LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2019 16:47 | Ανανέωση: 13 Σεπτεμβρίου 2019 16:53

Η Αργεντινή στον τελικό με την Ισπανία

Δυνατή μάχη για την διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ. Μετά απο αγώνα θρίλερ πήραν το εισιτήριο οι Ίβηρες.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Μετά την νίκη της επί της Γαλλίας στα ημιτελικά, με 80-66, η Αργεντινή πήρε το "εισιτήριο" για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ισπανίας, η οποία πέρασε στον τελικό μετά απο έναν αγώνα-θρίλερ, που κρίθηκε στην 2η (!) παράταση, κόντρα στην Αυστραλία.

Δεκαεπτά χρόνια μετά την τελευταία παρουσία της σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2002 στην Ινδιανάπολη, όταν είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, η Αργεντινή απέκλεισε τη Γαλλία, με 80-66, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό την Παρασκευή στο Πεκίνο και προκρίθηκε για 3η φορά στην ιστορία της στην καταληκτική αναμέτρηση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του 39χρονου ρέκορντμαν Λουίς Σκόλα (28 πόντοι, 13 ριμπάουντ), αφού πρώτα απέκλεισε τη Σερβία του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς στον προημιτελικό, έκανε την ομάδα που είπε “όχι” στις ΗΠΑ να μοιάζει μια... άλλη κατώτερη ομάδα!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Η Αργεντινή θα διεκδικήσει απέναντι στην Ισπανία το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της, σε έναν τελικό... αλά ισπανικά, 69 ολόκληρα χρόνια από τότε που “πάτησε” για πρώτη φορά την κορυφή του κόσμου, το 1950, στο πρώτο δηλαδή Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσα στο “σπίτι” της, το Μπουένος Άϊρες.

Η “χρυσή” στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και “χάλκινη” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, Αργεντινή, είχε αγωνιστεί στον “μικρό” τελικό, το 2006, στο Μουντομπάσκετ στη Σαϊτάμα, στον οποίο ηττήθηκε από τις ΗΠΑ.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Η Γαλλία, που τα περίμενε όλα από τον πόιντ γκαρντ των Νικς, Φρανκ Ντιλικινά (16 π.) και τον γκαρντ των Ορλάντο Μάτζικ Εβάν Φουρνιέ (16 π.), θα παλέψει πλέον στο Πεκίνο για να “πιάσει” ξανά την καλύτερη θέση στην ιστορία της, δηλαδή την 3η, την οποία είχε καταλάβει στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό της Ισπανίας το 2014, όταν επικράτησε με δύο πόντους (95-93) της Λιθουανίας, στον “μικρό” τελικό.

Οι “μπλε”, που έκαναν την μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τις ΗΠΑ στον προημιτελικό, θα βρουν στο δρόμο τους, στην αναμέτρηση για τις θέσεις 3-4 την Κυριακή (11:00) την Αυστραλία που νωρίτερα την Παρασκευή ηττήθηκε - μετά από δύο παρατάσεις - από την Ισπανία, μετά από ανατροπή της “Φούρια Ρόχα” από το -11. Οι Γάλλοι ήταν στην τετράδα και το 1954, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν είχαν τερματίσει 4οι. Οι “τρικολόρ” μετρούν και δύο 5ες θέσεις, το 1963 στη Βραζιλία και το 2006 (Ιαπωνία).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-32, 60-48, 80-66

Αργεντινή (Ερνάντεζ): Μπρουσίνο 2, Καφάρο, Καμπάτσο 12, Ντεκ 13, Ντέλια 6, Φιέλερουπ, Γκαλίτσι 2, Γκαρίνο, Λαπροβίτολα 7, Σκόλα 28, Βιλντόζα 10.

Γαλλία (Κολέ): Αλμπισί 3, Μπατούμ 3, Ντε Κολό 11, Φουρνιέ 16, Γκομπέρ 3, Λακόμπ, Λεσόρ 2, Εμπαγιέ 4, Τιλικινά 16, Πουαριέ, Τουπάν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στο κέντρο της πόληςΣήμερα 11:04 | Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το "Σπίτι μου 2", η Κάρτα Αναπηρίας και το επίδομα των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχος (βίντεο)Σήμερα 08:56 | Ειδήσεις

Όσα είπε η κ. Μιχαηλίδου τα αποτελέσματα των προγραμμάτων Στέγασης.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Βαρουφάκη: Η αυτοκριτική, οι επιλογές και το παρασκήνιο της κρίσιμης περιόδουΣήμερα 10:18 | Ειδήσεις

Ο πρώην Πρωθυπουργός περιγράφει πως ο Βαρουφάκης, που αρχικά αντιμετωπιζόταν ως πολύτιμο «asset» με διεθνή αναγνωρισιμότητα, μετατράπηκε σύντομα σε αρνητικό πρωταγωνιστή. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρεμλίνο - Πεσκόφ: Παρακολουθούμε στενά τις αναφορές από τη Γενεύη - Δεν έχουμε λάβει τίποτε επισήμως14:02Τραμπ για σύγκλιση στο Ουκρανικό: Μην το πιστεύετε μέχρι να το δείτε, αλλά κάτι καλό μπορεί να συμβαίνει13:48Χαλκίδα: Μητέρα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ πήγαινε τον 10χρονο γιο της στο σχολείο13:34Χριστουγεννιάτικα γλυκά: Ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες ανεβάζουν το κόστος - Καταναλωτές επιλέγουν να τα φτιάξουν μόνοι τους13:20Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Αχτσιόγλου: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε13:06Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Έχει σημειωθεί πρόοδος - Τώρα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή 12:52Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:38Ομπράντοβιτς: Ο Παναθηναϊκός έχει το καλύτερο ρόστερ στην Euroleague12:24Συνάντηση Μητσοτάκη-Τασούλα: Τι είπαν για ακρίβεια, ενεργειακά και κακοκαιρία στην Ήπειρο12:10Αυστραλία: Η γερουσιαστής Πολίν Χάνσον εμφανίστηκε με μπούρκα μέσα στο κοινοβούλιο ζητώντας την απαγόρευσή της11:56Καταβάλλεται σήμερα η ετήσια οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους11:42Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ στο κέντρο της πόλης11:28Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Καρδίτσα11:14Βέλγιο: Παραλύει από σήμερα η χώρα - Τριήμερη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις11:00Έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας10:46Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Βαρουφάκη: Η αυτοκριτική, οι επιλογές και το παρασκήνιο της κρίσιμης περιόδου10:32Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα έχουν διαβουλεύσεις για την Ουκρανία στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ- Αφρικανικής Ένωσης10:18Ληστές δήλωναν άστεγοι και έπαιρναν επιδόματα - Εμπλέκονται σε δεκάδες διαρρήξεις με τεράστια λεία10:04Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς09:50Σοκ στο Πέραμα: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 12χρονο έξω από σχολείο09:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο