LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 17:00

ΔΕΔΔΗΕ: “Επιτυχώς” εκτελούνται οι διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών

Τι αναφέρει η εταιρεία για τις επιθέσεις που δέχονται τα μέλη των συνεργείων της από πελάτες.

Πυροσβεστική - ΔΕΔΔΗΕ - διακοπή ρεύματος

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “αναποτελεσματικότητα στην εκτέλεση εντολών αποκοπής ρεύματος λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών” και σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε την 27η Ιουνίου 2019, διευκρινίζει τα εξής:

"Η αδυναμία πρόσβασης στον μετρητή ή η επιθετική συμπεριφορά ή/και η έμπρακτη παρεμπόδιση εκ μέρους του καταναλωτή (δεδομένου ότι ευλόγως το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων δεν νομιμοποιείται για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας), οδηγούν σε πολλές περιπτώσεις στον χαρακτηρισμό των αποκοπών αυτών ως «εκτελεσμένων ανεπιτυχώς», παρότι το αρμόδιο συνεργείο μετέβη στην προς αποκοπή παροχή, πλην όμως η αποκοπή δεν κατέστη εκ των πραγμάτων εφικτή για σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους.

Η κατηγοριοποίηση των εν λόγω αιτημάτων των προμηθευτών με αυτό τον χαρακτηρισμό, είναι απόλυτα συμβατή με το ισχύον Κανονιστικό Πλαίσιο, δηλαδή τον εγκεκριμένο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου και στο Εγχειρίδιο Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου, όπου ρητά αναφέρεται ότι: «Ως υλοποίηση εντολής απενεργοποίησης ή επανενεργοποίησης μετρητή φορτίου, νοείται η μετάβαση-επίσκεψη εκπροσώπου του Διαχειριστή του Δικτύου στην παροχή του Πελάτη και, εφόσον είναι δυνατό, η απενεργοποίηση ή η επανενεργοποίηση της τροφοδότησης του πελάτη. Οι λόγοι για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η απενεργοποίηση ή επανενεργοποίηση της τροφοδότησης του Πελάτη γνωστοποιούνται στον προμηθευτή εγγράφως ή με άλλο μηχανογραφικό μέσο».  

Το σύνολο του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και των εργολάβων του, εργαζόμενοι συστηματικά για την παροχή άρτιων υπηρεσιών σε όλους τους χρήστες του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (καταναλωτές – προμηθευτές – παραγωγούς), ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στον πολύ μεγάλο όγκο εργασιών που προκύπτει από τον πολυδιάστατο ρόλο της Εταιρίας στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το τεχνικό προσωπικό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνήθως αντιμετωπίζει - με σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για τη σωματική του ακεραιότητα - ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια σε όλες τις υποχρεώσεις της Εταιρίας, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στο Ρυθμιστικό Πλαίσιο λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ. 

Προς επίρρωση των παραπάνω, ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι, για το έτος 2018, οι εκκρεμότητες, στο σύνολο των εντολών αποκοπής που δέχθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ πανελλαδικά από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, διαμορφώθηκε σε μόλις 1% επί του συνόλου".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρήτη – Μεταναστευτικό: Νέες επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τις τελευταίες ώρες08:39Γάζα: Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας08:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου08:11Missing Alert για την εξαφάνιση 36χρονου07:58Πολωνία – Ναβρότσκι: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο07:44ΗΠΑ: Ο Τραμπ βγάζει την Εθνοφρουρά και στο Μέμφις07:31Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου07:17Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος07:04ΝΑΤΟ: Βρετανικά μαχητικά θα συμμετάσχουν στην αποστολή "Ανατολικός φρουρός"06:50Παιδιά στο αυτοκίνητο: Τι ισχύει με τον νέο ΚΟΚ και πώς κρατάω το παιδί μου ασφαλές;06:37ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών06:23Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:09Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59UCL: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 35...επιβάτες αξίας 18,33 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταξίδι στ' αστέρια23:42Έφοδος ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού23:25Καραλής: Θέλω να εξαντλήσω όλα μου τα όρια και όταν τελειώσει η καριέρα μου στον αθλητισμό να ξέρω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα23:11ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο Τραμπ22:57Σοκ στην Πάτρα: 21χρονος βρέθηκε νεκρός πάνω στον υπολογιστή του22:43Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντρα22:29Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούς22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο