LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019 13:44

Νεκρή η δεκάχρονη που μολύνθηκε από σπάνια αμοιβάδα (βίντεο)

Ανείπωτη η τραγωδία. Το μικρόβιο «έφαγε τον εγκέφαλο» του κοριτσιού μέσα σε λίγες ώρες. Επιζεί μόνο το 3% των ανθρώπων που μολύνονται.

Αμοιβάδα - κορίτσι - μόλυνση

Ένα κορίτσι δέκα ετών έχασε τη ζωή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μολύνθηκε από μια σπάνια αμοιβάδα, κάνοντας μπάνιο σε λίμνη του Τέξας.

Η αμοιβάδα κατέστρεψε όλα τα εγκεφαλικά της κύτταρα μέσα σε μια εβδομάδα.

Το Χίλσμπορο έχει βυθιστεί στο πένθος για τον θάνατο της μικρής Λίλη που έχασε τη ζωή της με τόσο άδικο και τραγικό τρόπο.

Το 10χρονο κορίτσι μολύνθηκε από μια σπάνια αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο και έχει ποσοστό θνησιμότητας 97%.

Αμοιβάδα - κορίτσι - μόλυνση

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το κοριτσάκι πήγε να κολύμπησε στην τοπική λίμνη Whitney.  Το ίδιο βράδυ άρχισε να αισθάνεται πονοκέφαλο, ο οποίος συνοδεύτηκε αμέσως από πυρετό.

Μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο εκεί όπου της έγινε παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης και διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει τη θανατηφόρα αμοιβάδα Ναγκλίρια φάιλο-ραϊ.

Η μόλυνση ξεκινά όταν το μολυσμένο νερό εισέρχεται στη μύτη του θύματος. Από εκεί η αμοιβάδα ακολουθεί τα νευρικά κύτταρα και φτάνει στον εγκέφαλο.

Αμοιβάδα - κορίτσι - μόλυνση

Αρχικά η αμοιβάδα καταλαμβάνει τα εγκεφαλικά κύτταρα χρησιμοποιώντας τα ψευδοπόδια έπειτα δημιουργεί μια τρύπα στο κέλυφος του κυττάρου και όταν το περιεχόμενο του κυττάρου απελευθερώνεται το τρώει.

Για το διάστημα μεταξύ 1962 και 2018, μόνο τέσσερις από τους 145 ανθρώπους που μολύνθηκαν από την αμοιβάδα επιβίωσαν,

Οι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους σε διάστημα μίας εβδομάδας.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο