LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019 22:29

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα

Για ενίσχυση των λίγων και των ισχυρών, κάνει λόγο η Κουμουνδούρου. Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πέτσας - Χαρίτσης

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή το κοινωνικό μέρισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση πως ακολουθεί πολιτική σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ από την πλευρά του το Μαξίμου υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επέλεξε πριν από ένα μόλις μήνα να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000 ευρώ, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων. Σήμερα στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του μερίσματος».

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών», καταλήγει ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο θράσος, που εγκαλεί τη νέα κυβέρνηση για τα ποσά που αυτός έχει ήδη ξοδέψει από τον Μάιο, μετατρέποντας τον προϋπολογισμό σε χορηγό της προεκλογικής του καμπάνιας».

Πρόσθεσε πως «συγκεκριμένα, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας του, ο κ. Τσίπρας διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2019 φιέστα στο Ζάππειο στην οποία δήλωσε ότι έχει «εξασφαλίσει» για το 2019 ποσό ύψους 1,14 δισ. ευρώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (πλην ροφημάτων) και στην ενέργεια, καθώς και για τη χορήγηση της δήθεν “13ης σύνταξης”. Εν συνεχεία, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος δήλωνε (14 Μαΐου 2019) ότι “δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα”.

Συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι εξάντλησε από τον Μάιο όλον τον δημοσιονομικό χώρο του 2019».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, αντί για το Δεκέμβριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έσπευσε να μοιράσει προεκλογικά από τον Μάϊο το 1 από τα 10 ευρώ που έπαιρνε συστηματικά με την υπερφορολόγηση από τις τσέπες όλων των Ελλήνων» και κατέληξε λέγοντας «αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα, ήδη από φέτος με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Επιπλέον, διατηρεί όλα τα υφιστάμενα επιδόματα και προσθέτει μόνιμα μέτρα στήριξης των Ελλήνων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό του 2020».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Αύριο καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώΣήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτηση του.

Τζουμέρκα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν τρόφιμα με διασωστική λέμβο σε αποκλεισμένο χωριό (βίντεο)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Η επιχείρηση έγινε μέσω του ποταμού Αράχθου, καθώς το χωριό είναι αποκλεισμένο οδικώς, λόγω πτώσης βράχων.

Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν για μπλόκα σε Πανελλαδική ΣύσκεψηΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου Θεσσαλικού μπλόκου στην Ε.Ο. στη Λάρισα τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούςΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται πως παραβιάζουν την ανακωχή, που τέθηκε σε εφαρμογή τη 10η Οκτωβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε διοικητή της Χαμάς στη Γάζα13:18Τραγικό δυστύχημα στη Καβάλα: 85χρονος βρέθηκε στο κενό της πολυκατοικίας13:04Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός κινούνταν ανάποδα σε μονοδρόμους για να γλυτώσει έλεγχο12:50Το σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία συντάχθηκε από τις ΗΠΑ, επιμένει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ12:36Ρωσία: Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας στην περιφέρεια της Μόσχας12:22Θεσσαλονίκη: 20χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα12:08NBA: Ήττα για τους Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο11:53ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου11:39Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ανηλίκων για απόπειρα ληστείας και επικίνδυνη σωματική βλάβη11:24ΗΠΑ: Δεύτερος θάνατος φέτος εξαιτίας της γρίπης των πτηνών11:10Λάρισα: Οι αγρότες αποφασίζουν για μπλόκα σε Πανελλαδική Σύσκεψη10:55Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Εκλέγουν σήμερα τον πρόεδρό μετά την αποπομπή του Μίλοραντ Ντόντικ10:42Τζουμέρκα: Άνδρες της ΕΜΑΚ μεταφέρουν τρόφιμα με διασωστική λέμβο σε αποκλεισμένο χωριό (βίντεο)10:28Μητσοτάκης: Αύριο καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ10:14F1 – Λας Βέγκας: Θρίαμβος του Φερστάπεν09:56Χανιά: Γερμανός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε09:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω09:37Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μοτοσικλέτα τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας09:24Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές για 122.546 μέλη09:10Αττική: Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 5.000 αλκοτέστ σε 24 ώρες08:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο