LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2019 06:40

ΟΗΕ: μη αποδεκτές οι απόπειρες εγκατάστασης στα Βαρώσια

Ξεκάθαρη η θέση του ΟΗΕ μπροστά στην πρόθεση της Τουρκίας για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Αμμόχωστος - Βαρώσια - Κύπρος - κατεχόμενα

Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ, είπε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στεφάν Ντούτζαρικ, προσθέτοντας ότι, λαμβάνουν υπόψη το ψήφισμα 550, που «θεωρεί ότι οι όποιες απόπειρες για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος των Βαρωσίων άλλων πλην των κατοίκων τους δεν είναι αποδεκτές».

Ο εκπρόσωπος του γ.γ. Αντόνιο Γκουτέρες επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη «παρακολουθούν την κατάσταση στενά και συνεχώς», ενώ ισχυρίσθηκε ότι «τα ΗΕ δεν έλαβαν κάποια επίσημη ενημέρωση για σχέδια ανοίγματος των Βαρωσίων».

Στον εκπρόσωπο τέθηκαν υπόψη από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι θα ανοίξουν τα Βαρώσια και ρωτήθηκε αν με αφορμή την ανησυχία που ο κ. Ντουζαρίκ εξέφρασε δύο μέρες νωρίτερα για δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, για ενσωμάτωση της Δυτικής Όχθης, υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τις τουρκικές δηλώσεις για τα Βαρώσια.

«Θα αφήσω σε σας τις συγκρίσεις διαφορετικών υποθέσεων. Θα παίρνουμε κάθε θέμα χωριστά. Το θέμα που αναφέρατε σχετικά με την Κύπρο είναι προφανώς σημαντικό και ευαίσθητο στο πλαίσιο του Κυπριακού».

Σε ερώτημα αν εννοεί την Τουρκία όταν λέγει πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα, ο Ντούτζαρικ επέμεινε ότι «δεν λάβαμε κάποια επίσημη ενημέρωση για τα θέμα».

Το ίδιο ανέφερε και όταν του επισημάνθηκε η επιστολή που έστειλε στον γ.γ. στις 26 Ιουνίου, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και η απάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην απαντητική επιστολή, στις 7 Ιουλίου, ο Γκουτέρες διαβεβαιώνει τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «η θέση των ΗΕ παραμένει απαράλλακτη. Τα ΗΕ συνεχίζουν να καθοδηγούνται από τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ και είναι διαθέσιμα να βοηθήσουν με όποια μέτρα συνάδουν με αυτά τα ψηφίσματα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:53Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο