LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019 23:12

Μετονομάζονται δυο σταθμοί του Μετρό

Ποιοι σταθμοί αλλάζουν όνομα και από πότε.

Μετρό Ακρόπολης - Ακρόπολη

Την απόφασή της να μετονομάσει τον Σταθμό του Ευαγγελισμού σε "Παύλος Μπακογιάννης" ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό με αφορμή και την συμπλήρωση 30 ετών από την δολοφονία του αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «Άγιος Δημήτριος», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Ειδικότερα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».

Η καταργούμενη ονομασία τους θα διατηρηθεί στη σήμανση των σταθμών μέσα σε παρένθεση, δηλαδή «Παύλος Μπακογιάννης (Ευαγγελισμός)» και «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», έως την 30η Απριλίου 2020. Στη συνέχεια θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών.

Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του.

Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Πτώση τρίχρονου αγοριού από τις κερκίδες κολυμβητηρίου10:13Σταύρος Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (βίντεο)09:59Σε κατάσταση συναγερμού η Πολωνία: Αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών09:44Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ναρκωτικά09:30Γαλλία: Διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα του Παρισιού09:16Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για κατάφωρες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός09:02Μητσοτάκης στη Σιγκαπούρη - Στο επίκεντρο της επίσκεψης η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός και της Ασίας08:48Χαλκιδική: Ξεκινά σήμερα η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ08:34Γαλάτσι: Αυτοκίνητο αναποδογύρισε μετά από πρόσκρουση – Ελαφρά τραυματισμένος ο οδηγός08:20Σφοδρή κακοκαιρία σε Ήπειρο και Μακεδονία: Υπερχείλισε ο Αλιάκμονας - Καστραφορές στον Γράμμο08:06Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά07:52Κρήτη: Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης 100 και πλέον μεταναστών σε λίγες ώρες 07:38Έναρξη Διαπραγμάτευσης Νέου Κοινού Ομολογιακού Δανείου της LAMDA Development07:24Ο ανατρεπτικός μύθος της Νέας Υόρκης: Το ταξίδι του Lou Reed07:10Αταμάν: Δεν υπάρχει χρόνος να αναζητήσουμε νέο παίκτη06:56Λωρίδα της Γάζας: 22 Νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Φθιώτιδα: Βρήκαν ναρκωτικά σε έλεγχο στα διόδια της Τραγάνας - Μία σύλληψη 23:59Παναθηναϊκός-Τι Τζέι Σορτς: Ο Φαρίντ μας κάνει πιο άνετους με την μπάλα στα χέρια23:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο