LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2019 12:21

Χαρίτσης: ο Μητσοτάκης πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του

Τι ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τα έργα υποδομών και το Προσφυγικό.

Τσίπρας - Μητσοτάκης - φόροι - εκλογές

“Η Ν.Δ. είχε καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες το προηγούμενο διάστημα, αλλά με την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο Κ. Μητσοτάκης πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών του”, τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον RealFM 97,8, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε τίποτα για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πολύ στη ΔΕΘ, αλλά επί της ουσίας δεν είπε τίποτα. Ακούσαμε ελάχιστα για τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες και για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Ούτε κουβέντα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται για μια τεράστια “κωλοτούμπα” της κυβέρνησης Ν.Δ. για να μην θορυβήσουν το ακροδεξιό τους ακροατήριο”, είπε ο κ. Χαρίτσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “γενικόλογες αναφορές και ασαφείς προσπάθειες” εκ μέρους του πρωθυπουργού, αλλά και για “εκ νέου σχεδιασμό σημαντικών, δρομολογημένων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έργων, που πάνε πολύ πίσω, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης”.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι “στη ΔΕΘ 2018, αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων ελάφρυνσης για τη μεσαία τάξη και τα κατώτερα στρώματα, που έγιναν νόμος μέχρι τελικής κεραίας”. “Αντίθετα, ο Κ. Μητσοτάκης δεν παρουσίασε αντίστοιχο σχέδιο, παρέπεμψε τα πλεονάσματα στις καλένδες και ακύρωσε σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης που, με τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, θα άρχιζαν να ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2020”.

“Η δική μας κυβέρνηση έδωσε όλο το υπερπλεόνασμα ως κοινωνικό μέρισμα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η δική μας κυβέρνηση διαπραγματευόταν τέσσερα χρόνια με τους θεσμούς και ακύρωσε επώδυνα μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ, όπως η μείωση των συντάξεων και η κατάργηση του αφορολόγητου. Και τώρα ο Κ. Μητσοτάκης σε τέσσερις ημέρες κατάφερε να απεμπολήσει και τη δυνατότητα μείωσης των πλεονασμάτων”, ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Χαρίτσης.αναφέρθηκε στο προσφυγικό λέγοντας “ενώ η ΝΔ μιλούσε για “καταστροφική πολιτική ανοιχτών θυρών” εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αναγνωρίζει επιτέλους ότι πρόκειται για γεωστρατηγικό ζήτημα. Προσέρχεται στην πραγματικότητα, με πολύ μεγάλη όμως καθυστέρηση. Η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν μια πολύ κακή αρχή για την νέα κυβέρνηση”.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...Σήμερα 16:33 | Ειδήσεις

"Επειδή όμως έχω μια πολύ σημαντική ιδιότητα αυτή του Έλληνα βουλευτή έπραξα απολύτως λάθος . Δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε Έλληνα βουλευτή" δήλωσε ο κ. Φλώρος

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδαΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ για τους θανάτους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τους διασωληνωμένους.

Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...Σήμερα 14:49 | Ειδήσεις

Συγκινεί στην ανάρτηση του ο Γιάννης Καλλιάνος. Πώς αποχαιρετά τον πατέρα του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης: Θερμή υποδοχή σε Κάλυμνο και Λέρο (εικόνες)18:24Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για Βελόπουλο: κανείς δεν μπορεί να μιλάει για τον χώρο της Εκκλησίας18:11Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο