LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019 09:16 | Ανανέωση: 18 Σεπτεμβρίου 2019 09:07

Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης (βίντεο)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης στο «Καλημέρα Ελλάδα» για τις τιμές των καυσίμων και αναφέρθηκε και στη μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα.

«Ούτε 24ώρες δεν κράτησε η αύξηση στο πετρέλαιο. Δεν υπάρχει δικαιολογία για ένα πρατήριο να ανεβάσει την βενζίνη», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη, ανέφερε ότι «συντονίσαμε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο δρόμο» και τόνισε ότι, «δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει τους πολίτες».

«Έβαλα μεγάλο πρόστιμο σε τράπεζα που κατάσχεσε ακατάσχετο λογαριασμό και σε ασφαλιστική που κορόιδεψε πελάτες», είπε αναφορικά με το ζήτημα της ανοχής και ξεκαθάρισε ότι:

«Όποιος διανοηθεί να αυξήσει τη βενζίνη, λόγω της επίθεσης των Χούτι, θα έχει να κάνει μαζί μας».

Όσο αφορά στο φόρο στα καύσιμα, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανάφερε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα, αλλά η ‘πρώτη φορά Αριστερά’ τον αύξησε».

«Όπως το κάναμε την πρώτη φορά, με μέθοδο, και μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα», σημείωσε σχετικά, για να υπογραμμίσει πως «είναι στο ‘ραντάρ’ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα γίνει στο σωστό χρόνο».

«Δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση μετά τις 120 δόσεις»

«Δεν υποσχεθήκαμε ότι θα βρέξουμε χρήμα από τον ουρανό, αλλά ότι θα δουλέψουμε και θα φτιάξουμε ένα καλύτερο περιβάλλον», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και κάνοντας ειδική αναφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων, σημείωσε ότι «είναι η ευνοϊκότερη ρύθμιση που έχει γίνει ποτέ».

«Όποιος δεν μπει, θα βλάψει σοβαρά τα συμφέροντά του. Νέα ρύθμιση δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτή είναι η τελευταία και η ευνοϊκότερη», ξεκαθάρισε.

Σχετικά με την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξει πακέτο επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών», αφού «είναι κάτι που απασχολεί προσωπικά τον πρωθυπουργό».

 «Δεν υποσχεθήκαμε σύγκρουση με τους δανειστές»

«Πρώτα θα πείσουμε τους δανειστές για την αξιοπιστία μας και μετά θα προχωρήσουμε, ποτέ δεν υποσχεθήκαμε σύγκρουση με τους δανειστές», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που ερωτηθείς για το ζήτημα των πλεονασμάτων, απάντησε πως «ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα είναι πρώτη μας προτεραιότητα τα πλεονάσματα».

«Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μετά θα κερδίσουμε την αξιοπιστία μας και μετά θα δούμε τα πλεονάσματα», ξεκαθάρισε.

«Δεν γνωρίζω να έκανε κάτι διαφορετικό η Novartis»

«Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εκφράζει το να βάλουμε κάποιον μέσα για να κερδίσουμε τις εκλογές», σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ερωτηθείς για επίρριψη κατηγοριών στον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο ίδιος , θα γίνουν όλα «όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Οι καταγγελίες που έχει εκφράσει ο Αγγελής πρέπει να διευρυνθούν. Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια».

Αναφερόμενος στη δικογραφία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, σημείωσε πως «είμαι από τους πρώτους που θα πάρουν το φάκελο. Θέλω πολύ να έρθουν οι δύο μάρτυρες, χωρίς προστασία στη Βουλή, για να μας πουν ποιος τους έβαλε».

«Δεν έχουμε να κάνουμε με κόντρες ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για καταγγελίες που έκανε εν ενεργεία αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου», σημείωσε και διερωτήθηκε αν «υπάρχει κανένας που να θέλει να κουκουλώσει το σκάνδαλο;».

«Για να πούμε για σκάνδαλο Novartis, θα πρέπει να υπάρξει καταδικαστική απόφαση», είπε αναφερόμενος στην ουσία του ζητήματος, για να συμπληρώσει πως ο ίδιος έχει καταθέσει αγωγή κατά της φαρμακοβιομηχανίας, λόγω του ότι «δεν ξεκαθάρισε ποτέ τη θέση της».

«Ως Υπουργός Υγείας δεν γνωρίζω η Novartis να έκανε κάτι διαφορετικό από τις άλλες εταιρείες. Δεν έχω ακούσει κάτι που να έκανε παραπάνω η Novartis», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εμείς Πολάκηδες δε θα γίνουμε ποτέ», κατέληξε αναφερόμενος στην πολιτική διάσταση του θέματος.

«Στόχος του αναπτυξιακού νόμου η στήριξη της πλήρους απασχόλησης»

«Στόχος του νόμου αυτού είναι να δώσει κίνητρα σε μία επιχείρηση, για να προσλάβει έναν εργαζόμενο για περισσότερες ώρες. Η ρύθμιση έχει στόχο να πείσει τους εργοδότες που έχουν εργαζόμενους με μερική απασχόληση, να τους κάνουν σε πλήρη απασχόληση», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης για το πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

«Δεν καταργούμε καμία συλλογική σύμβαση», σημείωσε, εξηγώντας ότι η σχετική διάταξη αφορά «σε επιχειρήσεις που το δικαστήριο έχει αναγνωρίσει ότι έχουν αδυναμία».

«Δεν υπάρχουν αντιδράσεις και χθες έκλεισε όλο το κέντρο της Αθήνας κι ήταν όλοι κι όλοι 500 άνθρωποι», απάντησε κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των Σωματείων στον αναπτυξιακό νόμο και κατέληξε ότι «ο νόμος προβλέπει ότι για να υπερισχύσει η κλαδική σύμβαση, πρέπει να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι».

«Τον Δεκέμβριο του 2020 θα καταβληθούν όλα τα επιδόματα»

«Πρέπει να φτάσουμε σε ανταγωνιστική οικονομία, να κάνουμε εξαγωγές και να έχουμε προϊόν τουρισμού», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας στο αν θα υπάρξει αύξηση μισθών, τονίζοντας ότι «αν απλώς αυξήσουμε τους μισθούς, σε λίγα χρόνια θα έχουμε χρεοκοπία».

«Δεν υπάρχει μαγική λύση που με έναν νόμο να μπορείς να αλλάξεις την οικονομία, γι’αυτό φέραμε τον αναπτυξιακό νόμο, θα ακολουθήσει αναπτυξιακός του Οικονομικών, του Δικαιοσύνης», είπε αναφερόμενος στην ανάπτυξη της οικονομίας και κατέληξε διαβεβαιώνοντας ότι «το Δεκέμβριο του 2020 θα καταβληθούν όλα τα επιδόματα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕγκατέλειψαν μωρό σε είσοδο πολυκατοικίαςΣήμερα 14:16 | Ειδήσεις

Έρευνες των Αρχών για την μητέρα του. Μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο το παιδί. Αναστάτωση στην γειτονιά.

Παπαγγελόπουλος στον ΑΝΤ1 για Novartis: Δεν θα γίνω “Κομανέτσι” – Θέλω κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον ΣαμαράΧθες 23:48 | Ειδήσεις

Τι είπε στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω" και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα στοιχεία που δεν πήρε η χώρα μας, τις εισαγγελικές κόντρες, τον "Ρασπούτιν", τις καταγγελίες για σκευωρία, την σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή και τις πιέσεις στελεχών της ΝΔ για να γίνει Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Με απειλές απαντά ο Ερντογάν στις ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε στη ΣυρίαΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Επαναλαμβάνει τις απειλές ο Ερντογάν. Για «συναντήσεις με τρομοκράτες» κατηγορεί τον Μακρόν.

Εικόνες σοκ από τροχαίο στην Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 12:33 | Ειδήσεις

Η μηχανή καρφώθηκε στο φτερό του αυτοκινήτου και ο οδηγός της εκτινάχτηκε πολλά μέτρα μακριά στο οδόστρωμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εγκατάλειψη μωρού σε είσοδο πολυκατοικίας14:12Πείτε κι εσείς #EndPolioNow!14:08Ολυμπιακός: “δίψα” για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Μπάγερν14:00Με απειλές απαντά ο Ερντογάν στις ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε στη Συρία13:47Λεωνίδας Κακούρης για τις “Άγριες Μέλισσες”: Ο “Δούκας” είναι ηθικός (βίντεο)13:35Τσοβόλας: για πολιτικούς λόγους πάει στην Προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος13:23Σατανική μάνα σκότωσε το παιδί της για να πάρει τις δωρεές (βίντεο)13:10Εικόνες σοκ από τροχαίο στην Αθηνών - Λαμίας12:57Στο νοσοκομείο… 91χρονος μετά από καυγά παππούδων σε καφενείο!12:45Σκυλακάκης: υπό μελέτη το μέρισμα σε απόστρατους12:31Ευάγγελος Βενιζέλος: επιστροφή στις αίθουσες του ΑΠΘ… με χειροκροτήματα (εικόνες)12:18Ζώδια: οι προβλέψεις από την Λίτσα Πατέρα (βίντεο)12:05WTA Elite Trophy: επέστρεψε αλλά ηττήθηκε η Σάκκαρη11:54Ρωσικό παγοθραυστικό εξέπεμψε SOS....κατά λάθος11:41Πέθανε ο Χρήστος Αρχοντίδης11:29“Ωνάσης τα θέλω όλα”: Ήταν όλοι στην πρεμιέρα (βίντεο)11:17Μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού απόψε για τον Ολυμπιακό11:05Άγριες Μέλισσες: Όταν η Κίτσου…τρολάρει την Λενιώ (βίντεο)10:52Επίδοξοι ληστές στο σπίτι της γιαγιάς με τα τερλίκια: Τους έδιωξε με..μπαστούνι10:40Στάση εργασίας στα τρόλεϊ10:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο