LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2019 16:49

ΚΚΕ για πολυνομοσχέδιο: βαρύς ο λογαριασμός για την εργατική τάξη

Τι αναφέρει ο Περισσός για τις διατάξεις με τις αλλαγές στα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά. Τι λέει για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.

Γραμμή παραγωγής - εργάτες- εργοστάσιο

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΚΕ, με αφορμή τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα εργασιακά, αλλά και θέματα που αφορούν συνδικαλιστικά ζητήματα.

Στην ανακοίνωσή του, ο Περισσός αναφέρει ότι «η κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με τις δυνατότητες που δίνονται στους εργοδότες να μην τις εφαρμόζουν και το παραπέρα χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε συνδυασμό με τα νέα προκλητικά προνόμια στο κεφάλαιο, που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, καταρρίπτουν το μύθο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι για όλους. Το πρόσημο της ανάπτυξης το έχουμε ζήσει, το γνωρίζουμε! Η ανάπτυξη που προσδοκούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προϋποθέτει την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, μέχρι τα βαθιά γεράματα και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο με άφωνα συνδικάτα».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να παραδώσει άμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους τα “δωράκια” που εξήγγειλε πριν μερικές μέρες στη ΔΕΘ, στέλνοντας το βαρύ λογαριασμό γι αυτά στην εργατική τάξη, το λαό. Τι άλλο από “δώρα” είναι η προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές, με διάλυση των ελάχιστων δικλείδων προστασίας του περιβάλλοντος, που είχαν παραμείνει στη νομοθεσία, αποδεικνύοντας πόσο υποκριτικός είναι ο “σεβασμός” τους στο περιβάλλον. Αλλά και η σιγή νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει στους τόπους δουλειάς, συμπληρώνοντας την αντεργατική νομοθεσία, για την οποία έχει προετοιμάσει το έδαφος η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνεται, «στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται όροι, που ουσιαστικά καταργούν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις είχαν απομείνει, ύστερα από το συντριπτικό χτύπημα που είχε δοθεί τα προηγούμενα χρόνια στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις. Η υπερίσχυση των τοπικών συμβάσεων έναντι των εθνικών έρχεται να μειώσει ακόμα περισσότερο τον κατά 25% συμπιεσμένο μέσο μισθό».

ΠΑΜΕ - απεργία - Πρωτομαγιά - Αθήνα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναφέρει ότι «εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες “νόμιμα” θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα. Το νομοσχέδιο είναι ένας παράδεισος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς ελαστικοποιεί τους απαραίτητους όρους για αυτούς, ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα η επιχειρηματικότητα και η τόνωση του “επενδυτικού κλίματος”. Γι’ αυτό το λόγο στο ίδιο νομοσχέδιο έρχονται και οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, συνέχεια αυτών που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προωθεί το φακέλωμα των συνδικάτων, των εργαζόμενων, επιχειρεί να βάλει τους αγώνες των εργαζομένων και τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο».

«Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με υπουργικές αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεων τους. Παράλληλα, προωθεί το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως για κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργαζομένων, τη δημοσιότητα των στοιχείων και για κάθε αναγκαία τεχνική λεπτομέρεια, καθώς και για τη χορήγηση πληροφοριών σε σχέση με τα στοιχεία του μητρώου παραπέμπονται σε απόφαση του υπουργού εργασίας», επισημαίνει ο Περισσός, ο οποίος καταλήγει αναφέροντας «καμιά ανοχή, καμιά αναμονή! Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, για να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση, για να θυσιαστούν τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαRyanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην ΚομισιόνΣήμερα 08:59 | Ειδήσεις

Καθυστέρηση 12 πτήσεων και ταλαιπωρία άνω των 2.000 επιβατών προκάλεσε βλάβη στον εξοπλισμό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Αθήνα.

Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψειΧθες 23:51 | Ειδήσεις

Μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε χωρίσει από την κοπέλα του.

Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείοΣήμερα 08:45 | Ειδήσεις

Αναστάτωση προκάλεσε περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Μητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Χθες 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ryanair: Πάνω από 5.000 καθυστερήσεις πτήσεων στην Ελλάδα το 2025 – Καταγγελία στην Κομισιόν09:03Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο