LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:15

Συνασπισμός SPD, CDU και Πρασίνων στο Βρανδεμβούργο

Ο συνασπισμός «Κένυα» φαίνεται ότι καθίσταται πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής στα πρώην ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας.

Βρανδεμβούργο

Στον σχηματισμό συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Πρασίνων κατέληξαν αργά το βράδυ οι διερευνητικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, έπειτα από τις εκλογές της 1ης Σεπτεμβρίου, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής το SPD.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κέρδισε μεν τις τοπικές εκλογές (27,5%), αλλά τόσο οι δικές του απώλειες όσο κυρίως οι απώλειες της Αριστεράς δεν επέτρεψαν την παραμονή στην κυβέρνηση του συνασπισμού μεταξύ τους,, ενώ ακόμη και με την συμμετοχή των Πρασίνων, η πλειοψηφία θεωρήθηκε εξαιρετικά εύθραυστη. Επιπλέον, όλα τα κόμματα είχαν αποκλείσει ήδη προεκλογικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία διπλασίασε τα ποσοστά της και αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, με 22,5%. Το μόνο σχήμα που εξασφάλιζε ισχυρή πλειοψηφία ήταν ο συνασπισμός «Κένυα» (από τα χρώματα των κομμάτων που τον απαρτίζουν, κόκκινο-μαύρο-πράσινο).

«Χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες παραχωρήσεις», δήλωσε ο αρχηγός του SPD στο κρατίδιο Ντίτμαρ Βόιντκε, ενώ ο επικεφαλής του CDU Μίχαελ Στύμπγκεν παραδέχθηκε ότι με την συμφωνία του «έφυγε ένα βάρος». Από την πλευρά των Πρασίνων, η Ούρσουλα Νονεμάχερ δήλωσε ότι το Σάββατο το «μίνι»-συνέδριο του κόμματος θα ψηφίσει για να επικυρώσει την συμφωνία, τονίζοντας ότι αναμένει ένα καλό αποτέλεσμα, «αλλά σίγουρα και κάποιες ψήφους εναντίον», κυρίως από την οργάνωση της Νεολαίας. Εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης.

Ο συνασπισμός «Κένυα» φαίνεται ότι καθίσταται πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής στα πρώην ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας, όπου η ακροδεξιά ενισχύεται συνεχώς. Ήδη CDU, SPD και Πράσινοι κυβερνούν στην Σαξονία - Άνχαλτ, ενώ στην Σαξονία, όπου επίσης διεξήχθησαν εκλογές την 1η Σεπτεμβρίου, βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχες διερευνητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων. Στις 27 Οκτωβρίου διεξάγονται εκλογές και στο κρατίδιο της Θουριγγίας, όπου σήμερα κυβερνά συνασπισμός Αριστεράς - SPD - Πρασίνων, ένα σχήμα που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πολύ δύσκολα θα διατηρήσει την πλειοψηφία, καθώς το SPD καταποντίζεται, ενώ η AfD αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητοΧθες 22:25 | Ειδήσεις

Στο σημείο βρίσκόνται αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα θα προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπήςΧθες 23:28 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είσοδο των αγροτών στην πίστα του αεροδρομίου το μεσημέρι, αποφασίστηκε αναστολή της λειτουργίας του.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφώνΧθες 19:20 | Ειδήσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη.

Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)Χθες 19:36 | Ειδήσεις

Σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι έμπειροι ερευνητές της Πυροσβεστικής αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Μετατροπή της Άμυνας από δημοσιονομικό βάρος σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος23:59Formula 1: Φινάλε πρωταθλήματος - Ο Λάντο Νόρις έγραψε ιστορία στο 24ο Grand Prix που μεταδόθηκε αποκλειστικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+23:45Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής23:32Στον ΑΝΤ1 ο κτηνοτρόφος από τη Θεσσαλονίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα23:18Ιωάννινα: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης 23:04Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Παντελίδη 22:51Καλύβια: Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός κάτω από αυτοκίνητο22:37Μπλόκα Αγροτών: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Ηράκλειο 22:23Πάτρα: Διπλός αποκλεισμός από τους αγρότες στην Ολυμπία Οδό22:09ΑΕΚ: Βαρύ διάστρεμμα ο Γκατσίνοβιτς 21:55Χολαργός: 15χρονος συναντήθηκε με κοπέλα και τον μαχαίρωσαν 2 άτομα21:41Υπουργείο Παιδείας: Ψυχοκοινωνική υποστήριξη στον αδερφό του 2χρονου που έχασε τη ζωή του από επίθεση σκύλου21:31Σύσκεψη Αγροτών στο Τρίλοφο: Αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων 21:21Super League: Ο Παναιτωλικός «βύθισε» κι άλλο τον Πανσερραϊκό 21:11Μπλόκα Αγροτών: Η ατζέντα της συνέλευσης των εκπροσώπων της Βορείου Ελλάδος21:01Ορμπάν: Διαβεβαίωση της Τουρκίας για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουγγαρία 20:51Αμφίκλεια: Σοβαρό τροχαίο με δύο νταλίκες και ένα ΙΧ (βίντεο)20:41ANT1 Sports: O Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την πρώτη νίκη του στη League Phase του Champions League20:27Αυτό είναι το πόρισμα της ΔΑΕΕ για τη φωτιά στο σπίτι του Φιλιππίδη - Οι μπαταρίες και η ανάφλεξη (εικόνες)20:13Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την Ειρήνη Μουρτζούκου - Υπόνοιες για εμπόριο βρεφών19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο