LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2019 21:50 | Ανανέωση: 11 Σεπτεμβρίου 2019 23:46

Σκληρές εικόνες: Αρκουδάκι παγιδευμένο με συρμάτινη θηλιά

Εξαντλημένη και παγιδευμένη σε θηλιά, βρέθηκε μια μικρή αρκούδα. Ευτυχώς την απελευθέρωσε ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

Αρκτούρος - απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας - Κόνιτσα

Το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου, ο Θανάσης Ρουσιάκης, κάτοικος του Δίστρατου Κόνιτσας, ειδοποίησε την Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ ότι αρκούδα είχε εγκλωβιστεί από κάποιο σύρμα κοντά στο χωριό.

Η Καλλιστώ ενημέρωσε αμέσως τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με τα στελέχη του οποίου συμφωνήθηκε άμεση παρέμβαση, με τη συνδρομή τόσο του Δασαρχείου Κόνιτσας όσο και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Η επιχείρηση της μικτής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, έπειτα από λίγες ώρες, ήταν επιτυχημένη και το ζώο απεγκλωβίστηκε.

Το αρσενικό αρκουδάκι ηλικίας περίπου 2,5 ετών είχε παγιδευτεί σε παγίδα από συρματόσχοινο που είχε τοποθετηθεί σε ένα λαχανόκηπο στα όρια του χωριού. Είναι πιθανό η παγίδα να είχε τοποθετηθεί για να αιχμαλωτίσει κάποιο αγριογούρουνο ή κάποια αρκούδα που θα έκανε ζημιές στον λαχανόκηπο. Η τοποθέτησή της αποτελεί μία κατάφορα παράνομη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την άγρια ζωή.

Αρκτούρος - απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας - Κόνιτσα

Αρκτούρος - απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας - Κόνιτσα

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού της αρκούδας στήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του σχετικού πρωτοκόλλου λειτουργίας μικτής Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) για την αντιμετώπιση περιστατικών αλληλεπίδρασης ανθρώπου και αρκούδας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία (ΦΕΚ 272/Β/07-02-2014). 

Στην αρκούδα τοποθετήθηκε δορυφορικό ραδιοκολλάρο από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που θα παρακολουθεί έτσι το γεωγραφικό στίγμα του ζώου για διάστημα ενός έτους περίπου.

Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και το Δασαρχείο Κόνιτσας υπενθυμίζουν ότι ειδικές ηλεκτροφόρες περιφράξεις είναι το μόνο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο προστασίας αγροκτημάτων και συστήνουν ανεπιφύλακτα τη χρήση τους σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας.

Αρκτούρος - απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας - Κόνιτσα

Αρκτούρος - απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας - Κόνιτσα

Αξίζει να σημειωθεί, αναφέρει ο Αρκτούρος, ότι το Δασαρχείο Κόνιτσας  θα προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων προκειμένου να τιμωρηθούν αυτοί που συνεχίζουν να κάνουν χρήση των παράνομων παγίδων για την άγρια ζωή.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι οι παγίδες αυτές, πέρα από το ότι αποτελούν όργανα βασανισμού των άτυχων ζώων που θα πιαστούν, είναι επικίνδυνες και για τον άνθρωπο, καθώς μπορεί να τραυματίσουν κάποιον επισκέπτη πεζοπόρο.

Αρκτούρος - απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας - Κόνιτσα

Αρκτούρος - απεγκλωβισμός παγιδευμένης αρκούδας - Κόνιτσα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμαΣήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο