LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 06:40

ΟΗΕ: μη αποδεκτές οι απόπειρες εγκατάστασης στα Βαρώσια

Ξεκάθαρη η θέση του ΟΗΕ μπροστά στην πρόθεση της Τουρκίας για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Αμμόχωστος - Βαρώσια - Κύπρος - κατεχόμενα

Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ, είπε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στεφάν Ντούτζαρικ, προσθέτοντας ότι, λαμβάνουν υπόψη το ψήφισμα 550, που «θεωρεί ότι οι όποιες απόπειρες για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος των Βαρωσίων άλλων πλην των κατοίκων τους δεν είναι αποδεκτές».

Ο εκπρόσωπος του γ.γ. Αντόνιο Γκουτέρες επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη «παρακολουθούν την κατάσταση στενά και συνεχώς», ενώ ισχυρίσθηκε ότι «τα ΗΕ δεν έλαβαν κάποια επίσημη ενημέρωση για σχέδια ανοίγματος των Βαρωσίων».

Στον εκπρόσωπο τέθηκαν υπόψη από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι θα ανοίξουν τα Βαρώσια και ρωτήθηκε αν με αφορμή την ανησυχία που ο κ. Ντουζαρίκ εξέφρασε δύο μέρες νωρίτερα για δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, για ενσωμάτωση της Δυτικής Όχθης, υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τις τουρκικές δηλώσεις για τα Βαρώσια.

«Θα αφήσω σε σας τις συγκρίσεις διαφορετικών υποθέσεων. Θα παίρνουμε κάθε θέμα χωριστά. Το θέμα που αναφέρατε σχετικά με την Κύπρο είναι προφανώς σημαντικό και ευαίσθητο στο πλαίσιο του Κυπριακού».

Σε ερώτημα αν εννοεί την Τουρκία όταν λέγει πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα, ο Ντούτζαρικ επέμεινε ότι «δεν λάβαμε κάποια επίσημη ενημέρωση για τα θέμα».

Το ίδιο ανέφερε και όταν του επισημάνθηκε η επιστολή που έστειλε στον γ.γ. στις 26 Ιουνίου, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και η απάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην απαντητική επιστολή, στις 7 Ιουλίου, ο Γκουτέρες διαβεβαιώνει τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «η θέση των ΗΕ παραμένει απαράλλακτη. Τα ΗΕ συνεχίζουν να καθοδηγούνται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ και είναι διαθέσιμα να βοηθήσουν με όποια μέτρα συνάδουν με αυτά τα ψηφίσματα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιονύσης Σαββόπουλος: Ο "Νιόνιος" που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι και έγινε θρύλος της τέχνηςΣήμερα 06:44 | Ειδήσεις

Ένας δημιουργός που συνέδεσε την ποίηση με τον ρυθμό, την παράδοση με το ροκ και τη σκηνή με το θέατρο, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική τέχνη.

Μητσοτάκης: Το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία μπορεί να συνυπάρχει με την προστασία ενός χώρου ιερούΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός τόνισε: "Περνώντας από το Σύνταγμα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας αρέσει αυτή η εικόνα κι αυτός ήταν και ο σκοπός αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας".

Σεισμός 4,5 βαθμών Ρίχτερ στην ΡόδοΣήμερα 06:58 | Ειδήσεις

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού

Τι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΧθες 16:06 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νιγηρία: Βυτιοφόρο ανατράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες – Τουλάχιστον 35 νεκροί (βίντεο)09:03Μητσοτάκης: Το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία μπορεί να συνυπάρχει με την προστασία ενός χώρου ιερού08:49Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Στη Σουηδία για την υπογραφή εξοπλιστικής συμφωνίας08:35Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Δε θέλω να το πιστέψω - Η βραχνή φωνή του θα μας συνοδεύει για πάντα08:21Ο Πρόεδρος του Περού κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πρωτεύουσα Λίμα08:078 προορισμοί τελευταίας στιγμής για την 28η Οκτωβρίου07:53Πειραιάς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – Τέσσερις συλλήψεις07:39Λίνα Μενδώνη: Ο Διονύσης Σαββόπουλος χαρτογράφησε την πατρίδα μας και τους ανθρώπους της07:25Σεισμός 4,5 βαθμών Ρίχτερ στην Ρόδο07:11Διονύσης Σαββόπουλος: Ο "Νιόνιος" που άλλαξε το ελληνικό τραγούδι και έγινε θρύλος της τέχνης06:57Ελευσίνα: Οπλοστάσιο εντοπίστηκε στο σπίτι του 17χρονου που απείλησε με πιστόλι άλλον μαθητή – Βρέθηκε από αεροβόλο μέχρι καραμπίνες06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Οκτωβρίου06:29Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:15Επιστρέφουν στο Ισραήλ δύο φέρετρα με λείψανα ομήρων της Χαμάς23:59Βιρτζίνια Τζιούφρε: Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα της23:44Φον ντερ Λάιεν: Επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες για αυστηρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό23:30Παναθηναϊκός: Ο Ρισόν Χολμς τρέχει για να προλάβει το ματς με την Βίρτους Μπολόνια23:16ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος που φέρεται να σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα23:02Άρης – Μανρέσα: Ακόμη μια ήττα για τους “κιτρινόμαυρους”22:48Ηράκλειο: 60χρονος πέθανε δουλεύοντας σε εργοτάξιο22:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο