LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019 22:29

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το κοινωνικό μέρισμα

Για ενίσχυση των λίγων και των ισχυρών, κάνει λόγο η Κουμουνδούρου. Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πέτσας - Χαρίτσης

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή το κοινωνικό μέρισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση πως ακολουθεί πολιτική σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ενώ από την πλευρά του το Μαξίμου υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τόνισε πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Η απόφαση αυτή αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας», τόνισε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επέλεξε πριν από ένα μόλις μήνα να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000 ευρώ, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων. Σήμερα στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του μερίσματος».

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών», καταλήγει ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο θράσος, που εγκαλεί τη νέα κυβέρνηση για τα ποσά που αυτός έχει ήδη ξοδέψει από τον Μάιο, μετατρέποντας τον προϋπολογισμό σε χορηγό της προεκλογικής του καμπάνιας».

Πρόσθεσε πως «συγκεκριμένα, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας του, ο κ. Τσίπρας διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2019 φιέστα στο Ζάππειο στην οποία δήλωσε ότι έχει «εξασφαλίσει» για το 2019 ποσό ύψους 1,14 δισ. ευρώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (πλην ροφημάτων) και στην ενέργεια, καθώς και για τη χορήγηση της δήθεν “13ης σύνταξης”. Εν συνεχεία, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος δήλωνε (14 Μαΐου 2019) ότι “δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα”.

Συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι εξάντλησε από τον Μάιο όλον τον δημοσιονομικό χώρο του 2019».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, αντί για το Δεκέμβριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έσπευσε να μοιράσει προεκλογικά από τον Μάϊο το 1 από τα 10 ευρώ που έπαιρνε συστηματικά με την υπερφορολόγηση από τις τσέπες όλων των Ελλήνων» και κατέληξε λέγοντας «αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα, ήδη από φέτος με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Επιπλέον, διατηρεί όλα τα υφιστάμενα επιδόματα και προσθέτει μόνιμα μέτρα στήριξης των Ελλήνων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό του 2020».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου – Κύκλος επαφών στην ΟυάσινγκτονΣήμερα 08:23 | Ειδήσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο δεκαήμερο ταξίδι του στις ΗΠΑ, με αφετηρία τη σημερινή του συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.


 


 


 


 

Τέμπη: Πατέρας θύματος κάνει απεργία πείνας και δίψας μπροστά στη Βουλή – Η ανάρτηση της ΚαρυστιανούΣήμερα 15:43 | Ειδήσεις

Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ζητά την εκταφή της σορού του παιδιού του.

Αποκαλύψεις - Ειρήνη Μουρτζούκου: Φέρεται να είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει και άλλο βρέφοςΣήμερα 16:20 | Ειδήσεις

Η μαρτυρίες στην εκπομπή "Αποκαλύψεις" για την άγνωστη απόπειρα δολοφονίας ενός ακόμη βρέφους από την Ειρήνης Μουρτζούκου το 2017.

EuroΒasket: Έφτασαν στην Ελλάδα οι «χάλκινοι» - Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας (εικόνες)Σήμερα 14:39 | Ειδήσεις

Την Εθνική Ομάδα μπάσκετ υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, με χαμόγελα και λουλούδια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Διώκεται για κακούργημα η 36χρονη κοπέλα που μαχαίρωσε τον οδηγό16:45Αποκαλύψεις - Ειρήνη Μουρτζούκου: Φέρεται να είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει και άλλο βρέφος16:29Έκλεβε καύσιμα από τον εργοδότη του - Κατασχέθηκαν 15 δοχεία 20 λίτρων το καθένα16:15Εύβοια: Πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου - Τι φοβούνται οι αρχές16:00Τέμπη: Πατέρας θύματος κάνει απεργία πείνας και δίψας μπροστά στη Βουλή – Η ανάρτηση της Καρυστιανού15:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύθηκαν περιουσιακά στοιχεία της Πόπης Σεμερτζίδου και συγγενών της15:32Χανιά: Συνελήφθη άνδρας για εμπρησμούς σε κάδους και ξερά χόρτα15:17Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός άνδρα στα νερά του Θερμαϊκού15:03EuroΒasket: Έφτασαν στην Ελλάδα οι «χάλκινοι» - Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας (εικόνες)14:49Τεντόγλου: Με ένα άλμα στον τελικό – Πήδηξε στα 8.17 μέτρα14:35Φωτιά στα Καμένα Βούρλα – Επιχειρούν 3 εναέρια14:21Βουλή - ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξελέγη το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής14:07Πάπας Λέων: Αν ο πλούτος είναι το μόνο που μετράει, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα13:53Λάρισα: Η Σοφία Ζαχαράκη στον αγιασμό του πρώτου ΕΠΑΛ σε σωφρονιστικό κατάστημα (εικόνες)13:40Novartis – Σαμαράς: Να αποκαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί της σκευωρίας13:26Χαλκιδική: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία13:13Κόστα: Συγχαρητήρια για όσα έκανε η Ελλάδα την τελευταία 10ετια12:59Παναθηναϊκός: Επίσημα "διαζύγιο" με τον Ρουί Βιτόρια12:46Γλυκερία στο Πρωινό ΑΝΤ1: Δεν υπήρχε λόγος να γίνει όλη αυτή η ανθρωποφαγία εναντίον μου12:32Υπόθεση Novartis: Φυλάκιση 25 μηνών στον Δεστεμπασίδη και 33 στη Μαραγγέλη με τριετή αναστολή12:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο