LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2019 12:07

Αντικαθίσταται το αναβατόριο στην Ακρόπολη

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση που έγινε στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την Υπουργό, Λίνα Μενδώνη.

Ακρόπολη - αναβατόριο

Το θέμα της αντικατάστασης του αναβατορίου και η πρόταση βελτίωσης και επαναφοράς του φωτισμού των μνημείων και του Βράχου της Ακρόπολης -στο επίπεδο της μελέτης του Πιέρ Μπιντό, ο οποίος το 2004 είχε αναλάβει τον φωτισμό του αρχαιολογικού χώρου- θα εισαχθούν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την 1η Οκτωβρίου 2019.

Ως προς το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης της αντικεραυνικής προστασίας των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, επί της οποίας γνωμοδότησε το ΚΑΣ στη συνεδρίασή του στις 17 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι τη 15η Νοεμβρίου 2019.

Τα παραπάνω δρομολογήθηκαν -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ- στη σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αντικείμενο την επίλυση προβλημάτων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, την οποία συγκάλεσε η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, παρουσία του γγ Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου.

«Όσον αφορά στην πορεία του έργου της κτιριακής αναβάθμισης του παλαιού μουσείου στον Βράχο της Ακρόπολης, που εκτελείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 - Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, ζητήθηκε οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία υλοποιούνται με μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών, να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου τ.έ., προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυναίκας που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της19:49Πάτρα: 15χρονος έσβηνε τσιγάρα σε ανήλικη19:35Νομική: Ντοκουμέντο από τους δράστες της επίθεσης (βίντεο)19:21Θεσσαλονίκη: Μαθητής το έσκασε από το σχολείο του19:07ΕΟΔΥ: 1 θάνατος από κορονοϊό και 47 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα 18:53Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)18:39Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για την κατάληψη στη Νομική (βίντεο)18:26Ηλιούπολη: Επεισοδιακή καταδίωξη μετά από διάρρηξη διαμερίσματος18:12Ναυάγιο Bayesian: Ανετράπη από ακραίους ανέμους - Τα κρίσιμα 15 δευτερόλεπτα 17:57Άλιμος: Ποινή φυλάκισης για την γιαγιά του μωρού (εικόνες)17:44Ηράκλειο: Έλεγχοι με χρήση drone για τις ρηγματώσεις στο χωριό Βούτες17:30Διαπραγμετεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη17:15Τραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον Πούτιν17:01Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 71χρονος παιδοκτόνος16:48Σεισμός αισθητός στην Άγκυρα16:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο