LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 07:01

Ακριβότερα από σήμερα τα καύσιμα

«Φωτιά» στις τιμές των καυσίμων μετά την επίθεση. Μειωμένες σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές.

Πετρέλαιο θέρμανσης - Βενζίνη

Πρόταση να μειωθεί κατά 50% ο Ειδικός Φόρος του πετρελαίου στην κατανάλωση, αν αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου λόγω των διεθνών εξελίξεων, κατέθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Επειδή δεν ξέρω πού θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου, αντί να αγωνιά το υπουργείο Οικονομικών πού θα βρει τα χρήματα για το επίδομα θέρμανσης,  να τολμήσουμε τη μείωση που είχε τολμήσει ο Σαμαράς κατά 50% στον ειδικό φόρο πετρελαίου στην κατανάλωση και δεν θα αγωνιούμε πού θα βρούμε τα λεφτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε θετικά και για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου.

«Εγώ έχω προσωπική φιλία με τον Παυλόπουλο, δύσκολα μπορώ να αποσυνδέσω το συναίσθημά μου αλλά επειδή έχω εικόνα τι έγινε τον Αύγουστο του 2015 και ποιος είναι ο ρόλος του τότε, αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί τότε αν δεν υπήρχε η ΝΔ που ψήφισε σε βάρος του εκλογικού της αποτελέσματος και αν δεν υπήρχε ένας Πρόεδρος με τον οποίο μιλούσαν οι ηγέτες της Ευρώπης. Είμαι σαφώς υπέρ της επανεκλογής» του, είπε ο κ. Κακλαμάνης .

Πρόεδρος βενζινοπωλών: Aν κάτσει στα 70 δολ. το πετρέλαιο τότε η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη

Την ελπίδα του η αναταραχή με τις τιμές του πετρελαίου «να μείνει μόνο στο χρηματιστήριο η ώστε να μην αποτυπωθεί στην αντλία» εξέφρασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης στη σκιά της μεγάλης ανόδου της τιμής του πετρελαίου τη Δευτέρα λόγω της νέας κρίσης στον Κόλπο που προκλήθηκε από τον βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Κιούσης προειδοποίησε ότι «αν κάτσει στα 70 δολάρια το βάρελι το πετρέλαιο τότε η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη (σ.σ. στην βενζίνη)».

Παρόλα αυτά επιχείρησε να φανεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι «είναι παρακινδυνευμένο να πούμε αν τελικά θα υπάρξει αύξηση. Τόνισε, τέλος, ότι «δεν μπορεί επειδή υπάρχει η πληροφορία κάποιος να ακριβύνει από σήμερα. Θα τον αποβάλει η αγορά».

Πρόεδρος ΠΟΠΕΚ: Μέχρι και 5% μπορεί να φτάσει η αύξηση στην τιμή των καυσίμων

Μέχρι και 5% μπορεί να φτάσει η αύξηση στην τιμή των καυσίμων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Γιώργου Ασμάτογλου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Είναι πράγματι πολύ μεγάλη η αύξηση του αργού και δεν μπορούμε να ξέρουμε πού θα φτάσει», σχολίασε ο ίδιος για την αύξηση ρεκόρ που σημείωσε χθες η τιμή του βαρελιού, συνέπεια της επίθεσης που έγινε το Σάββατο στην πετρελαϊκή Aramco, της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των πρατηριούχων, «σήμερα οι πρατηριούχοι που θα πάνε να αγοράσουν καύσιμα θα πάρουν 11 ευρώ ανά 1000 λίτρα παραπάνω, που σημαίνει ότι η τιμή θα πάει από 1,6 στο 1,614 κι αν αυτό συνεχιστεί, στο τέλος της εβδομάδας θα φτάσει στο 1,68».

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν κατά 1,2% στα 68,18 δολάρια το βαρέλι, μετά την χθεσινή άνοδό τους κατά 14,6%, που καταγράφηκε ως το μεγαλύτερο ποσοστό ημερήσιας ανόδου, τουλάχιστον από το 1988.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώνονται σήμερα κατά 1,7% στα 61,86 δολάρια το βαρέλι, μετά την χθεσινή άνοδό τους κατά 14,7%, την μεγαλύτερη σε ημερήσια βάση, από τον Δεκέμβριο του 2008.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή ΚυριακούΣήμερα 21:26 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον ιδιοκτήτη του Θοδωρή Κυριακού για τον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε το κανάλι.

Ο Θοδωρής Κυριακού για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ANT1 - Θα βοηθήσουμε τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που μας έχουν ανάγκηΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, δώρισε 300.000 ευρώ για αυτό τον ιερό σκοπό.

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της ΛιβύηςΣήμερα 22:12 | Ειδήσεις

Νωρίτερη είδηση ανέφερε ότι το ιδιωτικό τζετ είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για σχεδιασμό επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα της Αγγλίας23:59ΟΗΕ: Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβιάσεις του Ιράν στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας23:49Ηράκλειο: Αγροτοκτηνοτρόφοι πέταξαν φύλλα από ελιές έξω από την Περιφέρεια Κρήτης (εικόνες)23:35Τουρκία: Αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου23:20Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας23:06Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης22:53Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα22:39Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι έκανε... Χριστούγεννα στο Κάουνας22:25Μητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού22:11Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (εικόνες)21:57Ιλίσια: Διασωληνωμένος ο συντηρητής ασανσέρ - Πώς έγινε το ατύχημα21:43Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης21:28 Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας21:12ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία - Δώδεκα νικητές κερδίζουν από 100.000 ευρώ20:57Αγρότες: Κομβόι με τρακτέρ στην πόλη της Καλαμάτας - Κλειστός ο κόμβος Θουρίας20:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης: Οι εκπρόσωποι των 5 σωματείων και ιδρυμάτων που ενισχύονται μιλούν στον ΑΝΤ120:29ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ "έδωσαν τα χέρια" έως το 202720:15Σουδάν: Δέκα νεκροί από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους20:00Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:46Ουκρανία: Η "σαρκοφάγος" του Τσέρνομπιλ μπορεί να καταρρεύσει εάν δεχθεί νέα επίθεση19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο