LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019 14:06

Μαθήτρια χάνει την μνήμη της κάθε… δύο ώρες! (βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνει η προσωπική ιστορία της μικρής Αμερικανίδας. Η εξαιρετικά σπάνια πάθησή της αποτελεί γρίφο για τους γιατρούς, που αναζητούν θεραπεία.

Riley Horner - κορίτσι - απώλεια μνήμης - κάθε 2 ώρες

Τον γύρο του κόσμου κάνει η προσωπική ιστορία μιας Αμερικανίδας μαθήτριας, η οποία χάνει τη μνήμη της, κάθε δύο ώρες.

Η εξαιρετικά σπάνια πάθησή της αποτελεί γρίφο για τους γιατρούς που αναζητούν την κατάλληλη θεραπεία. Η 16χρονη Ράιλι Χόρνερ, από το Ιλινόις των ΗΠΑ αντιμετωπίζει μια σπάνια μορφή αμνησίας, που σβήνει τα πάντα από τη μνήμη της κάθε δυο ώρες.

Την 11η Ιουνίου η μαθήτρια είχε δεχθεί μια κλωτσιά στο κεφάλι κατά λάθος και από τότε ολόκληρη η ζωή της βρίσκεται σε μια διαρκή «λούπα». Ακόμα και καθημερινά πράγματα, όπως το που βρίσκεται το σχολικό της ντουλάπι διαγράφονται από τη μνήμη της.

Η κατάστασή της για τους γιατρούς παραμένει μυστήριο, καθώς «δεν είναι ορατή κάποια διάσειση σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία».

Η περίεργη ιστορία της άτυχης έφηβης μοιάζει βγαλμένη από κάποιο σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ, θυμίζοντας την «Μέρα της Μαρμότας» και το «Μεμέντο». «Είναι σαν ταινία. Αυτό δε θα το θυμάμαι μέχρι το μεσημέρι. Η μαμά μου θα μου πει "Ήσουν στις ειδήσεις και εγώ θα τις πω: "Τι;"», λέει η ίδια.

Η σπάνια ιατρική πάθηση στερεί από την 16χρονη μερικές από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής της, επάνω στην εφηβεία. «Δεν δημιουργώ αναμνήσεις και πραγματικά φοβάμαι», δηλώνει το κορίτσι.

Η Ράιλι και οι γονείς της ελπίζουν σε ένα θαύμα, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στην κατάστασή της, καθώς μετά το πέρας του εξαμήνου από την αρχική εμφάνιση της ασθένειας, η αμνησία της κινδυνεύει να μετατραπεί σε μόνιμη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Δεν τα κατάφερε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το ΔρομοκαΐτειοΣήμερα 17:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής είχε λάβει θεραπευτική άδεια την περασμένη Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα Πέμπτη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδαΣήμερα 16:32 | Ειδήσεις

Σε ποιους δήμους εκτιμάται ότι εκτέθηκαν οι πολίτες στον ιό του Δυτικού Νείλου σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότεςΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το περιστατικό και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών20:55Φωτιά στη Σύμη – Μεταφέρονται πυροσβέστες από την Ρόδο20:41Ρόδος: Χειροπέδες σε 75χρονο επειδή ο σκύλος του σκότωσε 10 κότες20:26Κρήτη: Σκάφος της Frontex εντόπισε σκάφος με δεκάδες μετανάστες20:10Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:55ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου19:42Ήπειρος: Σε 38 σχολεία δεν θα χτυπήσει το κουδούνι την νέα σχολική χρονιά19:28Αττική: Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών19:12Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή δίπλα στο αυτοκίνητο της18:55Σαμαράς για τον θάνατο του Βεσυρόπουλου: Συναισθάνομαι τον πόνο των δικών του18:38Ιός Δυτικού Νείλου: Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα18:25Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο18:10ΚΚΕ: Πρωτιά – ντροπή για την Ελλάδα τα στοιχεία για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες του λαού17:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:41Βρυξέλλες – ΑΕΚ: Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές οπαδών της “Ένωσης” (βίντεο)17:27Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο