής για το πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών σε συνέχεια των πυρκαγιών του Αμαζονίου.
  • Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στην έναρξη των εργασιών της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) ενώ επίσης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council. Την ίδια ημέρα ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs παρουσία επενδυτών.
  • Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Global Business Forum του Bloomberg. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στο γεύμα που θα παραθέσει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross παρουσία επενδυτών. Το ίδιο βράδυ θα απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια.
  • Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, ενώ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Council on Foreign Relations.
  • Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Διμερείς συναντήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί μεταξύ άλλων ηγετών με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump (24/9), τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan (25/9), τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison (24/9) και της Ινδίας Narendra Μοdi (26/9). O κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Edi Rama (23/9) και τον Zoran Zaev (24/9), καθώς επίσης με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vucic (23/9), τον Πρόεδρο του Κοσόβου Hashim Thaci (23/9) και την Πρόεδρο της Γεωργίας Salome Zourabichvili (24/9).

Είναι επίσης προγραμματισμένες διμερείς επαφές του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κολομβίας Ivan Duque Marquez (23/9), τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μahmoud Abbas (23/9) και τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan (24/9). Σημειώνεται ότι, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη (26/9). Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντησή του με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων. Στις 26/9 είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο καθώς και σειρά επαφών με παράγοντες της ομογένειας.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενήΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο