LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019 19:33

Νέα μέτρα για την βία στα γήπεδα

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό. Ποια μέτρα περιλαμβάνει το αθλητικό νομοσχέδιο. 

επεισόδια - τελικός κυπέλλου - ΟΑΚΑ - ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Το αθλητικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων με τη κύρωση της σύμβασης Μακόλιν βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, τα βασικά σημεία του νομοσχέδιου είναι τα εξής: 

  • Ενίσχυση των ελέγχων των εισιτηρίων, προκειμένου να διαπιστώνεται ότι ο κάτοχος εισιτηρίου που επιθυμεί να εισέλθει σε αθλητική συνάντηση ταυτοποιείται με το αναγραφόμενο στο εισιτήριο ονοματεπώνυμο. Στην περίπτωση που κατά τον διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώνεται η κατοχή μη ονομαστικού εισιτηρίου, ή εισιτηρίου επί του οποίου το αναγραφόμενο ονοματεπώνυμο είναι διαφορετικό από αυτό του κατόχου του, θα επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του νόμιμου κατόχου του.
  • Αντιμετώπιση της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα. Με εντολή της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, ή του αθλητικού εισαγγελέα, δίνεται η δυνατότητα για τη συλλογή και την περαιτέρω επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, σε όλους τους χώρους εντός, αλλά και πέριξ των εγκαταστάσεων που λαμβάνει χώρα το αθλητικό γεγονός, για την αντιμετώπιση πράξεων βίας, ποινικών αδικημάτων.
  • Επιτάχυνση δικαιοσύνης. Ταχεία εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων αθλητικής βίας και εφαρμογή της δυνατότητας του εισαγγελέα να επιβάλλει περιοριστικούς όρους στους κατηγορούμενους έως και τη δίκη τους.
  • Χρήση οπτικών μέσων για αποτροπή βίας. Περαιτέρω νομιμοποίηση κτήσεων και χρήσεων οπτικού υλικού, ώστε να διευκολυνθεί η ταυτοποίηση δραστών με κάθε πρόσφορο μέσο.
  • Ενεργοποίηση του νόμου περί νόμιμης λειτουργίας λεσχών οργανωμένων φιλάθλων και δημιουργία μητρώου φιλάθλων των ομάδων για την προστασία του αθλήματος.
  • Καταπολέμηση της βίας εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων. Επέκταση της εφαρμογής των ποινικών διατάξεων του αθλητικού νόμου, με εξάλειψη των υφιστάμενων τοπικών και χρονικών περιορισμών, ώστε να καταλαμβάνονται και επεισόδια βίας σε τόπο και χρόνο διαφορετικό από εκείνο της τέλεσης ενός αθλητικού γεγονότος, αλλά με σαφή αθλητική αναφορά.
  • Αναβάθμιση του ρόλου της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, για τον καλύτερο συντονισμό των μέτρων ασφαλείας όλων των αθλητικών γεγονότων. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπροσώπος, Στέλιος Πέτσας.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παπασταύρου: Η Ελλάδα θα είναι πύλη εισόδου για την μεταφορά Πράσινης Ενέργειας και για την Αμερική και για την Μέση Ανατολή (βίντεο)10:36Αυστραλία: Ξαφνικές πλημμύρες στην πολιτεία της Βικτώρια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα10:22Τροχαίο Ατύχημα στο Ηράκλειο: Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στην είσοδο των Μοιρών10:08Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων09:54Σε πρόωρες εκλογές οδεύει η Βουλγαρία 09:40Ταϊλάνδη: Σημειώθηκε νέα κατάρρευση γερανού σε εργοτάξιο09:26Καρδίτσα: Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε6509:12"Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο", αναφέρουν οι αρχές του Ιράν08:58Εξοπλισμός αυτοκινήτου για τον χειμώνα: Τι να έχω πάντα μαζί;08:44Θεσσαλονίκη: Οβίδα-φάντασμα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στον βυθό του λιμανιού08:30Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Προέδρων ΗΠΑ και Κολομβίας στον Λευκό Οίκο08:16Στην υποδοχή της φρεγάτας Κίμων σήμερα Μητσοτάκης, Δένδιας, Τασούλας08:02Χειρόφρενο και σήμερα τα ταξί της Αττικής07:48Παλαιό Φάληρο: Αστυνομικοί εντόπισαν πιστόλια και σουγιά σε όχημα - Συνελήφθη 56χρονος07:34Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου07:20Παναθηναϊκός - Αταμάν: Κάθε παιχνίδι είναι must-win 07:06Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν06:52Γροιλανδία: Η Γερμανία θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο νησί06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο