LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2019 10:47

“Τελικός” το ματς Τσεχία – Ελλάδα

Με ποιον συνδυασμό αποτελεσμάτων και διαφορών η "επίσημη αγαπημένη" μπορεί να περάσει στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Η «επίσημη αγαπημένη» βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο και την περασμένη Πέμπτη, στο τέλος της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, αλλά νίκησε τη Νέα Ζηλανδία και προκρίθηκε στους «16». Ασφαλώς, η αποστολή που έχει σήμερα το πρωί (11:30) στη Σενζέν είναι πολύ πιο δύσκολη.

Μετά την ήττα από τις ΗΠΑ και την επιβλητική νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας (93-71), πρέπει, για να περάσει στους «οκτώ» του Μουντομπάσκετ, να νικήσει τους Τσέχους με διαφορά, τουλάχιστον, 12 πόντων και παράλληλα οι Αμερικανοί να επικρατήσουν της ομάδας τής «χώρας της σάμπα». Σε κάθε άλλο «σενάριο» η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην πατρίδα, αφήνοντας στην Κίνα τα όνειρά της για διάκριση.

Η «πρωτάρα» σε Παγκόσμιο Κύπελλο Τσεχία προέρχεται από δύο σερί καταπληκτικές νίκες, που την έφεραν στα πρόθυρα της οκτάδας. Για να προκριθεί στους «16» νίκησε την Τουρκία (91-76) -που δύο ημέρες νωρίτερα είχε ηττηθεί από τις ΗΠΑ ύστερα από δική της «αυτοκτονία»- και έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση στη δεύτερη φάση απέναντι στη Βραζιλία, με το μεγάλο της «αστέρι», τον 28χρονο πόιντ γκαρντ Τόμας Σατοράνσκι (που από τον Ουάσιγκτον πήρε μεταγραφή για το Σικάγο), να σκοράρει 20 πόντους με 7/10 σουτ εντός παιδιάς, να μοιράζει 9 ασίστ και να παίρνει 7 ριμπάουντ.

Απέναντι στην Εθνική θα αγωνιστεί χωρίς τον «νατουραλιζέ» παίκτη της, τον 36χρονο φόργουορντ Μπλέικ Σιλμπ, ο οποίος έπαθε «βαρύ» διάστρεμμα στη νίκη επί της Βραζιλίας, αλλά είναι ομάδα με συνοχή και οργάνωση. Εξι παίκτες της προέρχονται από τη «μόνιμη» πρωταθλήτρια της χώρας, Νίμπουργκ, με πιο επικίνδυνο τον 27χρονο Γιάρομιρ Μπόχατσικ, δεύτερο σκόρερ της ομάδας στο Παγκόσμιο με μέσο όρο πόντων 15,5.

Το μεγάλο ζητούμενο για την Εθνική, η οποία, όπως επισήμανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, έχει παίκτες έμπειρους από αγώνες όπου παίζονται διαφορές, είναι να βρει ρυθμό στην επίθεση. «Κακά τα ψέματα, αν δεν βρούμε δεύτερο και τρίτο πόλο στο σκοράρισμα πέρα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα έχουμε πρόβλημα», παραδέχθηκε ο κόουτς της «επίσημης αγαπημένης» και υπογράμμισε:«Δημιουργούμε τις συνθήκες, αλλά πρέπει να είμαστε εύστοχοι. Είναι σημαντική η αυτοπεποίθηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Κάναμε ένα λάθος στο ματς κόντρα στη Βραζιλία, κι αυτό μας κυνηγάει. Πρέπει να βρούμε τη λύση μόνοι μας. Είμαι ωστόσο σίγουρος ότι απέναντι στην Τσεχία θα ανταποκριθούν όλοι».

Εντύπωση προκάλεσε, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η απάντηση του Σκουρτόπουλου στην ερώτηση γιατί δεν δοκιμάζει σχήμα με τρία γκαρντ: «Αν μου βρείτε τρία γκαρντ, θα τους βάλουμε. Εχουμε τέσσερις περιφερειακούς όλους κι όλους».

Στη διάθεση του προπονητή της «επίσημης αγαπημένης» τέθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που τραυματίστηκε (κάκωση στα πλευρά) στον αγώνα απέναντι στις ΗΠΑ.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο