LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2019 13:36

Δίκη Χρυσής Αυγής: οργή της προέδρου για την “αμνησία” κατηγορουμένου

Με τη φράση «έχετε κάποιο πρόβλημα μνήμης;» αντέδρασε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τη βάναυση επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών, απολογήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρώτος από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση, Δημήτρης Αγριογιάννης.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι πολλά από όσα είχε δηλώσει κατά την ανακριτική απολογία του, σχετικά με ενέργειες των συγκατηγορουμένων του για να αποκρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση στο σπίτι των Αιγυπτίων, δεν ειπώθηκαν ποτέ από αυτόν. Στο δικαστήριο είναι παρόντες δύο από τα τέσσερα θύματα της άγριας επίθεσης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αγριογιάννης, από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα της 12ης Ιουνίου 2012, οπότε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής είχε επιτεθεί στο σπιτάκι των αλιεργατών στο Ικόνιο, βρισκόταν με την ανήλικη -τότε- συγκατηγορούμενή του στην υπόθεση στην παραλία Περάματος και πως φεύγοντας με το μηχανάκι του «συνάντησε τυχαία» σε ένα μαγαζί τους συγκατηγορουμένους του. Επέμεινε, επίσης, πως ουδείς από όσους συνάντησε φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής, κάτι που είχε αναφέρει στην ανακριτική απολογία του. Αντίθετα, μάλιστα, σήμερα δήλωσε πως οι συγκατηγορούμενοί του, που βρήκε τυχαία στο μαγαζί, «ήταν ντυμένοι καλά» σαν είχαν πάει σε γάμο ή βάφτιση.

Ο Αγριογιάννης απέδωσε «στην ανακρίτρια» τη δυσαρμονία ανάμεσα σε όσα είχε ισχυριστεί τότε, με αυτά που που είπε σήμερα επιμένοντας «δεν τα έχω πει εγώ αυτά» και προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου, η οποία τον ρώτησε: «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τι είπατε... ».

Η κ. Λεπενιώτη διάβασε πολλά σημεία της ανακριτικής απολογίας του κατηγορούμενου, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει υπογράψει το συγκεκριμένο δικόγραφο και επέρριψε ευθύνες στην ανακρίτρια. «Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο... » ήταν η απάντηση της προέδρου, που άκουγε τον Αγριογιάννη να αναιρεί κρίσιμα σημεία της τότε απολογίας του, όπως ότι στην τυχαία συνάντηση στο μαγαζί είδε τον συγκατηγορούμενό του, «πυρηνάρχη» Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, να φορά μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα, κατά τον κ. Αγριογιάννη, ο επικεφαλής της Τοπικής Περάματος «φορούσε ένα πουκάμισο». Όπως είπε, στο επίμαχο μαγαζί συνομίλησε με τον συγκατηγορούμενό του Κώστα Παπαδόπουλο, που τον γνώριζε πολλά χρόνια, ο οποίος του είπε πως το όχημα του Αναστάσιου Πανταζή δεν είχε βενζίνη. Έτσι, συνόδευσε με το δικό του μηχανάκι ακόμη ένα μηχανάκι προς το κοντινό βενζινάδικο, καθώς ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τον δικό του προορισμό, «έτσι για βόλτα», για «να κουβεντιάζουμε από τις μηχανές στον δρόμο».

Κατηγορούμενος: Πήγαμε στο βενζινάδικο, βάλαμε σε ένα μπιτόνι βενζίνη για το αμάξι του Πανταζή. Στην επιστροφή αστυνομικοί μας σταμάτησαν και μου ζήτησαν τα χαρτιά μου. Η μηχανή μου δεν είχε πινακίδα. Με γυρνάνε πίσω για να πάμε στο Τμήμα, και εκεί βλέπω σε ένα περιπολικό τους υπόλοιπους. Ρώτησα τον Παπαδόπουλο τι συμβαίνει και μου είπε «θα σου πω μετά». Αυτά είναι η ιστορία, δεν ξέρω δηλαδή και για ποιο λόγο... Εγώ νόμιζα πως με πήραν για την πινακίδα και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος για μια υπόθεση που δεν έχω καμία σχέση... Κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της ΧΑ αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμία σχέση με τη ΧΑ, εγώ δεν είδα ποτέ στολές παραλλαγής, δεν είδα ποτέ να πιάστηκαν αυτοί που το έκαναν. Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό. Εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζούμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση, ενώ απαντώντας πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο, είπε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου Μάρκου Ευγενικού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρεςΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ουκρανού Προέδρου.

Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"Σήμερα 19:50 | Ειδήσεις

Ένας από τους κακοποιούς φέρεται να εκβίασε τηλεφωνικά 10χρονο παιδί, προκειμένου να του παραδώσει χρήματα και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.   

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοιΣήμερα 19:55 | Ειδήσεις

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί βαρυτατη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"Σήμερα 18:56 | Ειδήσεις

«Χωρίς να είναι ύποπτος επικαλείται το δικαίωμα σιωπής, αλλά υπάρχει και το δικαίωμα της ντροπής».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αποκλειστικό ΑΝΤ1: "Σπάει" τη σιωπή του ο υπαρχηγός του κυκλώματος καζίνο21:12Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες20:58ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν 12 κιλά κάνναβης προσποιούμενοι ταξιτζή και πελάτη19:28ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από COVID-19 και 162 νέες εισαγωγές 19:14Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού18:50Διπλό "χτύπημα" του Λιμενικού στον Πειραιά - Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών18:40Κομοτηνή - Διακίνηση μεταναστών: Συνελήφθη αλλοδαπός για το τροχαίο με τους 2 νεκρούς στη Ροδόπη18:30Ισπανία: Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας κρίθηκε ένοχος για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών 18:20Παναθηναϊκός: Θλάση ξανά ο Πελίστρι - Θα καθυστερήσει να επανέλθει 18:10Θερμό επεισόδιο στο Αγαθονήσι: Τουρκικό αλιευτικό επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού – Έπεσαν προειδοποιητικές βολές18:00Αχαΐα: Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού ανηλίκου17:50Γαλλία: Πολιτικό σοκ με δήλωση του στρατηγού Μαντόν – "Η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να χάσει τα παιδιά της"17:40Τεττέη για Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης ήταν και είναι ο φάρος για παιδιά σαν εμένα17:30Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο