LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2019 08:08 | Ανανέωση: 14 Σεπτεμβρίου 2019 08:11

Ισπανία: νεκροί και μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες (εικόνες)

Μακραίνει η μακάβρια λίστα, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας. Παγιδευμένοι στα οχήματα τους αρκετά απο τα θύματα.

Ισπανία - πλημμύρες

Οι πλημμύρες που πλήττουν μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Ισπανίας στοίχισαν τη ζωή σε πέντε ανθρώπους μέσα σε δύο ημέρες, ενώ τουλάχιστον 3.500 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν κατεπειγόντως από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή οι αρχές.

Ένας άνδρας 41 ετών βρέθηκε σήμερα νεκρός στην νοτιοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, ανεβάζοντας έτσι σε έξι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες. 

Ισπανία - πλημμύρες

Περισσότεροι από 1.100 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές της Μούρθια και της Βαλένθια για να βοηθήσουν στη διάσωση των πλημμυροπαθών και να απομακρύνουν με ασφάλεια χιλιάδες κατοίκους έπειτα από την υπερχείλιση ενός ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυτοκινητόδρομοι.

Ισπανία - πλημμύρες

Το τελευταίο θύμα ήταν από την πόλη Οριχουέλα, που απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από την παραλιακή πόλη Αλικάντε. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ επισκέφθηκε νωρίτερα το κέντρο διοίκησης εκτάκτων αναγκών της Αλικάντε.

 Τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί χθες, περιλαμβανομένου ενός ο οποίος επιχείρησε να οδηγήσει μέσα από μια πλημμυρισμένη σήραγγα και δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία διατήρησε στο τρίτο υψηλότερο, από την κλίμακα τεσσάρων επιπέδων, το επίπεδο συναγερμού για κακοκαιρία για πολλές περιοχές στην κεντρική και νότια Ισπανία.

Ισπανία - πλημμύρες

Αρκετοί από τους 8.000 κατοίκους της μικρής πόλης Ρεδοβάν βρέθηκαν αντιμέτωποι χθες με νερό ως τα γόνατα, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων εικονίζουν στελέχη τους να κινούνται με τζετ-σκι σε πλημμυρισμένο αυτοκινητόδρομο, ποταμούς λάσπης που κατακλύζουν δρόμους, αυτοκίνητα βυθισμένα στα νερά.

Συνολικά, πάνω από 3.500 κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, προσθέτοντας πως 74 δρόμοι έκλεισαν λόγω των πλημμυρών και η κατάσταση είναι «δραματική». Έχουν κινητοποιηθεί περίπου 3.000 στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και του στρατού για τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Το αεροδρόμιο στη Μούρθια παρέμεινε κλειστό χθες. Αυτό στην Αλμερία, περιφερειακό, παρέμεινε επίσης κλειστό για ώρες, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δύο πτήσεις και άλλες δύο να εκτραπούν στη Μάλαγα, ανέφερε η AENA, εταιρεία διαχείρισης πολλών ισπανικών αεροδρομίων.

Εξάλλου, 22 πτήσεις με προορισμό την Πάλμα, στο πολύ τουριστικό νησί της Μαγιόρκας, στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων, εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμιο, σύμφωνα με την AENA.

Πέρυσι τον Οκτώβριο πλημμύρες είχαν στοιχίσει τη ζωή 13 ανθρώπων στη Μαγιόρκα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πύραυλοι κατά αεροπορικής βάσης06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο