LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 18:34

Η Τράπεζα Πειραιώς ιδρύει την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα

Θα διαχειρίζεται υφιστάμενα μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας ύψους πάνω από 27δις ευρώ.  

Τράπεζα Πειραιώς

Στη νέα εταιρεία διαχείρισης, με την επωνυμία Alternative Financial Solutions μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις ("AFS"), μεταβιβάστηκε η εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης απαιτήσεων της Τράπεζας Πειραιώς (Recovery Banking Unit). Η νέα εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, έχει αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η εταιρεία αποτελεί 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, είναι μεταβατική και στις αρχές Οκτωβρίου ποσοστό 80% θα μεταβιβαστεί στην Intrum και η εταιρεία θα αλλάξει επωνυμία.

Η νέα εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς τη διαχείριση, σε αποκλειστική βάση, των υφιστάμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας ύψους πάνω από 27 δισ. ευρώ, μαζί με τα νέα που θα δημιουργούνται. Επιπλέον, η νέα εταιρεία δύναται να διαχειρίζεται και απαιτήσεις τρίτων.

Προς διαχείριση βρίσκεται το χαρτοφυλάκιο από χορηγήσεις δανείων ή/και πιστώσεων προς οφειλέτες, των οποίων οι οφειλές ή κάποιες οφειλές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή/και έχουν καταγγελθεί ή έχουν ρυθμισθεί. Οι πελάτες, οι οποίοι ενέχονται άμεσα για τις οφειλές που έχει αναλάβει να διαχειρίζεται η νέα εταιρεία, παραμένουν πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς και θα λάβουν, όπως αναφέρουν πηγές της Τράπεζας, προσωπική ενημερωτική επιστολή από την Τράπεζα και την εταιρεία διαχείρισης, σύμφωνα με το νόμο. Παράλληλα, θα δημοσιευθεί σχετική ανακοίνωση στον τύπο.

Όλες οι υποχρεώσεις, καθώς και τα δικαιώματα των πελατών, παραμένουν ως είχαν. Οι συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς εξακολουθούν να διεκπεραιώνονται από τα δίκτυα εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς. Το σύνολο των δανειακών και καταθετικών λογαριασμών των πελατών συνεχίζει να τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της τράπεζας, τόσο η νέα εταιρεία διαχείρισης, όσο και η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκονται στο πλευρό των πελατών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των οφειλών τους, με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαίας επωφελούς και οριστικής λύσης για την τακτοποίησή τους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα: Σε ποια σημεία άνοιξαν τους δρόμους οι παραγωγοί και πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοίΣήμερα 11:40 | Ειδήσεις

Σε ορισμένες περιοχές δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η γενική συνέλευση για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων.

Πάνος Ρούτσι για Καρυστιανού: Εγώ τον αγώνα που έκανα, δεν τον έκανα για να μπω σε κόμμαΣήμερα 12:25 | Ειδήσεις

Για την ίδρυση κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού, μίλησε ο Πάνος Ρούτσι, στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Μετρό Αθηνών - Γραμμή 2 : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 11 Ιανουαρίου έως 21 ΦεβρουαρίουΣήμερα 11:14 | Ειδήσεις

Ποιες μέρες και ώρες θα κλείνουν οι σταθμοί;

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο ένας κατηγορούμενος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονουΣήμερα 16:59 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων τεσσάρων ανδρών που αναζητούνται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελβετία: Υπό κράτηση τέθηκε ένας εκ των ιδιοκτητών του μπαρ στο Κραν Μοντανά, όπου εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά17:50ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε πως συνέλαβε ένα ακόμη τάνκερ που είχε αποπλεύσει από τη Βενεζουέλα17:36Εντοπίστηκε αυτοκίνητο με περισσότερα από 40 κιλά κάνναβης17:22Πάτρα: Προφυλακιστέος ο ένας κατηγορούμενος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου17:08Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σάββατο 10 Ιανουαρίου16:54Άγριο επεισόδιο σε κελί στο Μεταγωγών – Κρατούμενος τραυμάτισε σοβαρά αστυνομικό16:40Νυχτερινός Ποιμήν: Έλεγχοι της Αστυνομίας για αλκοόλ σε ανηλίκους στην Πετρούπολη16:26Άγιος Παντελεήμονας: Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία για τις τέσσερις ανήλικες16:12Πύργος: Συνελήφθη 17χρονος μαθητής - Στην κατοχή του είχε μαχαίρι "πεταλούδα" 15:58ΗΠΑ: Νέο αμερικανικό ρεσάλτο σε τάνκερ - Έφερε ψευδώς τη σημαία του Ανατολικού Τιμόρ15:44Αγρότες εισέβαλαν στην Εθνική Οδό στη Νεμέα - Ταυτοποιήθηκα δέκα άτομα15:30Γερμανία: Περίπου 50 πρόβατα εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ 15:16Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανίων: Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων15:02Ρωσία: Οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν δύο Ρώσους, μέλη του πληρώματος του πετρειλαιοφόρου που συνέλαβαν14:48ΕΕ-Mercosur: Θετικές στην συμφωνία οι περισσότερες χώρες 14:34Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες αύριο14:20Κύπρος: Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για το σκάνδαλο14:06Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ συγκατοίκων - Στο νοσοκομείο ο τραυματίας13:52Κύπρος: Θύελλα αντιδράσεων, από βίντεο για φερόμενες μίζες - Λόγο για μοντάζ κάνει η Προεδρία13:38Μακρόν: Η χώρα του θα ψηφίσει "κατά" της συμφωνίας ΕΕ - Mercosur επικαλούμενος "ομόφωνη πολιτική απόρριψη"13:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο