LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2019 09:18

Ορατό το ενδεχόμενο εκλογών στην Ισπανία

Πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία μετά και τη δεύτερη αποτυχημένη διαπραγματευτική συνάντηση Σοσιαλιστών και Podemos.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΑΜΠΛΟ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ - PODEMOS - ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ - PSOE

Όλα τα σημάδια πλέον στην Ισπανία δείχνουν προς τις εκλογές μετά και τη χθεσινή, δεύτερη, αποτυχημένη συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos για τη δυνατότητα άρσης του κυβερνητικού αδιεξόδου. Αμφότερες οι πλευρές παρέμειναν περιχαρακωμένες στις θέσεις τους και δεν θέλησαν να εξετάσουν κανένα άλλο εναλλακτικό ενδεχόμενο: οι Σοσιαλιστές θέλουν να κυβερνήσουν μόνοι, με κοινοβουλευτική στήριξη από τους Podemos, ενώ το αριστερό κόμμα επιμένει στην κυβέρνηση συμμαχίας.

Οι διαπραγματευτές κι από τις δύο πλευρές διατράνωσαν μετά τη συνάντηση πως δεν προτίθενται να επαναλάβουν καμία κίνηση εάν η άλλη πλευρά δεν μετακινηθεί από τις θέσεις της. Μάλιστα η εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών Αδριάνα Λάστρα δήλωσε πως δεν πρόκειται στο κόμμα τους ούτε καν να εξετάσουν ούτε την έσχατη λύση (τη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες των παρατάξεων Πέδρο Σάντσεθ και Πάμπλο Ιγκλέσιας) εάν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία.

Ο διαπραγματευτής των Podemos Πάμπλο Ετσενίκε χαρακτήρισε «λάθος» τη στάση του PSOE και πρόσθεσε πως για την παράταξή του «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από το σημείο που τις εγκαταλείψαμε τον Ιούλιο» και διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να προσφέρουν «τζάμπα ψήφους» στους Σοσιαλιστές.

Σε περίπτωση που το κλίμα ανάμεσα στις δύο παρατάξεις παραμείνει ως είναι και κανένα από τα δύο δεν υπαναχωρήσει, η Ισπανία θα ξαναστήσει ολοταχώς κάλπες στις 10 Νοεμβρίου. Οι Σοσιαλιστές διεμήνυσαν στο αριστερό κόμμα πως ο Σάντσεθ δεν πρόκειται να δεχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου την εντολή από τον βασιλιά Φελίπε ΣΤ' εάν δεν έχει εξασφαλίσει τα αναγκαία ερείσματα για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η Λάστρα πάντως έκανε έκκληση στους Podemos να αναθεωρήσουν τη θέση τους μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς έως τη διορία της 23ης Σεπτεμβρίου απομένει χρόνος για μία προγραμματική συμφωνία, τους μηχανισμούς για να επιτηρείται η τήρησή της και για τις θέσεις σε κρίσιμους μηχανισμούς του Κράτους που θα καλύψουν στελέχη του αριστερού κόμματος. «Τους καλώ να σκεφθούν για το τι αξίζει για τη χώρα», τόνισε η Λάστρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26Οι αγρότες έκλεισαν την Ολυμπία Οδό στην Κάτω Αχαΐα (βίντεο)23:12Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Ζελένσκι: Η Ιταλία θα αποστείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία22:58Αθήνα: Τριπλάσια αυτοκίνητα από όσα αντέχουν οι δρόμοι - Η καθημερινή ασφυξία που κατέγραψε ο Τάσος Τέλλογλου22:44Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, "φωνάζει" ο Άρης22:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:16ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο