LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:58

Αποστολάκης: Παραλίγο να έχουμε νέα Ίμια

Για τις προκλήσεις της Τουρκίας και τις σχέσεις της χώρας μας με την γείτονα μίλησε ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ευάγγελος Αποστολάκης - Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», δήλωσε ο τέως Υπουργός Άμυνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στους κινδύνους, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα», σημείωσε ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα».

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», είπε και πρόσθεσε ότι, «οι Τούρκοι δεν κρύβονται, δεν ζωγράφισαν έναν χάρτη τυχαία. Τα μηνύματα που περνάνε είναι και για το εσωτερικό τους, αλλά και για την κοινή γνώμη».

Αναφερόμενος στις επικοινωνίες που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του με τον Χουλουσί Ακάρ, είπε πως είχαν ξεκαθαρίσει μεταξύ τους ότι δε θα λύσουν πολιτειακά θέματα.

«Είπα ότι εγώ έχω αναλάβει να προασπίσω έναν χώρο που κατά το Διεθνές Δίκαιο είναι αυτός. Οποιαδήποτε παραβίαση θα πρέπει να την προασπίσω», είπε.

Αναφερόμενος στη δυναμική των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ε.Αποστολάκης είπε ότι, «η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό. Εμείς δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα και στην αεροπορία και ο στρατός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν χρειαστεί μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά», διαβεβαίωσε.

«Δεν είναι σοφό από μεριάς τους να ξεκινήσει ένα πρόβλημα με την Ελλάδα και ένα θερμό επεισόδιο.  Βέβαια, όλα αυτά που συζητάμε είναι υποθέσεις όλα. Αν εμείς δεν κάνουμε λάθη και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με σύνεση και ψυχραιμία δεν θα γίνει τίποτα», κατέληξε.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο