LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 18:16

Επιμένει η Τουλουπάκη στις καταγγελίες για Αγγελή

Μαραθώνια η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη στον εισαγγελέα που έρευνα τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ελένη Τουλουπάκη - εισαγγελέας

Επί τρεις ώρες κατέθετε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάλη στον συνάδελφο της Σπύρο Παππά που διενεργεί παράλληλη έρευνα για τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Τουλουπάκη έδωσε στοιχεία για όσα καταλογίζει στην αναφορά που είχε παραδώσει στον Άρειο Πάγο, στον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς εμμένοντας πως ο κ . Αγγελής δημιουργούσε προσκόμματα τόσο στην υπόθεση της Novartis όσο και γενικότερα στο έργο της Εισαγγελίας.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να είπε στον κ. Παππά πως ο επί τρεις μήνες επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, προσπαθούσε να παρέμβει στις ενέργειές της δημιουργώντας προβλήματα στην εξέλιξη της έρευνας.

Αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, που αφορά τα τέλη του 2018 έως τις αρχές Ιανουαρίου 2019, οπότε ο κ. Αγγελής παραιτήθηκε από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η κ.Τουλουπάκη φέρεται να έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταγγελλόμενη από αυτήν, υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως ο αντεισαγγελέας Αγγελής σε δύο διαφορετικούς χρόνους, κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της, πήγε συνοδεία αστυνομικού και αντέγραψε τα ηλεκτρονικά δεδομένα για τη Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, που φέρεται να τόνισε πως τίθεται ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τον κ. Αγγελή.

Για τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσαν έγγραφες καταθέσεις γραμματείς της Εισαγγελίας και μάλιστα σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή.

Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία επέστρεψε χωρίς όμως να είναι γνωστό, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της κ. Τουλουπάκη αν κράτησε αντίγραφα.

Στην κατάθεση της η Εισαγγελέας φέρεται να ρωτήθηκε και για τη συνάντηση με το FBI, τον Δεκέμβριο του 2018, στη Βιέννη. Κατά τη συνάντηση αυτή οι Αμερικανοί φέρονται να αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία είχαν πρόθεση να παραδώσουν. Η κ. Τουλουπάκη υποστηρίζει πως ο τότε επόπτης της αρνήθηκε να τα παραλάβει, λέγοντας πως όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Τέλος η κ. Τουλουπάκη επιφυλασσόμενη να δώσει επιπλέον στοιχεία όταν θα κληθεί να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, φέρεται να επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται για παρεμβάσεις στη δικονομική διαδικασία διερεύνησης της Novartis από τον επόπτη της Ιωάννη Αγγελή, αναφέροντας περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Παππας θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπλόκα Αγροτών: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης - Οκτάωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή09:38Μεξικό: Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων09:24Λαμία: Συνελήφθη αγρότισσα για βίντεο στο Tik Tok09:10Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο