LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 13:53

Λέρος: γιατί “μπλέκεται το κουβάρι” με την απώλεια οπλισμού

Οι πληροφορίες που αξιολογούνται και οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται. Πού οδηγούν οι καταθέσεις των εμπλεκομένων.

ΛΕΡΟΣ - ΒΑΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Περιπλέκονται τα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση κλοπής οπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που αρκετοί διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εάν τελικά η έρευνα θα αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη στο ακριτικό νησί και «έκαναν φτερά» τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Πηγές με γνώση του θέματος εκτιμούν ότι ενδεχομένως η διοίκηση των ΟΥΚ, σώμα στο οποίο έχει επικεντρωθεί η έρευνα, να θελήσει να προστατεύσει την ομάδα επιλέκτων της από την έκθεση στη δημοσιότητα. Ταυτόχρονα, αξιολογούνται πληροφορίες που αναφέρουν ότι ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση υπηρετούσαν στη φρουρά πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου των Ενόπλων Δυνάμεων και παραιτήθηκαν από το σώμα τον Οκτώβριο του 2018, όταν εκτιμάται ότι αφαιρέθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο βασικός –μέχρι σήμερα– μάρτυρας στην υπόθεση, ένας μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων (ΥΝΤΕΛ) στη Λέρο, χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας «μειωμένης αξιοπιστίας». Ο συγκεκριμένος έχει καταθέσει ότι τον Σεπτέμβριο του 2018, και ενώ εκτελούσε βάρδια ως αξιωματικός υπηρεσίας, ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης με το στρατιωτικό υλικό συνοδευόμενος από δύο άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (πρώην ΟΥΚ), τους οποίους όμως δεν κατονόμασε, είχαν πάρει το κλειδί και τον μυστικό κωδικό ασφαλείας και είχαν μπει –τουλάχιστον μία φορά– στον χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα και τα πυρομαχικά, χωρίς σχετική εξουσιοδότηση. Η μαρτυρία του έδωσε κατεύθυνση στην έρευνα καθώς τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου εντόπισε σε μονάδα της Βορείου Ελλάδος, όπου είχε μετατεθεί, το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, που μέχρι πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε την ευθύνη της αποθήκης με το «πολεμικό απόθεμα». Εκείνος όμως εξεταζόμενος διέψευσε τη μαρτυρία του συναδέλφου του στη Λέρο και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού που ανέλαβε την ευθύνη φύλαξης της αποθήκης στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2018 και μέχρι πρότινος. Κι αυτός αρνήθηκε ότι άνδρες της ΔΥΚ και ο πρώην διαχειριστής της αποθήκης μπήκαν παράτυπα στον χώρο με το στρατιωτικό υλικό. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου μετέβη στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας στις εγκαταστάσεις της ΔΥΚ στον Σκαραμαγκά προκειμένου να ερευνήσει τον χώρο και να συγκεντρώσει στοιχεία ικανά να ρίξουν φως στην ταυτότητα των ανδρών της μονάδας που φέρονται να είχαν επισκεφθεί τη μονάδα της Λέρου τον Σεπτέμβριο του 2018. Το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο αρκετοί εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσον η έρευνα θα καταφέρει να αποκαλύψει τα ονόματα των εμπλεκόμενων «ΟΥΚάδων».

Πηγή: Καθημερινή

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATOΣήμερα 08:36 | Ειδήσεις

Απαντώντας μέσω Χ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε πως θέλει ο πόλεμος με τη Ρωσία να τελειώσει «γρήγορα», αλλά κατά τρόπο «αξιόπιστο», ώστε να εξασφαλιστεί «ειρήνη που θα έχει διάρκεια».

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας Χθες 21:55 | Ειδήσεις

Οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσειΣήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Το ακραίο φαινόμενο θα πλησιάσει τα επόμενα 24ωρα τις Μπαχάμες, στην Καραϊβική, αχανή περιοχή του βόρειου Ατλαντικού που ήδη πλήττεται από σφοδρούς ανέμους και ισχυρές βροχές, ενώ υπάρχουν κίνδυνοι πλημμυρών και κατολισθήσεων.

ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρόςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Την υπόθεση έχουν αναλάβει τα στελέχη της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρίνιο: Παραμένει στο νοσοκομείο η ανήλικη μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι 10:51Ήρα: Η χαριτωμένη σκυλίτσα ναυαγοσώστρια (βίντεο)10:36ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου10:20Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν καφέ στην Κωνσταντινούπολη10:03Στα δικαστήρια η χήρα του Έλβις Πρίσλεϊ - Κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της09:47ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:31O κυκλώνας Έριν απειλεί τις Μπαχάμες – Ποιες άλλες περιοχές θα σαρώσει09:17ΑΤ Κερατέας: Είχε συλληφθεί μια μέρα πριν ο κρατούμενος που εντοπίστηκε νεκρός 09:01Μήνυμα Τραμπ σε Ζελένσκι πριν από τη συνάντηση: Η Ουκρανία δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία και δεν θα γίνει μέλος του NATO08:46Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Αυγούστου08:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα08:15Αγία Πετρούπολη: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το περίφημο "Φεστιβάλ των Ονείρων"23:58Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές στην ύπαιθρο23:43Ρόδος: Ατύχημα σε λούνα παρκ - Ο 17χρονος στον ΑΝΤ1: Νόμιζα ότι θα πεθάνω23:26Επίσημο το "αντίο" στον Μαξίμοβιτς από τον Παναθηναϊκό23:12Επίθεση της Ζαχάροβα στον Μακρόν για τις δηλώσεις περί "συνθηκολόγησης" της Ουκρανίας22:58Τραγωδία στο Αιγάλεω - Νεκρή 65χρονη μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα22:44Ο Μισεουί έλαμψε στη νίκη - ανατροπή του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης22:29Αποφασισμένος για εκεχειρία ο Ζελένσκι – "Ιστορική η απόφαση παροχής εγγυήσεων ασφαλείας"22:15Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να πάρει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας 22:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο