LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Σεπτεμβρίου 2019 06:46 | Ανανέωση: 16 Σεπτεμβρίου 2019 06:38

Αισιοδοξία για τη μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών στο πύρινο μέτωπο της Ζακύνθου. Συνεχής ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

φωτιά - Ζάκυνθος - Κερί - σπίτια

Υπό έλεγχο έθεσαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στη Ζάκυνθο.

Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρείχαν και 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από αέρος.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν σε δύο μέτωπα στον Αγαλά και στο χωριό Κερί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής και τις δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη ακόμα στο τρίγωνο μεταξύ των χωριών Λιθακιά, Αγαλά και Κερί, αλλά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πολλές διάσπαρτες εστίες, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέχρι το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα η ΕΜΥ προβλέπει μικρή ενίσχυση των ανέμων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων Γ.Στασινόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη», καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει, ενώ τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να διασώσουν δύο σπίτια που κινδύνευσαν από τις φλόγες, στο χωριό Αγαλάς.

Το χωριό ήταν την Κυριακή σε ετοιμότητα για εκκένωση, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Νωρίς το απόγευμα είχαν εκκενωθεί ένα ξενοδοχείο και ολόκληρο το χωριό Κερί, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό και τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ζακύνθου στον ΑΝΤ1, δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

«Σε λίγες ώρες θα έχουμε καινούριο Συντονιστικό για να εκτιμήσουμε εκ νέου την κατάσταση», είπε ο αντιπεφερειάρχης Ιονίων Νήσων στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος και στην παρουσία του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιώργου Χαρδαλιά, στο νησί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Λουτράκι παρουσιάζει εικόνα ύφεσης, ωστόσο «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έλεγχο».

Η άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, βαίνει προς ύφεση, καθώς και εκεί δεν υπάρχει επί της ουσίας φλόγα, αλλά πολλές εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα, κυρίως, και τα εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο