LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2019 07:43 | Ανανέωση: 18 Σεπτεμβρίου 2019 08:26

Τραμπ: Έβγαλε το “δάχτυλο από τη σκανδάλη” και δεν στοχεύει το Ιράν

Στην Τζέντα σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ. Πιο συγκρατημένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

AP - Ντόναλντ Τραμπ

Γνωστός για τις παρορμητικές του αντιδράσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει μια ασυνήθιστη για τον ίδιο προσεκτική προσέγγιση στο κατά πόσον θα καταστήσει υπεύθυνο το Ιράν για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, δείχνοντας μικρό ενθουσιασμό για μια πολεμική σύγκρουση, καθώς επιδιώκει την επανεκλογή του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

Μετά από τις επιθέσεις στα εργοστάσια της Aramco το Σάββατο το πρωί, ο Τραμπ δεν περίμενε πολύ για να κάνει ένα tweet, απειλώντας ότι οι ΗΠΑ είναι με «το δάχτυλο στην σκανδάλη» για να απαντήσουν, με τον υπουργό Εξωτερικών να κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις. Ο Μάικ Πομπέο βρίσκεται ήδη στη Σαουδική Αραβία,

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται αύριο στην Τζέντα όπου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για "να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να αντικρούσουν την ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή". Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Άμπου Ντάμπι όπου την Πέμπτη θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία θα ενημερώσει, μέσω συνέντευξης Τύπου, για τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί μετά την επίθεση, ενώ θα παρουσιαστούν αποδεικτικά στοιχεία που εμπλέκουν το Ιράν στις επιθέσεις.

Τέσσερις μέρες όμως μετά, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για δράση. Αντ’ αυτού, θέλει να περιμένει να δει τα αποτελέσματα των ερευνών για τι συνέβη και έστειλε τον Πομπέο για να έχει διαβουλεύσεις αυτή την εβδομάδα με τους ομολόγους του στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Υπάρχει άπλετος χρόνος», είπε ο Τραμπ την Δευτέρα σε δημοσιογράφους. «Ξέρετε, δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Θα είμαστε όλοι εδώ για πολύ καιρό. Δεν υπάρχει καμία βιασύνη».

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters χθες Τρίτη ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η επίθεση στην Aramco έγινε από το Ιράν, με έναν από τους αξιωματούχους να αναφέρει ότι αυτή προήλθε από το νοτιοδυτικό Ιράν.

«Η απάντηση για την μεγαλύτερη επίθεση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου στην Ιστορία, πιστεύω ότι βρίσκεται στο μην σπεύσουμε να αντιδράσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι όλοι συμφωνούμε», είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η σημερινή στάση του Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με εκείνη του 2017, όταν, λιγότερο από τρεις μήνες στην προεδρία, περίμενε μόλις δύο μέρες πριν διατάξει αεροπορικές επιθέσεις στην Συρία για να τιμωρήσει τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για μια επίθεση με χημικά όπλα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”Σήμερα 20:37 | Ειδήσεις

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση. Πακέτο θετικών  μέτρων ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο Πρωθυπουργός.

Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγήΣήμερα 22:33 | Ειδήσεις

«Για μια Ελλάδα που δε θα μας πληγώνει και δε θα μας προσβάλει, για μια Ελλάδα που θα μας αξίζει, διότι αυτό είναι το μήνυμα της ‘Ιθάκης'", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

"Αποκαλύψεις": Η Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία κινήματος - Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτηςΣήμερα 16:20 | Ειδήσεις

«Μόνο του το κίνημα θα δείξει ποιον θέλει για αρχηγό. Δεν θέλουμε καμία συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδαςΣήμερα 22:13 | Ειδήσεις

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να απολογηθούν τα πρόσωπα που φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι δημοσιογράφοι του ANT1 Sports μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο, στις 22 Δεκεμβρίου23:59Ολυμπιακός – Βαλένθια: Κατάρρευση στην τελευταία περίοδο23:46Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:32Αγρότες: Την Πέμπτη στις Σέρρες η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων23:18Στην Πάτρα η "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή23:05ΟΠΕΚΕΠΕ - Κρήτη: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι της πρώτης ομάδας22:51Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι… άνθισε στην Πόλη22:37Ακινητοποιήθηκε τρένο στον Δομοκό - Τεχνικό πρόβλημα στο Intercity 5722:23Τράμπ: Ανακοίνωσε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος το βράδυ της Τετάρτης22:09Ηλεκτρικός: Χωρίς στάση θα διέρχονται οι συρμοί από τον σταθμό "Βικτώρια" μετά τις 22:0021:56Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:42Τέλλογλου για αγρότες: "Παζάρι" με την κυβέρνηση για λύση έως το Σαββατοκύριακο21:29Κυψέλη: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε βάρος της 16χρονης που μαχαίρωσε τη 14χρονη σε σχολείο21:15Προϋπολογισμός 2026: Πέρασε με 159 “ναι” έναντι 136 “όχι”21:01Προϋπολογισμός 2026 – Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν τον σεβασμό μας20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Σωματείο ΕΛΙΖΑ20:34ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για την ανάκαμψη στη “διαβολοβδομάδα” της Euroleague20:20Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και νοσηλευτές20:06Προϋπολογισμός 2026 - Χατζηδάκης: Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους αγρότες19:54Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο