LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Σεπτεμβρίου 2019 09:19 | Ανανέωση: 09 Σεπτεμβρίου 2019 11:22

ΕΛΠΕ: πωλητήριο μόνο από το Δημόσιο

Τι κρύβει η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ. Τα σενάρια για τα δικαιώματα των ΕΛ.ΠΕ. στις παραχωρήσεις υδρογονανθράκων.

ΕΛΠΕ

Θέμα λίγων εβδομάδων θεωρείται η οριστικοποίηση του τελικού σχεδίου για τον τρόπο της νέας απόπειρας αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων.

Αυτό δείχνει τόσο η δημόσια αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, ο οποίος συμπεριέλαβε την ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ στις τρεις πρώτες που έρχονται προσεχώς (ΔΕΠΑ και Ελ. Βενιζέλος), όσο και πληροφορίες του Euro2day.gr που θέλουν τους δύο μετόχους Δημόσιο και όμιλος Λάτση να είναι κοντά σε συμφωνία.

Κυβερνητικές πηγές, σημειώνουν στο Euro2day.gr, ότι το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε πώληση του ποσοστού του, σε αντίθεση με την Paneuropean Oil and Industrial Holdings, η οποία θα διατηρήσει το μετοχικό της μερίδιο στον πετρελαϊκό όμιλο. Με ακόμη πιο απλά λόγια το κράτος θα είναι ο μοναδικός πωλητής.

Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 35,48% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η εταιρεία – μέλος του ομίλου Λάτση κατέχει το 45,47%.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το ελληνικό δημόσιο να διατηρεί, πιθανόν, ένα μικρό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της πετρελαϊκής εταιρείας, ενώ αναφορικά με τον τρόπο διάθεσης του μεγαλύτερου πακέτου των μετοχών αυτός ακόμη αναζητείται. Είτε θα είναι μέσα από διαγωνισμό, είτε μέσω του Χρηματιστηρίου.

Επιπλέον, άλλες πηγές λένε στο Euro2day.gr, πως εξελίξεις αναμένονται και γύρω από την εταιρία holding που είχε στηθεί στον όμιλο και περιελάμβανε τις συμμετοχές της εισηγμένης σε παραχωρήσεις δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Πιο συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται αυτή η εταιρεία να παύσει να υφίσταται. Αν όντως συμβεί αυτό, τότε, όπως παρατηρούν κάποιοι στην αγορά, σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό οι υποψήφιοι επενδυτές να είναι και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της έρευνας κι εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι η προαναφερόμενη εταιρεία είχε συστηθεί καθώς οι δύο προηγούμενοι διεκδικητές στον πρόσφατο άκαρπο διεθνή διαγωνισμό δεν επιθυμούσαν να αναλάβουν ρίσκο επενδύσεων στις έρευνες υδρογονανθράκων. Έτσι μεγάλο βάρος θα σήκωνε το δημόσιο.

Όπως και να χει, όλα δείχνουν πως η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο και τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να υπάρξουν νεότερα…

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την ΤρίτηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Θα περνούν μόνο αυτοκίνητα έκτακτης ανάγκης και οχήματα, που κατευθύνονται στο δικαστήριο για τη δίκη του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”Χθες 20:16 | Ειδήσεις

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, από τις 6 το πρωί στον ΑΝΤ1, κάθε τηλεθεατής θα μπορεί να συνεισφέρει τον δικό του οβολό, για παιδιά που χρειάζονται την αγκαλιά όλων μας

Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκαςΧθες 20:50 | Ειδήσεις

Το σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το επεισόδιο με τον Νίκο Παππά και τον δημοσιογάφο Νίκο Γιαννόπουλο.

Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην ΑττικήΧθες 21:10 | Ειδήσεις

Στην κατοχή τους βρέθηκε πάνω από 17 κιλά κάνναβης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυθική ανατροπή για την ΑΕΚ και πρόκριση στους 16 του Conference League00:06Τζέιμι Λι Κέρτις: Η καριέρα μου πλησιάζει στο τέλος της…23:53ΑΕΚ - Κραϊόβα: Μείωσε το σκορ για την Ένωση ο Βίντα 1-223:40Παναθηναϊκούς – Χάποελ Τελ Αβίβ: Νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο για τους “πράσινους”23:34Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Άντονι Πράις23:21Θεσσαλονίκη - Αγρότες: Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στα Μάλγαρα μέχρι την Τρίτη23:07Κρήτη: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στα νότια του νησιού22:53ΑΕΚ: 0-1 η Κραϊοβα με γκολ του Μπαϊαράμ22:39Missing alert για την εξαφάνιση 14χρονης22:25Ο Νίκος Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για την επίθεση που δέχθηκε από τον Ν. Παππά - Είναι προσβλητικός22:11FIFA: Η Ρωσία επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 4 χρόνια;21:57Συνελήφθησαν δύο τράπερ και οι συνεργοί τους για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική (βίντεο)21:44Χειροπέδες σε 48χρονο Έλληνα καταζητούμενο στη Γερμανία για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ21:30Ο Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1 για Νίκο Παππά: Είναι τσάμπα μάγκας21:16Δανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία21:02Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης η Ελλάδα - Συστάσεις προστασίας από τον ΕΟΔΥ20:48Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”20:34Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων και τη μαστροπεία 20:20ANT1 Sports: Για το 2 στα 2 στη διαβολοβδομάδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πρωτοπόρο Χάποελ20:06Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο