LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2019 09:18

Ορατό το ενδεχόμενο εκλογών στην Ισπανία

Πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία μετά και τη δεύτερη αποτυχημένη διαπραγματευτική συνάντηση Σοσιαλιστών και Podemos.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΠΑΜΠΛΟ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ - PODEMOS - ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ - PSOE

Όλα τα σημάδια πλέον στην Ισπανία δείχνουν προς τις εκλογές μετά και τη χθεσινή, δεύτερη, αποτυχημένη συνάντηση μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos για τη δυνατότητα άρσης του κυβερνητικού αδιεξόδου. Αμφότερες οι πλευρές παρέμειναν περιχαρακωμένες στις θέσεις τους και δεν θέλησαν να εξετάσουν κανένα άλλο εναλλακτικό ενδεχόμενο: οι Σοσιαλιστές θέλουν να κυβερνήσουν μόνοι, με κοινοβουλευτική στήριξη από τους Podemos, ενώ το αριστερό κόμμα επιμένει στην κυβέρνηση συμμαχίας.

Οι διαπραγματευτές κι από τις δύο πλευρές διατράνωσαν μετά τη συνάντηση πως δεν προτίθενται να επαναλάβουν καμία κίνηση εάν η άλλη πλευρά δεν μετακινηθεί από τις θέσεις της. Μάλιστα η εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών Αδριάνα Λάστρα δήλωσε πως δεν πρόκειται στο κόμμα τους ούτε καν να εξετάσουν ούτε την έσχατη λύση (τη συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες των παρατάξεων Πέδρο Σάντσεθ και Πάμπλο Ιγκλέσιας) εάν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία.

Ο διαπραγματευτής των Podemos Πάμπλο Ετσενίκε χαρακτήρισε «λάθος» τη στάση του PSOE και πρόσθεσε πως για την παράταξή του «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από το σημείο που τις εγκαταλείψαμε τον Ιούλιο» και διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να προσφέρουν «τζάμπα ψήφους» στους Σοσιαλιστές.

Σε περίπτωση που το κλίμα ανάμεσα στις δύο παρατάξεις παραμείνει ως είναι και κανένα από τα δύο δεν υπαναχωρήσει, η Ισπανία θα ξαναστήσει ολοταχώς κάλπες στις 10 Νοεμβρίου. Οι Σοσιαλιστές διεμήνυσαν στο αριστερό κόμμα πως ο Σάντσεθ δεν πρόκειται να δεχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου την εντολή από τον βασιλιά Φελίπε ΣΤ' εάν δεν έχει εξασφαλίσει τα αναγκαία ερείσματα για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η Λάστρα πάντως έκανε έκκληση στους Podemos να αναθεωρήσουν τη θέση τους μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς έως τη διορία της 23ης Σεπτεμβρίου απομένει χρόνος για μία προγραμματική συμφωνία, τους μηχανισμούς για να επιτηρείται η τήρησή της και για τις θέσεις σε κρίσιμους μηχανισμούς του Κράτους που θα καλύψουν στελέχη του αριστερού κόμματος. «Τους καλώ να σκεφθούν για το τι αξίζει για τη χώρα», τόνισε η Λάστρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκαριστικό περιστατικό στην Αιτωλοακαρνανία: Τον καταδίωκαν με όχημα και πυροβολούσαν εναντίον του14:32ΕΟΔΥ: Υπερδιπλασιασμός εισαγωγών γρίπης στα νοσοκομεία14:18ΕΕ - Βενεζουέλα: Εκκλήσεις για σεβασμό του διεθνούς δικαίου14:04O ANT1 στην Ελβετία - Οι εξελίξεις για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά13:50Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρες συλλήψεις από την αστυνομία13:36Βενεζουέλα: Οι διαταγές του Μαδούρο προς τον στρατό παραμένουν σε ισχύ13:22Ο Μαδούρο συνελήφθη για να δικαστεί στις ΗΠΑ, δηλώνει Αμερικανός γερουσιαστής13:08Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται το πρόγραμμα των δρομολογίων του μετρό12:54Άγιοι Ανάργυροι: Διαρρήκτης έπεσε από ταράτσα οικίας στην οποία είχε εισβάλει και συνελήφθη12:40Παπαστεργίου - Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2026: Στόχος μας είναι μια Ελλάδα πιο ψηφιακή και πιο φωτεινή12:26Βενεζουέλα: Ο υπουργός Άμυνας λέει πως η χώρα του θα αντισταθεί στα ξένα στρατεύματα12:12Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για κατοχή πυρσών και κροτίδων στη Θεσσαλονίκη11:58Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνέλαβαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Μαδούρο11:44Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ανήλικος επειδή πλαστογράφησε ταυτότητα για να προμηθευτεί αλκοόλ 11:30Μπλόκα αγροτών: Τι ισχύει για την κυκλοφορία στην εθνική οδό σε Φθιώτιδα και Βοιωτία11:16Σεισμός στο Μεξικό - Τουλάχιστον 2 νεκροί και δεκάδες σπίτια κατεστραμμένα11:02Παραλίγο τραγωδία στα Χανιά: Τραυμάτισε τον αδερφό του με καραμπίνα10:48Ο πρόεδρος Μαδούρο κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιστράτευσης στη Βενεζουέλα10:34Θεσσαλονίκη - μπλόκα: Ανοιχτοί δρόμοι στη Βόρεια Ελλάδα εν αναμονή των αυριανών αποφάσεων10:20Βενεζουέλα: Ισχυρές εκρήξεις στο Καράκας και θόρυβοι από υπερπτήσεις10:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο