LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2019 11:40

Χατζηδάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα “θράσους” του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Πότε θα μπει το θέμα της ΔΕΗ στις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν. Επίθεση του Υπουργού Περιβάλλοντος στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΗ - κεντρικά γραφεία

Για «πρωτογενές πλεόνασμα θράσους», που είναι το μεγαλύτερο σε όλο τον κόσμο κατηγόρησε για το θέμα της ΔΕΗ τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

«Υπάρχουν δύο θέματα, τόνισε ο υπουργός. Το ένα θέμα είναι το πολιτικό. Είπα και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που κουνάγανε και το δάχτυλο - γιατί εδώ έχουμε και ρεκόρ θράσους- ότι για εμάς το θέμα είναι ανοιχτό και θα παραμείνει ανοιχτό στη Βουλή και στους πολίτες. Δεν πρόκειται να συγκαλύψουμε τις ευθύνες τους. Το δεύτερο (θέμα) προφανώς, εάν από την πορεία των πραγμάτων προκύψουν στοιχεία - και αυτά τα οποία έχουν προκύψει ήδη αλλά και όσα προκύψουν στο μέλλον- και αφορούν στη Δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση και πάλι δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής. Και φαντάζομαι κι οι ίδιοι θα συμφωνούσαν, εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες να μην συγκαλυφθούν».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για τα μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, στα οποία περιλαμβάνεται και η πολιτική για τη ΔΕΗ, τοποθετείται στα μέσα Νοεμβρίου αντί για τις 31 Οκτωβρίου που ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

«Εμείς ήδη έχουμε παρουσιάσει την ατζέντα μας. Έχουμε πει ότι θα καταργήσουμε αυτές τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, όπως λέγονται, που υιοθετήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και από τις οποίες κέρδισαν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ 600 εκατομμύρια εις βάρος της ΔΕΗ. Δηλαδή όλα τα μεγάλα συμφέροντα εναντίον των οποίων ξιφουλκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πει, επίσης, ότι στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μέτρων θα περάσουμε στο λεγόμενο target model, δηλαδή σε μια απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, για να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Ότι θα αποσύρουμε λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, διότι οι παλαιότερες από αυτές, όχι απλώς κοστίζουν, αλλά υπάρχει μία μελέτη που δείχνει ότι η ΔΕΗ μπήκε από αυτό μόνο μέσα 683 εκατομμύρια ευρώ. Εάν τις κλείναμε και πληρώναμε κανονικά τους εργαζόμενους στις παλαιότερες μονάδες, θα κόστιζε λιγότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενοΣήμερα 22:20 | Ειδήσεις

Ορισμένα από τα εκκρεμή θέματα αφορούν το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, διευκρίνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχέςΣήμερα 20:17 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λειψυδρία και η έλλειψη τροφής οδηγούν τα άγρια ζώα στα χωριά ακόμα και σε πόλεις.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΧθες 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα από 30 Νοεμβρίου σε δρόμους, λιμάνια και τελωνείαΣήμερα 16:56 | Ειδήσεις

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΚ: Επιστροφή Ζίνι στην δράση και στα γκολ 23:10Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Tο επιτελείο Τραμπ ακουεί την γνώμη μας 22:56Εύβοια: Συνελήφθη 45χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του22:42Γενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενο22:28Ηράκλειο: 76 μετανάστες διασώθηκαν νότια των Καλών Λιμένων22:14Συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν: Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ22:00Λουτράκι: Συμπλοκή με μαχαίρι έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας τραυματίας21:46ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος του βορρά "αφόπλισε" την Κηφισιά και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού21:32Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ - Μητσοτάκης: Είμαστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη αυτού του τόπου21:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:04Η πορεία ενός θρύλου της κιθάρας: Το ταξίδι του Eric Clapton20:50Προσωπικά ευγνώμων προς τον Τραμπ δηλώνει ο Ζελένσκι 20:36Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχές20:22Κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας: Αρχές ανακάλυψαν θησαυρό μαμούθ, συλλήψεις σε Ελλάδα και εξωτερικό20:08Κατολισθήσεις και κατεστραμμένες καλλιέργειες στην Αλβανία - Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία19:54Γενεύη -Ρούμπιο: Θετική πρόοδος στις συνομιλίες ουκρανικών και αμερικανικών αντιπροσωπειών19:40Παναθηναϊκός: Συγκλονιστικό γκολ του Γεντβάι και απόλυτη κυριαρχία στις Σέρρες 19:26Ευρωπαϊκή αντιπρόταση στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Τι προτείνουν οι Ευρωπαίοι19:12Πέντε οι νεκροί από την ισραηλινή επίθεση σε συνοικία της νότιας Βηρυτού18:58Πύργος: ΙΧ "εισέβαλε" σε αυλή σπιτίου (Εικόνες)18:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο