LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2019 09:54 | Ανανέωση: 13 Σεπτεμβρίου 2019 09:57

Ένοχοι Λαγός και Μίχος για την επίθεση στο “Συνεργείο”

Ποινή φυλάκισης τους επέβαλε το δικαστήριο, την απαλλαγή τους είχε ζητήσει η Εισαγγελέας. Η απόφαση και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον καθένα με αναστολή επιβλήθηκε στον ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό και τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο που κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, το 2013.

Σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, ο ευρωβουλευτής καθώς και ο κ. Μίχος κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά μετατροπή της κατηγορίας από απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ως φυσικοί αυτουργοί σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία κρίθηκαν πέντε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο κήρυξε επίσης ενόχους ως φυσικούς αυτουργούς για την κατηγορία της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για οπλοχρησία τους κατηγορούμενους Μπαρέκα, Γαλανάκη, Αγιοβλασίτη, Σταμπέλο και Καλπιτζή. Το δικαστήριο επέβαλε, αντίστοιχα, ποινές φυλάκισης, συνολικά 11 μηνών στον καθένα, σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για φυσική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ενώ στον πέμπτο από τους κριθέντες ενόχους, με αναγνώριση ελαφρυντικού, επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών.

Το δικαστήριο απάλλαξε των κατηγοριών τους άλλους δύο από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ για όλους, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, έπαυσε την ποινική δίωξη την πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Η εισαγγελέας Έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, επικαλούμενη μόνο αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Μίχος - Λαγός - επίθεση - Συνεργείο

*Φωτογραφικό ντοκουμέντο από την επίθεση στο «Συνεργείο». Αριστερά, στη μηχανή ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Ν. Μίχος (Πηγή: «Εφ.Συν.»). 

Ως προς την αναγνώριση των ελαφρυντικών το δικαστήριο δέχθηκε μόνον για έναν κατηγορούμενο ελαφρυντική περίσταση, αρνούμενο και πάλι την πρόταση της Εισαγγελέως που ζήτησε να γίνει δεκτό για όλους τους κατηγορουμένους, αυτό του προτέρου σύννομου βίου, όπως εκφράζεται στο νέο ποινικό κώδικα. Κατά την εισαγγελέα η νέα διάταξη «απαιτεί να μην έχει παραβιάσει ο κατηγορούμενος τον νόμο. Ακόμα κι αν είχαμε καταδίκη για ελαφρύ πλημμέλημα, θα μπορούσε να χορηγηθεί. Πρέπει να αναγνωριστεί από το δικαστήριο. Τώρα γράφεται βέβαια νομολογία για το ελαφρυντικό αυτό, όμως συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θάσος: Νεαρός λουόμενος πνίγηκε στη θάλασσα10:31e-ΕΦΚΑ: Η καταγραφή στις υπερωρίες έφερε αύξηση στα έσοδα10:15Αιματοχυσία σε νυχτερινό κέντρο στο Μπρούκλιν – Τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες από πυροβολισμούς10:01Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Το θύμα είχε καταγγείλει τον δράστη από τον Μάρτιο 09:46ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως τις 22 Αυγούστου09:30Σαλαμίνα: Καμπανάκι για την παρουσία λαγοκέφαλων χτύπησαν οι ψαράδες09:16Πιθανή μία συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι, μετά το τηλεφώνημα Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο - Όσα έγιναν στον Λευκό Οίκο09:00Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική και άλλες περιοχές08:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 19 Αυγούστου08:29Τι καιρό θα κάνει αύριο Τρίτη08:14Συρία: Έως και 300.000 άνθρωποι "εξαφανίστηκαν" τα τελευταία 55 χρόνια00:00ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες για να μιλήσει με τον Πούτιν23:48Οι γονείς της 15χρονής που σώθηκε από παραλυτικό ιό, στον ΑΝΤ1: Μόλις ξύπνησε, ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς23:34Χαλκιδική: Απαγορευτικό απόπλου σε πλοίο που παρουσίασε βλάβη23:20Σεισμός 4,3 Ρίχτερ νότια της Καρδίτσας23:04Τραμπ: Σε μία – δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα βρεθεί λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία22:50Φωτιά στο Αμύγδαλο Τυρνάβου: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις22:36Νεκρός άνδρας από πυροβολισμό στον Άγιο Παντελεήμονα22:22Τραμπ: Αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με Ζελένσκι θα έχουμε τριμερή με τον Πούτιν22:08Πάτρα: 50χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις εις βάρος της 9χρονης ανιψιάς του21:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο