LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2019 11:40

Χατζηδάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα “θράσους” του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

Πότε θα μπει το θέμα της ΔΕΗ στις διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν. Επίθεση του Υπουργού Περιβάλλοντος στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΗ - κεντρικά γραφεία

Για «πρωτογενές πλεόνασμα θράσους», που είναι το μεγαλύτερο σε όλο τον κόσμο κατηγόρησε για το θέμα της ΔΕΗ τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

«Υπάρχουν δύο θέματα, τόνισε ο υπουργός. Το ένα θέμα είναι το πολιτικό. Είπα και στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που κουνάγανε και το δάχτυλο - γιατί εδώ έχουμε και ρεκόρ θράσους- ότι για εμάς το θέμα είναι ανοιχτό και θα παραμείνει ανοιχτό στη Βουλή και στους πολίτες. Δεν πρόκειται να συγκαλύψουμε τις ευθύνες τους. Το δεύτερο (θέμα) προφανώς, εάν από την πορεία των πραγμάτων προκύψουν στοιχεία - και αυτά τα οποία έχουν προκύψει ήδη αλλά και όσα προκύψουν στο μέλλον- και αφορούν στη Δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση και πάλι δεν πρόκειται να παραμείνει απαθής. Και φαντάζομαι κι οι ίδιοι θα συμφωνούσαν, εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες να μην συγκαλυφθούν».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για τα μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, στα οποία περιλαμβάνεται και η πολιτική για τη ΔΕΗ, τοποθετείται στα μέσα Νοεμβρίου αντί για τις 31 Οκτωβρίου που ήταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

«Εμείς ήδη έχουμε παρουσιάσει την ατζέντα μας. Έχουμε πει ότι θα καταργήσουμε αυτές τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ, όπως λέγονται, που υιοθετήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και από τις οποίες κέρδισαν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ 600 εκατομμύρια εις βάρος της ΔΕΗ. Δηλαδή όλα τα μεγάλα συμφέροντα εναντίον των οποίων ξιφουλκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πει, επίσης, ότι στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μέτρων θα περάσουμε στο λεγόμενο target model, δηλαδή σε μια απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, για να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Ότι θα αποσύρουμε λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, διότι οι παλαιότερες από αυτές, όχι απλώς κοστίζουν, αλλά υπάρχει μία μελέτη που δείχνει ότι η ΔΕΗ μπήκε από αυτό μόνο μέσα 683 εκατομμύρια ευρώ. Εάν τις κλείναμε και πληρώναμε κανονικά τους εργαζόμενους στις παλαιότερες μονάδες, θα κόστιζε λιγότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗ πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του EurogroupΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι η εκλογή του είναι πρωτίστως μια νίκη της πατρίδας που γνώρισε δυσκολίες και πρωτόγνωρες κρίσεις.

Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη ΣερβίαςΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Κατά την παρέμβαση της πυροσβεστικής έγινε αντιληπτό ότι δεν υπήρξε φωτιά, αλλά υπήρξε βραχυκύκλωμα εντός του κτιρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν σπινθήρες.

Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείωνΣήμερα 20:59 | Ειδήσεις

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε τροχήλατη βαλίτσα που έφερε, βρέθηκε και κατασχέθηκε το πολεμικό τυφέκιο, καθώς και μια γεμιστήρα με 12 φυσίγγια.

Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλουςΣήμερα 23:23 | Ειδήσεις

Η γνωστή τραγουδίστρια οδηγούσε το μηχανάκι της, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους23:44Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες κατέρρευσαν στην Βαρκελώνη 23:30ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα23:16Γιατρός δέχθηκε επίθεση μέσα σε νοσοκομείο στο Αίγιο - Ο δράστης φέρεται να είχε εμπειρία πυγμαχίας23:02Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο - Στο επίκεντρο η τριμερής22:48Η πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Eurogroup22:34Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων 22:20Στο πλευρό των αγροτών οι οδηγοί ταξί στην Πάτρα22:06Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη Σερβίας21:52Χώρες της ΕΕ: Αποφασίστηκε το επ' αόριστον πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 21:38Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - Στηρίζει παιδιά και δομές στη Θεσσαλία21:28Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα - Έριξαν άχυρα στην είσοδο21:14Ουκρανία: Πυραυλική επίθεση σε λιμάνι της χώρας - Ζημιές υπέστη πλοίο που ανήκει σε τουρκική εταιρεία21:00Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:46Τέλλογλου - ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυρές διασυνδέσεις με κομματικούς μηχανισμούς20:32Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπιζόγλη: Φθηνό σοου, αλληλοκατηγορίες και αποπομπές20:18ANT1 Sports: Το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Conference League, εξασφάλισε η ΑΕΚ, μετά το διπλό στην Τουρκία, απέναντι στη Σαμσουνσπόρ20:04Στο Βερολίνο τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι19:50Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά έκαναν την εμφάνιση τους στο Αιγαίο19:36Λάρισα: Με εντεινόμενες κινητοποιήσεις απαντούν οι αγρότες19:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο