LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2019 10:26 | Ανανέωση: 12 Σεπτεμβρίου 2019 10:20

Κατεχόμενα: ανήλικος Κύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία (βίντεο)

Μπήκε σε σχολείο και κατέβασε την σημαία. Τι δηλώνει ο Δήμαρχος και τι φοβάται τώρα η τοπική κοινωνία.

16χρονος Ελληνοκύπριος - τουρκική σημαία - κατεχόμενη Λύση

Ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος, όπως προέκυψε απο τις μετέπειτα πληροφορίες που συνέλεξαν οι Αρχές, εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο της Κατεχόμενης Κύπρου και κατέβασε την τουρκική σημαία, ενώ έσπασε και την προθήκη όπου υπήρχε η φωτογραφία του Ραούφ Ντεκτάς.

Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα, την περασμένη Κυριακή, οπότε και είχε δοθεί άδεια σε Ελληνοκύπριους για να γιορτάσουν την Παναγία της κατεχόμενης περιοχής Λύση.

Ο 16χρονος χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε στο δημοτικό σχολείο, κατέβασε την τουρκική σημαία και έφυγε απο τον χώρο τρέχοντας.

16χρονος Ελληνοκύπριος - τουρκική σημαία - κατεχόμενη Λύση

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο δήμαρχος Λύσης, Ανδρέας Καουρής, έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό, δεν μπορεί να σκιάσει τη μεγάλη αγάπη» του κόσμου για το χωριό, ενώ αναφερόμενος στη γιορτή που έγινε για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια, έκανε λόγο για «μαζική και καθολική συμμετοχή του κόσμου» στην εκδήλωση.

«Αυτή είναι η γη μας και θα την διεκδικούμε πάντα», είπε ξεκαθαρίζοντας πως «είμαστε υπέρ της ειρηνική συμβίωσης».

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε «αυθόρμητη» την πράξη του 16χρονου. «Αλίμονο αν τη λάβουν υπόψη αυτοί που διοικούν», κατέληξε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο