LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2019 13:36

Δίκη Χρυσής Αυγής: οργή της προέδρου για την “αμνησία” κατηγορουμένου

Με τη φράση «έχετε κάποιο πρόβλημα μνήμης;» αντέδρασε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τη βάναυση επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών, απολογήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρώτος από τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση, Δημήτρης Αγριογιάννης.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι πολλά από όσα είχε δηλώσει κατά την ανακριτική απολογία του, σχετικά με ενέργειες των συγκατηγορουμένων του για να αποκρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση στο σπίτι των Αιγυπτίων, δεν ειπώθηκαν ποτέ από αυτόν. Στο δικαστήριο είναι παρόντες δύο από τα τέσσερα θύματα της άγριας επίθεσης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αγριογιάννης, από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα της 12ης Ιουνίου 2012, οπότε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής είχε επιτεθεί στο σπιτάκι των αλιεργατών στο Ικόνιο, βρισκόταν με την ανήλικη -τότε- συγκατηγορούμενή του στην υπόθεση στην παραλία Περάματος και πως φεύγοντας με το μηχανάκι του «συνάντησε τυχαία» σε ένα μαγαζί τους συγκατηγορουμένους του. Επέμεινε, επίσης, πως ουδείς από όσους συνάντησε φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής, κάτι που είχε αναφέρει στην ανακριτική απολογία του. Αντίθετα, μάλιστα, σήμερα δήλωσε πως οι συγκατηγορούμενοί του, που βρήκε τυχαία στο μαγαζί, «ήταν ντυμένοι καλά» σαν είχαν πάει σε γάμο ή βάφτιση.

Ο Αγριογιάννης απέδωσε «στην ανακρίτρια» τη δυσαρμονία ανάμεσα σε όσα είχε ισχυριστεί τότε, με αυτά που που είπε σήμερα επιμένοντας «δεν τα έχω πει εγώ αυτά» και προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου, η οποία τον ρώτησε: «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τι είπατε... ».

Η κ. Λεπενιώτη διάβασε πολλά σημεία της ανακριτικής απολογίας του κατηγορούμενου, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει υπογράψει το συγκεκριμένο δικόγραφο και επέρριψε ευθύνες στην ανακρίτρια. «Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο... » ήταν η απάντηση της προέδρου, που άκουγε τον Αγριογιάννη να αναιρεί κρίσιμα σημεία της τότε απολογίας του, όπως ότι στην τυχαία συνάντηση στο μαγαζί είδε τον συγκατηγορούμενό του, «πυρηνάρχη» Περάματος, Αναστάσιο Πανταζή, να φορά μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα, κατά τον κ. Αγριογιάννη, ο επικεφαλής της Τοπικής Περάματος «φορούσε ένα πουκάμισο». Όπως είπε, στο επίμαχο μαγαζί συνομίλησε με τον συγκατηγορούμενό του Κώστα Παπαδόπουλο, που τον γνώριζε πολλά χρόνια, ο οποίος του είπε πως το όχημα του Αναστάσιου Πανταζή δεν είχε βενζίνη. Έτσι, συνόδευσε με το δικό του μηχανάκι ακόμη ένα μηχανάκι προς το κοντινό βενζινάδικο, καθώς ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τον δικό του προορισμό, «έτσι για βόλτα», για «να κουβεντιάζουμε από τις μηχανές στον δρόμο».

Κατηγορούμενος: Πήγαμε στο βενζινάδικο, βάλαμε σε ένα μπιτόνι βενζίνη για το αμάξι του Πανταζή. Στην επιστροφή αστυνομικοί μας σταμάτησαν και μου ζήτησαν τα χαρτιά μου. Η μηχανή μου δεν είχε πινακίδα. Με γυρνάνε πίσω για να πάμε στο Τμήμα, και εκεί βλέπω σε ένα περιπολικό τους υπόλοιπους. Ρώτησα τον Παπαδόπουλο τι συμβαίνει και μου είπε «θα σου πω μετά». Αυτά είναι η ιστορία, δεν ξέρω δηλαδή και για ποιο λόγο... Εγώ νόμιζα πως με πήραν για την πινακίδα και ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος για μια υπόθεση που δεν έχω καμία σχέση... Κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της ΧΑ αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμία σχέση με τη ΧΑ, εγώ δεν είδα ποτέ στολές παραλλαγής, δεν είδα ποτέ να πιάστηκαν αυτοί που το έκαναν. Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό. Εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζούμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση, ενώ απαντώντας πώς γίνεται να αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων στο δικαστήριο, είπε: «Επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε».

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου Μάρκου Ευγενικού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά ξεκίνησε - Το πρόγραμμα της ημεραςΠαρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 15:53 | Ειδήσεις

Η μέρα προσφοράς, ελπίδας και αλληλεγγύης πλησιάζει και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μας καλεί να γίνουμε όλοι ένα και να δώσουμε όλη μας την αγάπη στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη!

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν να λειτουργούν οι "έξυπνες" κάμερες για την καταγραφή παραβάσεων στην Αττική10:12"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά ξεκίνησε - Το πρόγραμμα της ημερας09:58LIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά09:44Η Δόμνα Μιχαηλίδου στο "Καλημέρα Ελλάδα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 09:30Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS09:17Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”09:03Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “ΕΛΙΖΑ”08:49Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας ζητεί συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα08:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιά08:21Λαμία: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες08:07Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”07:53Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας07:39Χρυσός: “Καλπάζει” η τιμή του – νέο ιστορικό υψηλό07:25Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος δολοφόνησε τη συνομήλικη σύντροφό του07:11Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Ο θαυμαστός βίος και το μαρτύριο της06:57Ο Μητσοτάκης επισκέπτεται το Ισραήλ06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:14Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο23:43Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ – Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία23:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο