LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:15

Συνασπισμός SPD, CDU και Πρασίνων στο Βρανδεμβούργο

Ο συνασπισμός «Κένυα» φαίνεται ότι καθίσταται πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής στα πρώην ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας.

Βρανδεμβούργο

Στον σχηματισμό συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Πρασίνων κατέληξαν αργά το βράδυ οι διερευνητικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, έπειτα από τις εκλογές της 1ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής το SPD.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κέρδισε μεν τις τοπικές εκλογές (27,5%), αλλά τόσο οι δικές του απώλειες όσο κυρίως οι απώλειες της Αριστεράς δεν επέτρεψαν την παραμονή στην κυβέρνηση του συνασπισμού μεταξύ τους,, ενώ ακόμη και με την συμμετοχή των Πρασίνων, η πλειοψηφία θεωρήθηκε εξαιρετικά εύθραυστη. Επιπλέον, όλα τα κόμματα είχαν αποκλείσει ήδη προεκλογικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία διπλασίασε τα ποσοστά της και αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, με 22,5%. Το μόνο σχήμα που εξασφάλιζε ισχυρή πλειοψηφία ήταν ο συνασπισμός «Κένυα» (από τα χρώματα των κομμάτων που τον απαρτίζουν, κόκκινο-μαύρο-πράσινο).

«Χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις», δήλωσε ο αρχηγός του SPD στο κρατίδιο Ντίτμαρ Βόιντκε, ενώ ο επικεφαλής του CDU Μίχαελ Στύμπγκεν παραδέχθηκε ότι με την συμφωνία του «έφυγε ένα βάρος». Από την πλευρά των Πρασίνων, η Ούρσουλα Νονεμάχερ δήλωσε ότι το Σάββατο το «μίνι»-συνέδριο του κόμματος θα ψηφίσει για να επικυρώσει την συμφωνία, τονίζοντας ότι αναμένει ένα καλό αποτέλεσμα, «αλλά σίγουρα και κάποιες ψήφους εναντίον», κυρίως από την οργάνωση της Νεολαίας. Εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης.

Ο συνασπισμός «Κένυα» φαίνεται ότι καθίσταται πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής στα πρώην ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας, όπου η ακροδεξιά ενισχύεται συνεχώς. Ήδη CDU, SPD και Πράσινοι κυβερνούν στην Σαξονία - Άνχαλτ, ενώ στην Σαξονία, όπου επίσης διεξήχθησαν εκλογές την 1η Σεπτεμβρίου, βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες διερευνητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων. Στις 27 Οκτωβρίου διεξάγονται εκλογές και στο κρατίδιο της Θουριγγίας, όπου σήμερα κυβερνά συνασπισμός Αριστεράς - SPD - Πρασίνων, ένα σχήμα που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πολύ δύσκολα θα διατηρήσει την πλειοψηφία, καθώς το SPD καταποντίζεται, ενώ η AfD αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή ΚυριακούΣήμερα 21:26 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον ιδιοκτήτη του Θοδωρή Κυριακού για τον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε το κανάλι.

Ο Θοδωρής Κυριακού για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ANT1 - Θα βοηθήσουμε τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που μας έχουν ανάγκηΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, δώρισε 300.000 ευρώ για αυτό τον ιερό σκοπό.

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της ΛιβύηςΣήμερα 22:12 | Ειδήσεις

Νωρίτερη είδηση ανέφερε ότι το ιδιωτικό τζετ είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για σχεδιασμό επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα της Αγγλίας23:59ΟΗΕ: Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβιάσεις του Ιράν στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας23:49Ηράκλειο: Αγροτοκτηνοτρόφοι πέταξαν φύλλα από ελιές έξω από την Περιφέρεια Κρήτης (εικόνες)23:35Τουρκία: Αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου23:20Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας23:06Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης22:53Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα22:39Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι έκανε... Χριστούγεννα στο Κάουνας22:25Μητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού22:11Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (εικόνες)21:57Ιλίσια: Διασωληνωμένος ο συντηρητής ασανσέρ - Πώς έγινε το ατύχημα21:43Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης21:28 Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας21:12ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία - Δώδεκα νικητές κερδίζουν από 100.000 ευρώ20:57Αγρότες: Κομβόι με τρακτέρ στην πόλη της Καλαμάτας - Κλειστός ο κόμβος Θουρίας20:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης: Οι εκπρόσωποι των 5 σωματείων και ιδρυμάτων που ενισχύονται μιλούν στον ΑΝΤ120:29ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ "έδωσαν τα χέρια" έως το 202720:15Σουδάν: Δέκα νεκροί από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους20:00Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:46Ουκρανία: Η "σαρκοφάγος" του Τσέρνομπιλ μπορεί να καταρρεύσει εάν δεχθεί νέα επίθεση19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο