LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 18:16

Επιμένει η Τουλουπάκη στις καταγγελίες για Αγγελή

Μαραθώνια η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη στον εισαγγελέα που έρευνα τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ελένη Τουλουπάκη - εισαγγελέας

Επί τρεις ώρες κατέθετε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάλη στον συνάδελφο της Σπύρο Παππά που διενεργεί παράλληλη έρευνα για τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Τουλουπάκη έδωσε στοιχεία για όσα καταλογίζει στην αναφορά που είχε παραδώσει στον Άρειο Πάγο, στον άλλοτε επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς εμμένοντας πως ο κ . Αγγελής δημιουργούσε προσκόμματα τόσο στην υπόθεση της Novartis όσο και γενικότερα στο έργο της Εισαγγελίας.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να είπε στον κ. Παππά πως ο επί τρεις μήνες επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, προσπαθούσε να παρέμβει στις ενέργειές της δημιουργώντας προβλήματα στην εξέλιξη της έρευνας.

Αναφερόμενη στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, που αφορά τα τέλη του 2018 έως τις αρχές Ιανουαρίου 2019, οπότε ο κ. Αγγελής παραιτήθηκε από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η κ.Τουλουπάκη φέρεται να έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καταγγελλόμενη από αυτήν, υπεξαγωγή απόρρητων εγγράφων από την Εισαγγελία Διαφθοράς, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως ο αντεισαγγελέας Αγγελής σε δύο διαφορετικούς χρόνους, κι ενώ η ίδια απουσίαζε από το γραφείο της, πήγε συνοδεία αστυνομικού και αντέγραψε τα ηλεκτρονικά δεδομένα για τη Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, που φέρεται να τόνισε πως τίθεται ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επιστραφεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τον κ. Αγγελή.

Για τα περιστατικά αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες έδωσαν έγγραφες καταθέσεις γραμματείς της Εισαγγελίας και μάλιστα σε χρόνο προγενέστερο των καταγγελιών του Γιάννη Αγγελή.

Η Εισαγγελέας αναφέρθηκε και σε υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis από τον Γιάννη Αγγελή, τα οποία επέστρεψε χωρίς όμως να είναι γνωστό, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της κ. Τουλουπάκη αν κράτησε αντίγραφα.

Στην κατάθεση της η Εισαγγελέας φέρεται να ρωτήθηκε και για τη συνάντηση με το FBI, τον Δεκέμβριο του 2018, στη Βιέννη. Κατά τη συνάντηση αυτή οι Αμερικανοί φέρονται να αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου ελληνικού ενδιαφέροντος τα οποία είχαν πρόθεση να παραδώσουν. Η κ. Τουλουπάκη υποστηρίζει πως ο τότε επόπτης της αρνήθηκε να τα παραλάβει, λέγοντας πως όλα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Τέλος η κ. Τουλουπάκη επιφυλασσόμενη να δώσει επιπλέον στοιχεία όταν θα κληθεί να καταθέσει στον Άρειο Πάγο, φέρεται να επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται για παρεμβάσεις στη δικονομική διαδικασία διερεύνησης της Novartis από τον επόπτη της Ιωάννη Αγγελή, αναφέροντας περιστατικά κατά τα οποία ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άλλαζε τις εντολές της προς τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Παππας θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Μήνυμα του 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα – Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγειαΣήμερα 06:21 | Ειδήσεις

Τα προβλήματα στα Μέγαρα, εντοπίζονται ειδικά στις περιοχές Λάκκα Καλογήρου και Αλμυρές.

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν σήμερα από τις υπηρεσίες τουςΣήμερα 06:48 | Ειδήσεις

Ποιες υπηρεσίες εξαιρούνται και κατά συνέπεια οι υπάλληλοι που τις στελεχώνουν πρέπει να εργαστούν κανονικά.

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμεραΧθες 12:56 | Ειδήσεις

Πολλές περιφέρειες της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Πρόβλημα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – ΚορίνθουΣήμερα 07:43 | Ειδήσεις

Στις 12.00 θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για να αξιολογήσει τα μέχρι τώρα δεδομένα και την υπό εξέλιξη κακοκαιρία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΠΑΑΤ- ΕΕΕΔΕΕ: Στις 430.000 τα θανατωθέντα αιγοπρόβατα από την ευλογιά09:32Κουρέτας σε αγρότες: Τα αιτήματα σας είναι δίκαια – Μαζί θα αγωνιστούμε09:18Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 7 του Τραμ09:04Αταμάν: Ελπίζω ο Φαρίντ να είναι και στην καλύτερη πεντάδα του Final408:50“Κακοκαιρία BYRON”: Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας08:36Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (βίντεο)08:22“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Πρόβλημα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου08:08F1: Ο πιο συναρπαστικός τελικός έρχεται την Κυριακή στις 15:00 ζωντανά σε ANT1 και ΑΝΤ1+07:54“Κακοκαιρία BYRON”: Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική σε Αττική και Πελοπόννησο07:40Νέλσον Μαντέλα: Tο σύμβολο της καταπίεσης και του αγώνα για ισότητα που “έφυγε” σαν σήμερα07:25“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα 07:11“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να απουσιάσουν σήμερα από τις υπηρεσίες τους06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Δεκεμβρίου06:42“Κακοκαιρία BYRON”: Μήνυμα του 112 σε Μέγαρα και Μάνδρα – Απομακρυνθείτε από υπόγεια και ισόγεια06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Πάτρα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Δύο συλλήψεις23:59Χαλκιδική: Στο εδώλιο 6 άτομα για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης23:46Μονακό: Η ομάδα του Σπανούλη κατέγραψε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα στην ιστορία της Euroleague23:33ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο