LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019 21:31

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο στρατόπεδο Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από τα κτίρια που εκκενώθηκαν

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η «κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού».

ΣΥΡΙΖΑ - στρατόπεδο Κορίνθου

"Η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται ότι δε διαθέτει κανένα σχέδιο στη διαχείριση του προσφυγικού. Έδιωξε άρον-άρον οικογένειες με μικρά παιδιά από τις καταλήψεις για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, για να τους φέρει σε ακόμα χειρότερες συνθήκες και μην έχοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό για το αν και σε ποιες δομές φιλοξενίας θα μεταφερθούν και πότε".

Αυτά δήλωσε ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός έπειτα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του ίδιου, των συντονιστών του Τμήματος Προσφυγικού - Μεταναστευτικού και της ΝΕ Κορινθίας και αλληλέγγυους, στο στρατόπεδο της Κορίνθου, στη νέα άτυπη δομή, που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπου μεταφέρθηκαν χθες οι πρόσφυγες "που εκδιώχθηκαν από καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, "στον χώρο έχουν στηθεί σκηνές και όχι tolls, όπως αρχικά είχε ειπωθεί από τις αρχές. Οι συνθήκες προφανώς και δεν είναι κατάλληλες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι έρχεται χειμώνας και η διαμονή σε σκηνές θα δυσχεραίνεται όλο και περισσότερο από τη βροχή, το κρύο και την έλλειψη θέρμανσης. Στο σημείο μεταφέρθηκαν χθες περίπου 200 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με μικρά παιδιά".

ΣΥΡΙΖΑ - στρατόπεδο Κορίνθου

Επίσης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησαν με εκπροσώπους του ΔΟΜ, που έχει αναλάβει τη διαχείριση της δομής. "Η φιλοξενία των ανθρώπων θα είναι προσωρινή, χωρίς να έχει δοθεί στον ΔΟΜ οδηγία για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Η αντιπροσωπεία ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για τη σίτιση, τις συνθήκες υγιεινής, την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών και των ευάλωτων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και το Κέντρο κράτησης αλλοδαπών στον χώρο του στρατοπέδου και "διαπίστωσε ότι ο αριθμός των κρατουμένων μεταναστών έχει αυξηθεί δραματικά" (840 σήμερα από περίπου 250 τον Ιούλιο, αναφέρουν). Επισημαίνεται ακόμα στην ανακοίνωση πως οι ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες "δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς από τη μία μόνο γιατρό, τους τρεις νοσηλευτές και τους τρεις εργαζομένους στην καθαριότητα που διαθέτει αυτή τη στιγμή το ΠΡΟΚΕΚΑ".

"Φαίνεται ότι η ΝΔ επαναφέρει τις κλειστές δομές ως βασική πολιτική στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, χωρίς κανένα σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες, τις συνθήκες κράτησης και τους εργαζόμενους", σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: “Ξύπνησε” η χιονισμένη Αίτνα (εικόνες)23:59Globe Soccer Awards: Λάμψη Ντεμπελέ, Γιαμάλ και Παρί Σεν Ζερμέν23:45Σάμος: Σύλληψη 49χρονου κατηγορούμενου για 27 απάτες - Υποδυόταν μέχρι και στέλεχος της... Interpol23:34Ο Χάρι Στάιλς επιστρέφει μετά από δυόμιση χρόνια αποχής23:20Ολυμπιακός: Για συμφωνία με Τάιρικ Τζόουνς κάνουν λόγο οι Σέρβοι23:07Θάνος Μικρούτσικος: Σαν σήμερα “έφυγε” ο σπουδαίος συνθέτης με την παράλληλη πολιτική δράση22:53Φωτιά - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη μια γυναίκα με σοβαρά εγκαύματα22:39Μπριζίτ Μπαρντό: Ανήκει πλέον στη συλλογική μνήμη του Σεν Τροπέ, την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε, ανακοίνωσε ο δήμος της πόλης22:25Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 22:11Κάραλης στον ΑΝΤ1: Είναι πολύ σημαντικό το ελικόπτερο να μπορεί να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το πολύ μέσα σε 20 λεπτά21:57Τραμπ: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ενός ειρηνευτικού σχεδίου για την Ουκρανία21:43Τραμπ: "Πολύ παραγωγική" τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν πριν από τη συνάντηση με τον Ζελένσκι21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο