LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2019 14:49

Παναγιωτόπουλος: Το κόστος θα είναι μεγάλο για όποιον μας επιτεθεί

Αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για την αποτρεπτική ισχύ της χώρας έστειλε ο υπουργός Άμυνας. Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του.

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες για την αποτρεπτική ισχύ της χώρας έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημερώνοντας την επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής για θέματα αρμοδιότητάς του.

«Δεν συμφέρει σε κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβολή εναντίον κυριαρχικών μας συμφερόντων γιατί το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το όποιο όφελος σκοπεύει να προσπορίσει», είπε και επεσήμανε πως κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τον Χουλουσί Ακάρ και πως θα έχει συνάντηση μαζί του τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας στο ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο.  «Η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν και οφείλουν να συνεργαστούν σε τομείς αμοιβαία επωφελείς και σε πλαίσια εφικτά. Παίζουν ρόλο και οι ενδείξεις καλής συμπεριφοράς εκατέρωθεν. Προχθές είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό μου, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως σκοπός τους είναι με όλη τους την καρδιά να συνομιλούν μαζί μας για να βρούμε λύσεις. Τον διαβεβαίωσα ότι αυτός είναι και ο δικός μας στόχος, αλλά έχουμε και μια δουλειά να κάνουμε. Και η δουλειά μας είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της πατρίδας μέσω της αποτρεπτικής παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Συμφωνήσαμε να μιλάμε, είναι σημαντικό τα κανάλια επικοινωνίας να μείνουν ανοικτά ακόμα και σε περιόδους έντασης. Και συμφωνήσαμε ότι θα βρεθούμε για πρώτη φορά να μιλήσουμε από κοντά στην προσεχή συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στο τέλος Οκτωβρίου», είπε.

Ενημέρωσε ακόμη, για την αναβάθμιση των F16 και των Mirage, καθώς και την αγορά γαλλικών φρεγατών. Για τα F-16 είπε ότι αναβαθμίζονται σε κατηγορία viper και πρόσθεσε πως αυτό το πρόγραμμα θα έχει θετικό αντίκτυπο καθώς θα υλοποιηθεί μέσα από την ΕΑΒ. «Για να γίνει αυτό επεξεργαζόμαστε το πακέτο off set – αντισταθμιστικά -  που αφορά υποπρογράμματα που έρχονται και ενισχύουν τις υποδομές της ΕΑΒ», είπε.

Σε ότι αφορά στα Mirage σημείωσε χει επέλθει συμφωνία με τις 3 γαλλικές εταιρείες και πως «τα προβλήματα μπαίνουν σε τροχιά επίλυσης» ώστε να υποστηριχθούν τα μαχητικά αεροσκάφη.

Αντιρρησίες συνείδησης

Προς κατάργηση οδεύει το καθεστώς που νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους αντιρρησίες συνείδησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί η εναλλακτική θητεία που ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε από τους 15 στους 2 μήνες.

Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε φημολογία ότι θα μπει στο αρχείο η υπόθεση της κλοπής στρατιωτικού υλικού στη Λέρο.

Χαρακτήρισε «εξωφρενικές» τις φήμες και ανέφερε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι είναι πολλοί οι μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)Σήμερα 18:18 | Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν μάρτυρες που τέθηκαν υπό προστασία για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Διάλογοι, βίντεο και καταθέσεις στο μικροσκόπιο των αρχών.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57Bullying - Σκύδρα: Νέο περιστατικό με τον ίδιο θύτη 19:45Ανδρουλάκης προς Κασσελάκη: Για κάποιους το βαρέλι δεν έχει πάτο...19:32Ψυχικό: Σύλληψη άνδρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση19:18Κλιματική κρίση: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με συχνότερα κύματα ακραίας ζέστης19:05Κύκλωμα ναρκωτικών - ΑΠΘ: Ένοχοι κρίθηκαν δεκάδες κατηγορούμενοι 18:51Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή18:37Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο