LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2019 09:18

Ορατό το ενδεχόμενο εκλογών στην Ισπανία

Πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία μετά και τη δεύτερη αποτυχημένη διαπραγματευτική συνάντηση Σοσιαλιστών και Podemos.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΑΜΠΛΟ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ - PODEMOS - ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ - PSOE

Όλα τα σημάδια πλέον στην Ισπανία δείχνουν προς τις εκλογές μετά και τη χθεσινή, δεύτερη, αποτυχημένη συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos για τη δυνατότητα άρσης του κυβερνητικού αδιεξόδου. Αμφότερες οι πλευρές παρέμειναν περιχαρακωμένες στις θέσεις τους και δεν θέλησαν να εξετάσουν κανένα άλλο εναλλακτικό ενδεχόμενο: οι Σοσιαλιστές θέλουν να κυβερνήσουν μόνοι, με κοινοβουλευτική στήριξη από τους Podemos, ενώ το αριστερό κόμμα επιμένει στην κυβέρνηση συμμαχίας.

Οι διαπραγματευτές κι από τις δύο πλευρές διατράνωσαν μετά τη συνάντηση πως δεν προτίθενται να επαναλάβουν καμία κίνηση εάν η άλλη πλευρά δεν μετακινηθεί από τις θέσεις της. Μάλιστα η εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών Αδριάνα Λάστρα δήλωσε πως δεν πρόκειται στο κόμμα τους ούτε καν να εξετάσουν ούτε την έσχατη λύση (τη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες των παρατάξεων Πέδρο Σάντσεθ και Πάμπλο Ιγκλέσιας) εάν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία.

Ο διαπραγματευτής των Podemos Πάμπλο Ετσενίκε χαρακτήρισε «λάθος» τη στάση του PSOE και πρόσθεσε πως για την παράταξή του «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από το σημείο που τις εγκαταλείψαμε τον Ιούλιο» και διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να προσφέρουν «τζάμπα ψήφους» στους Σοσιαλιστές.

Σε περίπτωση που το κλίμα ανάμεσα στις δύο παρατάξεις παραμείνει ως είναι και κανένα από τα δύο δεν υπαναχωρήσει, η Ισπανία θα ξαναστήσει ολοταχώς κάλπες στις 10 Νοεμβρίου. Οι Σοσιαλιστές διεμήνυσαν στο αριστερό κόμμα πως ο Σάντσεθ δεν πρόκειται να δεχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου την εντολή από τον βασιλιά Φελίπε ΣΤ' εάν δεν έχει εξασφαλίσει τα αναγκαία ερείσματα για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η Λάστρα πάντως έκανε έκκληση στους Podemos να αναθεωρήσουν τη θέση τους μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς έως τη διορία της 23ης Σεπτεμβρίου απομένει χρόνος για μία προγραμματική συμφωνία, τους μηχανισμούς για να επιτηρείται η τήρησή της και για τις θέσεις σε κρίσιμους μηχανισμούς του Κράτους που θα καλύψουν στελέχη του αριστερού κόμματος. «Τους καλώ να σκεφθούν για το τι αξίζει για τη χώρα», τόνισε η Λάστρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο