LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019 19:33

Νέα μέτρα για την βία στα γήπεδα

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό. Ποια μέτρα περιλαμβάνει το αθλητικό νομοσχέδιο. 

επεισόδια - τελικός κυπέλλου - ΟΑΚΑ - ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Το αθλητικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων με τη κύρωση της σύμβασης Μακόλιν βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, τα βασικά σημεία του νομοσχέδιου είναι τα εξής: 

  • Ενίσχυση των ελέγχων των εισιτηρίων, προκειμένου να διαπιστώνεται ότι ο κάτοχος εισιτηρίου που επιθυμεί να εισέλθει σε αθλητική συνάντηση ταυτοποιείται με το αναγραφόμενο στο εισιτήριο ονοματεπώνυμο. Στην περίπτωση που κατά τον διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώνεται η κατοχή μη ονομαστικού εισιτηρίου, ή εισιτηρίου επί του οποίου το αναγραφόμενο ονοματεπώνυμο είναι διαφορετικό από αυτό του κατόχου του, θα επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του νόμιμου κατόχου του.
  • Αντιμετώπιση της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Με εντολή της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, ή του αθλητικού εισαγγελέα, δίνεται η δυνατότητα για τη συλλογή και την περαιτέρω επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σε όλους τους χώρους εντός, αλλά και πέριξ των εγκαταστάσεων που λαμβάνει χώρα το αθλητικό γεγονός, για την αντιμετώπιση πράξεων βίας, ποινικών αδικημάτων.
  • Επιτάχυνση δικαιοσύνης. Ταχεία εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων αθλητικής βίας και εφαρμογή της δυνατότητας του εισαγγελέα να επιβάλλει περιοριστικούς όρους στους κατηγορούμενους έως και τη δίκη τους.
  • Χρήση οπτικών μέσων για αποτροπή βίας. Περαιτέρω νομιμοποίηση κτήσεων και χρήσεων οπτικού υλικού, ώστε να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση δραστών με κάθε πρόσφορο μέσο.
  • Ενεργοποίηση του νόμου περί νόμιμης λειτουργίας λεσχών οργανωμένων φιλάθλων και δημιουργία μητρώου φιλάθλων των ομάδων για την προστασία του αθλήματος.
  • Καταπολέμηση της βίας εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων. Επέκταση της εφαρμογής των ποινικών διατάξεων του αθλητικού νόμου, με εξάλειψη των υφιστάμενων τοπικών και χρονικών περιορισμών, ώστε να καταλαμβάνονται και επεισόδια βίας σε τόπο και χρόνο διαφορετικό από εκείνο της τέλεσης ενός αθλητικού γεγονότος, αλλά με σαφή αθλητική αναφορά.
  • Αναβάθμιση του ρόλου της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, για τον καλύτερο συντονισμό των μέτρων ασφαλείας όλων των αθλητικών γεγονότων. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος, Στέλιος Πέτσας.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο