LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019 18:15

Ερντογάν: ο πλούτος της Κύπρου ανήκει σε όλους τους κατοίκους της

Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, έκαναν εκτενείς αναφορές στο «βελούδινο διαζύγιο», ανάμεσα στις δυο κοινότητες.

Ερντογάν

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο επανέλαβε για άλλη μια φορά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε γραπτό μήνυμά του κατά την έναρξη συνεδρίου στην Άγκυρα, με τίτλο, «Ο Τελευταίος λόγος στην Κύπρο».

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Τούρκος πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα στην Κυπριακή Δημοκρατία είπε ότι «όσοι νομίζουν ότι ο πλούτος του νησιού και της περιοχής ανήκει μόνο σε εκείνους, όπως και σήμερα έτσι και στο μέλλον θα έρθουν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τ/Κ.

Όπως υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα ως Τουρκία, έτσι θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να προστατεύουμε και τα δικαιώματα των Τ/Κ στο νησί και την ανατολική Μεσόγειο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στα πλοία που διαθέτει η Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο και ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες για φυσικό αέριο υπό την προστασία του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας.

Σε 10 χρόνια θα ανοίξουν τα Βαρώσια

Το συνέδριο παρακολουθεί και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ήρθε από τα Κατεχόμενα για το λόγο αυτό και ο οποίος ανέφερε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα ολοκληρωθεί σε βάθος 10 χρόνων.

Αναφερόμενος στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Συντονιστής της Τουρκίας για την Κύπρο, Φουάτ Οκτάι,  επιβεβαίωσε ότι η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει και ότι θα εξασφαλιστεί η δίκαιη επιστροφή των περιουσιών με βάση τα ιστορικά έγγραφα που υπάρχουν.

Τσαβούσογλου - Αμμόχωστος - Βαρώσια

«Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων θα ανοίξει για εγκατάσταση υπό το φως των ιστορικών εγγράφων που διασφαλίζουν την επιστροφή των περιουσιών με δίκαιο τρόπο».

Ο Φουάτ Οκτάι ανέφερε ότι με την καταγραφή που έγινε από το ψευδοκράτος προκύπτει ότι τη δεκαετία του 1950 επί βρετανικής κυριαρχίας μεταβιβάστηκαν παράνομα οι περιουσίες των ευαγών ιδρυμάτων (ΕΒΚΑΦ) σε φυσικά πρόσωπα, ωστόσο στα αρχεία υπάρχουν όλες οι σχετικές αποδείξεις σχετικά με αυτές τις παρανομίες.

«Βελούδινο διαζύγιο» και «Κυριαρχική ισότητα»

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ειδικός για θέματα Κύπρου, όσον αφορά στο καθαυτό ζήτημα του Κυπριακού, υποστήριξε την ιδέα του λεγόμενου «πρωθυπουργού» Τατάρ για «βελούδινο διαζύγιο» στο νησί.

«Μπορούμε να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση στη βάση της αρχής της κυριαρχικής ισότητας αντί της πολιτικής ισότητας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια εταιρική σχέση ως δύο ξεχωριστά κράτη με μια συμφωνία που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικότητες στο νησί. Ο αγαπητός μου φίλος, ο πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, χαρακτηρίζει αυτήν την προσέγγιση ως «βελούδινο διαζύγιο».

«Στοιχεία της πολιτικής ισότητας, βάσει της οποίας θα μπορεί να δημιουργηθεί η νέα εταιρική σχέση, θα αποτελούν η εκ περιτροπής προεδρία, η ενεργός συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις αποφάσεις και στη διαχείριση και η απαίτηση για τουλάχιστον μία θετική ψήφο της ΤΔΒΚ», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι ορίζοντας το νέο πλαίσιο των σκέψεων και ιδεών της Άγκυρας για το Κυπριακό.

Ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι είναι προφανές ότι η ελληνοκυπριακή νοοτροπία, που προσπαθεί να καταστήσει τους Τουρκοκύπριους ως μία de facto μειονότητα στο νησί, δεν έχει αλλάξει από το παρελθόν. Ωστόσο, ούτε η Τουρκία ούτε οι Τ/Κ πρόκειται να το δεχτούν και οι όποιες διαπραγματεύσεις πραγματοποιηθούν από εδώ και στο εξής θα πρέπει να βασίζονται στις πραγματικότητες που ισχύουν στο νησί και στην πολιτική ισότητα.

«Λαμβάνοντας υπόψη την εγωιστική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι χρήσιμο να αναζητήσουμε νέες εναλλακτικές που να προστατεύουν τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», σημείωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΦΟΥΑΤ ΟΚΤΑΙ - ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η ενέργεια σημαντικός παράγοντας για το μέλλον της Κύπρου

Ο Οκτάι είπε ότι το ζήτημα των ενεργειακών πολιτικών και της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα συζητηθεί αύριο στο συνέδριο, έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον της Κύπρου, ενώ αναφέρθηκε και στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», το οποίο προστατεύει όχι μόνο τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας αλλά και των Τ/Κ.

«Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι δεν θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις μονομερείς προσπάθειες της ε/κ πλευράς, η οποία νομίζει πως είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης των φυσικών πηγών στην υφαλοκρηπίδα του νησιού», τόνισε, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της επιχείρησης Μεσόγειος, είμαστε εκεί με την ατσάλινη θέλησή μας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος, λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό τηςΣήμερα 16:06 | Ειδήσεις

Τι ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς. Οδηγήθηκε σε μαιευτική κλινική, καθώς δεν ειχε αποκολληθεί ο πλακούντας. Είχε γεννήσει λίγη ώρα πριν αφήσει το παιδί σε είσοδο πολυκατοικίας.

Θρίλερ με ένοπλο που έκλεψε ασθενοφόροΣήμερα 14:26 | Ειδήσεις

Αρχισε να χτυπά με το όχημα πεζούς, αφήνοντας πολλούς τραυματίες. Παρέσυρε και καρότσι με μωρό. Επεισοδιακή η καταδίωξη του από αστυνομικούς.

Παπαγγελόπουλος στον ΑΝΤ1 για Novartis: Δεν θα γίνω “Κομανέτσι” – Θέλω κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον ΣαμαράΧθες 23:48 | Ειδήσεις

Τι είπε στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα στοιχεία που δεν πήρε η χώρα μας, τις εισαγγελικές κόντρες, τον "Ρασπούτιν", τις καταγγελίες για σκευωρία, την σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή και τις πιέσεις στελεχών της ΝΔ για να γίνει Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Άσαντ: ο Ερντογάν είναι κλέφτης και τώρα κλέβει τη γη μαςΣήμερα 15:06 | Ειδήσεις

Τη γραμμή του μετώπου επισκέφτηκε ο ηγέτης της Συρίας, δηλώνοντας  πως η μάχη στο Ιντλίμπ, είναι το «κλειδί» για τον τερματισμό του πολέμου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τζόνσον: ψηφίστε τη συμφωνία για το Brexit για να ενωθεί η χώρα16:51Αυτός είναι ο 63χρονος που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες (εικόνες)16:39“Football Stories”: Λέντζας και Γιακουμίδης... παίζουν μπάλα στην Κολομβία (εικόνες) 16:26Γαντζώθηκε στο καπό αυτοκινήτου για να σταματήσει τους ληστές (βίντεο)16:14Δεν ήξερα ότι ήμουν έγκυος, λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της16:01Σεισμός στην Κω15:48Δίκη Χρυσής Αυγής: η απολογία Μπούκουρα, το “Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ” και ο ναζιστικός χαιρετισμός15:35Μπριζόλες με πατάτες φούρνου από τον Βασίλη Καλλίδη15:23Άσαντ: ο Ερντογάν είναι κλέφτης και τώρα κλέβει τη γη μας15:12Σοφία Κοκοσαλάκη: στην Ελλάδα θα γίνει η κηδεία της15:01Πέτσας: έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το “τζόκερ”14:50Πείτε κι εσείς #EndPolioNow!14:37Θρίλερ με ένοπλο που έκλεψε ασθενοφόρο14:25Εγκατάλειψη μωρού σε είσοδο πολυκατοικίας14:12Ολυμπιακός: “δίψα” για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Μπάγερν14:00Με απειλές απαντά ο Ερντογάν στις ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε στη Συρία13:47Λεωνίδας Κακούρης για τις “Άγριες Μέλισσες”: Ο “Δούκας” είναι ηθικός (βίντεο)13:35Τσοβόλας: για πολιτικούς λόγους πάει στην Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος13:23Σατανική μάνα σκότωσε το παιδί της για να πάρει τις δωρεές (βίντεο)13:10Εικόνες σοκ από τροχαίο στην Αθηνών - Λαμίας12:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο