LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 09:32

Διοικητικοί Δικαστές: Δυσαρέσκεια για την υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. 

δικαστήριο - δικαστική αίθουσα - δικαιοσύνη

Την δυσαρέσκεια της για την υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική διενέργεια των επιδόσεων στη διοικητική δίκη εκφράζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών θα έπρεπε τουλάχιστον να καθιερωθεί διαζευκτική ευχέρεια χρήσης της ηλεκτρονικής καθώς σε διαφορετική περίπτωση δημιουργούνται προβλήματα σε πολίτες «που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών ή δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές, αλλά και ενόψει πιθανότητας κινδύνων διαρροής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των διαδίκων ή τρίτων και αφετέρου λόγω των σοβαρών υλικοτεχνικών ελλείψεων που παρουσιάζουν οι γραμματείες των Διοικητικών Δικαστηρίων». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Με το άρθρο 70 του υπό διαβούλευση πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιχειρείται για μία ακόμη φορά η εισαγωγή κατά τρόπο αποσπασματικό σοβαρών τροποποιήσεων στον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και διαδικαστικών εγγράφων από 1/1/2021, επιδόσεις αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα από την ίδια ημερομηνία, υποχρεωτική υποβολή του διοικητικού φακέλου κλπ.). 

Η διοικητική δικονομία δεν μπορεί να μεταβάλλεται διαρκώς με επιμέρους ρυθμίσεις σε άσχετα νομοθετήματα, ασύνδετες μεταξύ τους. Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, περαιτέρω, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της διότι δεν κλήθηκε να εκθέσει τη γνώμη της σχετικά με το περιεχόμενο των προτεινόμενων ρυθμίσεων πριν τη θέση τους σε δημόσια διαβούλευση. Επί της ουσίας έχουμε αντιρρήσεις όσον αφορά τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων και της ηλεκτρονικής διενέργειας των επιδόσεων αφενός λόγω των δυσχερειών που αντικειμενικά θα προκληθούν σε κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών ή δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές, αλλά και ενόψει πιθανότητας κινδύνων διαρροής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των διαδίκων ή τρίτων και αφετέρου λόγω των σοβαρών υλικοτεχνικών ελλείψεων που παρουσιάζουν οι γραμματείες των Διοικητικών Δικαστηρίων. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να καθιερωθεί διαζευκτική ευχέρεια χρήσης της ηλεκτρονικής ή της έντυπης μορφής».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο