LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2019 08:25

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης: έκκληση Γκουτέρες για δράση

Η κλιματική έκτακτη ανάγκη απειλεί την ασφάλειά μας, τα νοικοκυριά μας και τις ζωές μας, ανέφερε ο κ. Γκουτέρες, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης.

ΟΗΕ-Μαρόκο - Γκουτέρες

Έκκληση για δράση απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ειρήνης και τον κίνδυνο που θέτει η κλιματική κρίση στην ευημερία και τις ελευθερίες των ανθρώπων.

Η κλιματική έκτακτη ανάγκη απειλεί την ασφάλειά μας, τα νοικοκυριά μας και τις ζωές μας, ανέφερε ο κ. Γκουτέρες, εξηγώντας ότι αυτός είναι και ο λόγος που συγκαλεί τη Σύνοδο για την Κλιματική Δράση στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τόνισε μάλιστα ότι αν εργαστούμε μαζί, μπορούμε να κάνουμε το μοναδικό μας σπίτι ειρηνικό, με ευημερία και ασφαλές για εμάς και τις μέλλουσες γενιές. Παρατήρησε τέλος ότι εφόσον πολίτες και ηγέτες αναλάβουν δράσεις, αυτός ο αγώνας μπορεί και πρέπει να κερδηθεί.

Το πλήρες μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, έχει ως εξής:

"21 Σεπτεμβρίου 2019 - Διεθνής Ημέρα Ειρήνης - Μήνυμα Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

Η ειρήνη βρίσκεται στην καρδιά όλου του έργου μας στα Ηνωμένα Έθνη. Γνωρίζουμε ότι η ειρήνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν κόσμο χωρίς πολέμους. Σημαίνει ανθεκτικές και σταθερές κοινωνίες όπου όλοι μπορούν να απολαμβάνουν θεμελιώδεις ελευθερίες και να ευημερούν αντί να αγωνίζονται για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Σήμερα η ειρήνη αντιμετωπίζει έναν νέο κίνδυνο: την κλιματική έκτακτη ανάγκη η οποία απειλεί την ασφάλειά μας, τα νοικοκυριά μας και τις ζωές μας. Για αυτόν τον λόγο, το κλίμα είναι το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης. Επίσης, αυτός είναι ο λόγος που συγκαλώ τη Σύνοδο για την Κλιματική Δράση στις 23 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία παγκόσμια κρίση.

Μόνο αν εργαστούμε μαζί μπορούμε να κάνουμε το μοναδικό μας σπίτι ειρηνικό, με ευημερία και ασφαλές για εμάς και τις μέλλουσες γενιές. Σε αυτή τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης σας καλώ όλους να αναλάβετε συγκεκριμένες δράσεις και να απαιτήσετε δράσεις από τους ηγέτες σας. Αυτός είναι ένας αγώνας δρόμου που μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε".


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών23:59Βίρτους – Ολυμπιακός: Πέρασε από την Μπολόνια και κοιτάει ψηλά ο “Θρύλος”23:44Στον ουρανό της Αθήνας 3.000 φαναράκια για τη «Νύχτα των Ευχών»23:29Επίθεση με μαχαίρι και χλωρίνη σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία - 15 τραυματίες23:14Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες - Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς22:59Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο