LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019 22:29

Ισόβια στον δολοφόνο του 52χρονου με νοητικά προβλήματα

Τι ποινή επιβλήθηκε στις δυο γυναίκες που ήταν συνεργοί του στη δολοφονία.

AP - δικαστήριο - δικαστής - σφυράκι - σφυρί - Gavel

Ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, έναν 38χρονο και δύο γυναίκες, για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 52χρονου άνδρα, με νοητικά προβλήματα, κατά τη διάρκεια ληστείας που έγινε τον Απρίλιο του 2017, στον Εύοσμο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών στον 38χρονο, ενώ στην 40χρονη σύντροφό του και την 22χρονη κόρη τους επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και 8 ετών αντίστοιχα, για άμεση συνέργεια. Η κόρη αφέθηκε ελεύθερη ενόψει του εφετείου, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Κίνητρο της άγριας δολοφονίας φέρεται να ήταν η ληστεία. Το θύμα ζούσε σε μονοκατοικία μαζί με την αδελφή του και τον συνταξιούχο πατέρα τους. «Τον χτυπούσε χωρίς δισταγμό και οίκτο. Παρότι αιμορραγούσε τον εγκατέλειψε αβοήθητο» είπε ο εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την καταδίκη του 38χρονου.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και το όνομα ενός αλλοδαπού, 31 ετών, που φέρεται να ήταν φίλος της 22χρονης, αλλά καθώς παραμένει ασύλληπτος θα δικαστεί εάν και εφόσον συλληφθεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες γνώριζαν τον 79χρονο πατέρα του θύματος και ήξεραν για τα εισοδήματά του από συντάξεις και επιδόματα. Όταν οι τέσσερις δράστες εισήλθαν στην μονοκατοικία ο 52χρονος εκτιμάται ότι αντιστάθηκε και τότε δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα σε διάφορα σημεία, τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Χτυπήματα όμως δέχθηκε κι ο 79χρονος πατέρας, ο οποίος χρειάστηκε να διακομιστεί με τραύματα σε νοσοκομείο. Όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που στο σπίτι βρισκόταν και η αδελφή του θύματος, επίσης με νοητικά προβλήματα, που προσποιείτο ότι κοιμόταν. Τελικά οι δράστες αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν, περίπου 250 ευρώ, και εξαφανίστηκαν.

Η εμπλοκή τους ταυτοποιήθηκε λίγους μήνες αργότερα από γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε μέσα στο σπίτι, ενώ απολογούμενοι στο δικαστήριο δέχθηκαν ότι πήγαν να κλέψουν αλλά «υπέδειξαν» ως δράστη της ανθρωποκτονίας τον 31 ετών, Αλβανό, συγκατηγορούμενό τους που παραμένει ασύλληπτος.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο