LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019 11:49 | Ανανέωση: 16 Σεπτεμβρίου 2019 14:15

Κατεχόμενα: Επιστολή στον Ακιντζί από τους γονείς του 16χρονου που κατέβασε την τουρκική σημαία

Τι ζητούν οι γονείς του ανήλικου. Πού βρίσκεται η σημαία που κατέβασε από το σχολείο.

16χρονος Ελληνοκύπριος - τουρκική σημαία - κατεχόμενη Λύση

Απολογήθηκαν για την ενέργεια του 16χρονου να κατεβάσει την τουρκική σημαία από σχολείο της κατεχόμενης Λύσης, τόσο η οικογένεια του ανήλικου, όσο και ο ίδιος.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, η οικογένεια του νεαρού έστειλε επιστολή στον Μουσταφά Ακιντζί, μέσω της οποίας εκφράζει την ανησυχία της για όσα έλαβαν χώρα, καθώς και την επιθυμία της να μην επηρεαστεί η συνεργασία των Τουρκοκυπρίων με τους Ελληνοκύπριους, εξαιτίας της πράξης του 16χρονου.

Αναλυτικά στην επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέρεται: «Είμαι ο πατέρας του νεαρού, ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιου μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.

Τόσο εγώ όσο και ο γιος μου και ολόκληρη η οικογένεια μας μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους , δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις. Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτωση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι, το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιος μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι’ αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί».

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΤΕΡΑ 16ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΑΚΙΝΤΖΙ

Την ίδια ώρα, η σημαία αναμένεται να επιστραφεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών στα Κατεχόμενα, εντός 24ώρου, όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος.

Για το συμβάν, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι «το περιστατικό περιήλθε στην αντίληψή μας από την τουρκοκυπριακή πλευρά και το παρακολουθούμε. Συνεργαζόμαστε με τις δύο πλευρές για το θέμα αυτό».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο