LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2019 22:10 | Ανανέωση: 21 Σεπτεμβρίου 2019 22:33

Τρόμος στην Αλβανία από τα 5,8 Ρίχτερ (βίντεο)

Δεκάδες τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές. Πολλοί κάτοικοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ώρες αγωνίας έζησε η ελληνική ομάδα Ταεκβοντό.

ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, κυρίως στα Τίρανα, μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα, με διαφορά λίγων λεπτών η μία από την άλλη. Η πρώτη είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ και η δεύτερη 5 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην Αδριατική Θάλασσα, 30 χιλιόμετρα δυτικά της αλβανικής πρωτεύουσας.

105 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ζήτησαν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου δήλωσε η Υπουργός Υγείας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου. Από αυτούς οι 21 παραμένουν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το Yπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως σε ορισμένα σχολεία υπάρχουν ρωγμές αλλά τα μαθήματα θα συνεχισθούν κανονικά την Δευτέρα

«Δεν υπάρχουν νεκροί. Έχουμε περισσότερους από 20 ελαφρά τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκαν από πτώσεις αντικειμένων ή από σοβάδες ή έπαθαν κρίση πανικού», ανέφερε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Αλμπάνα Κατζάι.

ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κάποια σπίτια και άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά δεν έχουν καταρρεύσει. Επτά κτίρια υπέστησαν ζημιές στα Τίρανα και το Δυρράχιο και περίπου 130 σπίτια έχουν ρωγμές και ζημιές σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, στο Δυρράχιο, στο Φιέρι και στο Ελμπασάν. Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 10 κτίρια που κατέρρευσαν σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το κλειστό γυμναστήριο των Τιράνων όπου διεξαγόταν διεθνής αγώνας Tae Kwon Do. Την ώρα που αγωνιζόταν μάλιστα η Ελληνίδα αθλήτρια, Μαρία Σεμέλη, άρχισε ο χορός των Ρίχτερ, με θεατές προπονητές και αθλητές να εγκαταλείπουν άρον-άρον το γήπεδο.

ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Στο Πανεπιστήμιο, ζημιές έχει υποστεί το κτίριο που στεγάζει το τμήμα Γεωλογίας, ενώ σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τούβλα.

ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Από τις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο Καβάγια - Δυρράχιο χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Μέχρι αργά το απόγευμα, οι κάτοικοι των Τιράνων παρέμεναν στους δρόμους. «Φοβάμαι να επιστρέψω στο σπίτι μου γιατί μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι», είπε μια 50χρονη γυναίκα, η Ντρίτα Λότζα.

ΑΛΒΑΝΙΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χλιομέτρων και ήταν ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία. Το “χτύπημα” του Εγκέλαδου έγινε αισθητό στα Σκόπια, σε περιοχές της Ιταλίας, αλλά και στη χώρα μας, σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο