LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 07:01

Ακριβότερα από σήμερα τα καύσιμα

«Φωτιά» στις τιμές των καυσίμων μετά την επίθεση. Μειωμένες σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές.

Πετρέλαιο θέρμανσης - Βενζίνη

Πρόταση να μειωθεί κατά 50% ο Ειδικός Φόρος του πετρελαίου στην κατανάλωση, αν αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου λόγω των διεθνών εξελίξεων, κατέθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Επειδή δεν ξέρω πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου, αντί να αγωνιά το υπουργείο Οικονομικών πού θα βρει τα χρήματα για το επίδομα θέρμανσης,  να τολμήσουμε τη μείωση που είχε τολμήσει ο Σαμαράς κατά 50% στον ειδικό φόρο πετρελαίου στην κατανάλωση και δεν θα αγωνιούμε πού θα βρούμε τα λεφτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε θετικά και για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου.

«Εγώ έχω προσωπική φιλία με τον Παυλόπουλο, δύσκολα μπορώ να αποσυνδέσω το συναίσθημά μου αλλά επειδή έχω εικόνα τι έγινε τον Αύγουστο του 2015 και ποιος είναι ο ρόλος του τότε, αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί τότε αν δεν υπήρχε η ΝΔ που ψήφισε σε βάρος του εκλογικού της αποτελέσματος και αν δεν υπήρχε ένας Πρόεδρος με τον οποίο μιλούσαν οι ηγέτες της Ευρώπης. Είμαι σαφώς υπέρ της επανεκλογής» του, είπε ο κ. Κακλαμάνης .

Πρόεδρος βενζινοπωλών: Aν κάτσει στα 70 δολ. το πετρέλαιο τότε η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη

Την ελπίδα του η αναταραχή με τις τιμές του πετρελαίου «να μείνει μόνο στο χρηματιστήριο η ώστε να μην αποτυπωθεί στην αντλία» εξέφρασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης στη σκιά της μεγάλης ανόδου της τιμής του πετρελαίου τη Δευτέρα λόγω της νέας κρίσης στον Κόλπο που προκλήθηκε από τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κιούσης προειδοποίησε ότι «αν κάτσει στα 70 δολάρια το βάρελι το πετρέλαιο τότε η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη (σ.σ. στην βενζίνη)».

Παρόλα αυτά επιχείρησε να φανεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι «είναι παρακινδυνευμένο να πούμε αν τελικά θα υπάρξει αύξηση. Τόνισε, τέλος, ότι «δεν μπορεί επειδή υπάρχει η πληροφορία κάποιος να ακριβύνει από σήμερα. Θα τον αποβάλει η αγορά».

Πρόεδρος ΠΟΠΕΚ: Μέχρι και 5% μπορεί να φτάσει η αύξηση στην τιμή των καυσίμων

Μέχρι και 5% μπορεί να φτάσει η αύξηση στην τιμή των καυσίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Γιώργου Ασμάτογλου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Είναι πράγματι πολύ μεγάλη η αύξηση του αργού και δεν μπορούμε να ξέρουμε πού θα φτάσει», σχολίασε ο ίδιος για την αύξηση ρεκόρ που σημείωσε χθες η τιμή του βαρελιού, συνέπεια της επίθεσης που έγινε το Σάββατο στην πετρελαϊκή Aramco, της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των πρατηριούχων, «σήμερα οι πρατηριούχοι που θα πάνε να αγοράσουν καύσιμα θα πάρουν 11 ευρώ ανά 1000 λίτρα παραπάνω, που σημαίνει ότι η τιμή θα πάει από 1,6 στο 1,614 κι αν αυτό συνεχιστεί, στο τέλος της εβδομάδας θα φτάσει στο 1,68».

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν κατά 1,2% στα 68,18 δολάρια το βαρέλι, μετά την χθεσινή άνοδό τους κατά 14,6%, που καταγράφηκε ως το μεγαλύτερο ποσοστό ημερήσιας ανόδου, τουλάχιστον από το 1988.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώνονται σήμερα κατά 1,7% στα 61,86 δολάρια το βαρέλι, μετά την χθεσινή άνοδό τους κατά 14,7%, την μεγαλύτερη σε ημερήσια βάση, από τον Δεκέμβριο του 2008.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την ΠαρασκευήΣήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Πολλές περιφέρειες της χώρας, έχουν τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code).

Κακοκαιρία Byron: "Βούλιαξαν" από τη λάσπη πολλές περιοχές στη Λακωνία (βίντεο)Σήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Σε "κόκκινο συναγερμό" η Λακωνία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron.

Λούτσα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος οδηγός - Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για δεύτερο όχημαΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Ο 19χρονος δήλωσε πως βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Τη δάδα τής την παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Olympian στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, Στέφανος Χανδακάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άρης: Ζητά αλλαγή των διαιτητών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ17:03Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας16:53Κρήτη: Σοκάρει η καταγγελία για κακοποίηση 8 παιδιών από τους γονείς τους - Ο Κ. Γιαννόπουλος στις "Αποκαλύψεις"16:43Χανιά: Φωτιά σε διαμέρισμα προκάλεσε καταστροφές - Κάηκαν αυτοκίνητο και τέσσερις μηχανές (βίντεο)16:33ΕΕ: Πλήρης απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο έως το τέλος του 202716:23“Κακοκαιρία BYRON”: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή16:13Βέλγιο: Η Μογκερίνι έδωσε εξηγήσεις "με πλήρη διαφάνεια", σύμφωνα με τη δικηγόρο της16:03Παναθηναϊκός: Οι «πράσινοι» εξήγησαν τους λόγους ολισθηρότητας του χλοοτάπητα της Λεωφόρου15:53Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν είδα rebranding, περισσότερο έμοιαζε με αποτυχημένο reunion παλιών συντρόφων15:43Λάρισα: Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο συλληφθέντων αγροτών15:33Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πάργα15:23Συνάντηση Πιερρακάκη στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών15:13Λούτσα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος οδηγός - Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για δεύτερο όχημα15:03Φλώρινα: Αγρότες έστησαν μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης14:53Βόλος: Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά την ώρα που βρισκόταν στο φανάρι (εικόνες)14:43Ο Κωνσταντίνος Αργυρός... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου14:33Κακοκαιρία Byron -Ήχησε το 112 στην Πιερία14:23Κακοκαιρία Byron: "Βούλιαξαν" από τη λάσπη πολλές περιοχές στη Λακωνία (βίντεο)14:13Καρυστιανού για αγρότες: Η κυβέρνηση προσφέρει ψίχουλα, η αντιπολίτευση παχιά λόγια14:03Αγρότες – μπλόκα: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα13:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο