LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 18:16

Επιμένει η Τουλουπάκη στις καταγγελίες για Αγγελή

Μαραθώνια η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη στον εισαγγελέα που έρευνα τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ελένη Τουλουπάκη - εισαγγελέας

Επί τρεις ώρες κατέθετε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάλη στον συνάδελφο της Σπύρο Παππά που διενεργεί παράλληλη έρευνα για τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Τουλουπάκη έδωσε στοιχεία για όσα καταλογίζει στην αναφορά που είχε παραδώσει στον Άρειο Πάγο, στον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς εμμένοντας πως ο κ . Αγγελής δημιουργούσε προσκόμματα τόσο στην υπόθεση της Novartis όσο και γενικότερα στο έργο της Εισαγγελίας.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να είπε στον κ. Παππά πως ο επί τρεις μήνες επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, προσπαθούσε να παρέμβει στις ενέργειές της δημιουργώντας προβλήματα στην εξέλιξη της έρευνας.

Αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, που αφορά τα τέλη του 2018 έως τις αρχές Ιανουαρίου 2019, οπότε ο κ. Αγγελής παραιτήθηκε από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η κ.Τουλουπάκη φέρεται να έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταγγελλόμενη από αυτήν, υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως ο αντεισαγγελέας Αγγελής σε δύο διαφορετικούς χρόνους, κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της, πήγε συνοδεία αστυνομικού και αντέγραψε τα ηλεκτρονικά δεδομένα για τη Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, που φέρεται να τόνισε πως τίθεται ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τον κ. Αγγελή.

Για τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσαν έγγραφες καταθέσεις γραμματείς της Εισαγγελίας και μάλιστα σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή.

Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία επέστρεψε χωρίς όμως να είναι γνωστό, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της κ. Τουλουπάκη αν κράτησε αντίγραφα.

Στην κατάθεση της η Εισαγγελέας φέρεται να ρωτήθηκε και για τη συνάντηση με το FBI, τον Δεκέμβριο του 2018, στη Βιέννη. Κατά τη συνάντηση αυτή οι Αμερικανοί φέρονται να αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία είχαν πρόθεση να παραδώσουν. Η κ. Τουλουπάκη υποστηρίζει πως ο τότε επόπτης της αρνήθηκε να τα παραλάβει, λέγοντας πως όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Τέλος η κ. Τουλουπάκη επιφυλασσόμενη να δώσει επιπλέον στοιχεία όταν θα κληθεί να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, φέρεται να επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται για παρεμβάσεις στη δικονομική διαδικασία διερεύνησης της Novartis από τον επόπτη της Ιωάννη Αγγελή, αναφέροντας περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Παππας θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο στη Βάρη: Αναποδογύρισε αμάξι στα Βλάχικα - Από τύχη γλίτωσε ο οδηγός (βίντεο)08:36Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38ΑΑΔΕ: Καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για καταβολή επιστροφών και επιδοτήσεων07:24Κίνα: Τρένο πέφτει πάνω σε εργαζόμενους, 11 νεκροί07:10Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος έπειτα από καταδίωξη – Πάνω από 90 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του06:56Formula 1: Το 23ο Grand Prix στο Κατάρ έρχεται την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+06:42Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:28Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 27 Νοεμβρίου06:14Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο