LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019 18:35

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Ψυχικό: Δάκρυα και λιποθυμίες στην δίκη

Ξέσπασαν οι συγγενείς του άτυχου φαρμακοποιού μόλις αντίκρισαν στο δικαστήριο τον καθ΄ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας. 

Δολοφονία - φαρμακοποιός - Νέο Ψυχικό

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε η δίκη, για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, πριν από ένα χρόνο στο Νέο Ψυχικό. Οι συγγενείς του άτυχου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου ξέσπασαν μόλις αντίκρισαν στο δικαστήριο τον καθ΄ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας, έναν 52χρονο κατασκευαστή κτηρίων, με τον οποίο το θύμα είχε οικονομικές διαφορές. 

Η κόρη του φαρμακοποιού δεν άντεξε και λιποθύμησε, ενώ η μητέρα της άρχισε να φωνάζει στον κατηγορούμενο: «Τέρας, θα πάρεις αυτό που σου αξίζει. Ζεις τέρας; Αναπνέεις; Πώς κοιμάσαι τα βράδια; Δολοφόνε, ψεύτη». 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 52χρονος το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου του 2018 είχε στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του φαρμακοποιού στο Νέο Ψυχικό. Μόλις είδε να ανοίγει η γκαραζόπορτα άρχισε να πυροβολεί προς το αυτοκίνητο του φαρμακοποιού. Το θύμα βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο δράστης έσπευσε να εξαφανιστεί. 

 «Άκουσα ένα κρότο και αμέσως μετά άλλους τρεις. Βγήκα στο μπαλκόνι, κοίταξα στο δρόμο, είδα τον μπαμπά μου έξω από το αυτοκίνητο μέσα στα αίματα. Δεν κουνιόταν. Μπήκαμε με τη μαμά μου στο ασανσέρ και λέγαμε η μία στην άλλη "πες μου ότι είναι όνειρο”», περιέγραψε στο δικαστήριο η κόρη του φαρμακοποιού. 

Θύμα και θύτης ήταν κάποτε στενοί φίλοι, όμως -όπως κατέθεσαν οι συγγενείς του φαρμακοποιού - ένα χρέος 300 χιλιάδων ευρώ που δεν επέστρεφε ο κατασκευαστής και είχε οδηγήσει τις δύο πλευρές σε χρόνια δικαστική διαμάχη ήταν εκείνο που όπλισε το χέρι του κατασκευαστή. 

«Αυτός που ήταν φίλος έγινε εχθρός για τα λεφτά. Το αμάξι είχε φιμέ τζάμια, με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα έριξε δυο φορές στα τυφλά. Θα μπορούσε να ήταν και η κόρη μου στο αυτοκίνητο, θα έχανα και το παιδί μου», κατέθεσε η χήρα του φαρμακοποιού. 

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη μετά από δυόμιση εβδομάδες. Στους αστυνομικούς είπε ότι θόλωσε, επειδή λόγω του χρέους το σπίτι του θα έβγαινε σε πλειστηριασμό. Στο δικαστήριο ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του φαρμακοποιού.

«Είχε σχεδιάσει τα πάντα. Το δρόμο διαφυγής, τα ρούχα και το όπλο τα πέταξε σε υπόνομο, είχε μαζί του αλλαξιά. Αμέσως μετά τη δολοφονία πήγε σε μνημόσυνο για να έχει άλλοθι. Αν έχει το Θεό του, τέσσερις μέρες πριν συλληφθεί εμφανίστηκε σε δικαστήριο που είχαμε, για να δείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», είπε στο δικαστήριο ο γιος του άτυχου φαρμακοποιού.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την απολογία του 52χρονου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητεςΧθες 18:48 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι είχαν να δουν τέτοια βροχή 25 χρόνια και περιμένουν η βροχή να σταματήσει εντελώς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς των καταστροφών.

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγέςΧθες 21:24 | Ειδήσεις

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας ΚαργάκηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε σοβαρό και ενδεχομένως, αποτέλεσε έναν από τους καταλύτες για την ευρείας κλίμακας αναδιάταξη.

Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτιαΧθες 21:07 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα το βράδυ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δύσκολη η νύχτα στα Βόρεια Τζουμέρκα - Εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο23:59Λαμία: Δικυκλιστής έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο για να μην πατήσει πεζή - Πήρε φωτιά η μηχανή (βίντεο)23:46Ολυμπιακός: Άφησε πίσω του την ήττα από την Αρμάνι και "έτρεξε" την Παρί23:38Βόνιτσα - Κακοκαιρία: Μαθητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σπίτι τους με Πυροσβεστικό όχημα23:26Κατέληξε η γυναίκα που παρασύρθηκε σε τροχαίο στο Παγκράτι23:12Μεσολόγγι: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από δύο ανήλικους – Χειροπέδες και στους γονείς τους22:58Βορίζια: Άγριο επεισόδιο στις φυλακές μεταξύ μελών της οικογένειας Καργάκη22:43Όρμπαν: "Κρίσιμες" οι επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Η συνάντηση κορυφής της Βουδαπέστης πλησιάζει22:28Έδεσσα: Η ανακοίνωση των διασωστών του ΕΚΑΒ για το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια22:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την συνάντηση με την Λ. Μενδώνη: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές μας ανταλλαγές 22:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο21:46Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες20:36Ρωσία: Στα χέρια του Πούτιν το ειρηνευτικό σχέδιο με την Ουκρανία20:22Αττική: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί που επέδειξαν πλαστές άδειες οδήγησης20:08Tae Kwon Do: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, "αργυρές" οι Ασημάκη και Κλακάλα19:54Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο