LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2019 11:21

Στον Καναδά ο φονικός κυκλώνας “Ντόριαν” (βίντεο)

Συναγερμός για την άφιξη του κυκλώνα "Ντόρια". Εξασθενημένος, αλλά ακόμη επικίνδυνος. Ερήμωσαν οι δρόμοι. 

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στις Μπαχάμες, όπου άφησε πίσω του τουλάχιστον 43 νεκρούς, και τα προβλήματα που προκάλεσε περνώντας από ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, ο κυκλώνας Ντόριαν, εξασθενημένος, αλλά ακόμη επικίνδυνος, έφτασε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στο ανατολικό τμήμα του Καναδά, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους, και προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές και κύματα ύψους έως και είκοσι μέτρων.

Στις Μπαχάμες, όπου οι αρχές αναμένουν ότι θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, περισσότερο από μια εβδομάδα μετά το πέρασμα του Ντόριαν αεροπλάνα, ελικόπτερα και πλοία, όπως και κρουαζιερόπλοια, μετέχουν στις προσπάθειες απομάκρυνσης των κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές προς την πρωτεύουσα Νασάου ή τις ΗΠΑ, ενώ περίπου 70.000 άνθρωποι στη νησιωτική χώρα χρειάζονται άμεσα βοήθεια.

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

Τη ίδια ώρα κατά το πέρασμά του από τις ΗΠΑ, όπου έπληξε τρεις πολιτείες, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, ο κυκλώνας προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση που επηρέασαν περισσότερους από 400.000 ανθρώπους την περασμένη Παρασκευή.

Χθες Σάββατο το βράδυ ο κυκλώνας έφτασε κοντά στο Χάλιφαξ, στη Νέα Σκωτία, του Καναδά, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 140 χιλιομέτρων την ώρα. Περισσότερα από 500.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Νέα Σκωτία, σύμφωνα με τις αρχές.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα της επαρχίας αυτής του Καναδά δείχνουν τους δρόμους του Χάλιφαξ ερημωμένους.

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

"Η ασφάλεια των Καναδών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις περιοχές" από τις οποίες θα περάσει ο κυκλώνας, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Περίπου 700 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις επαρχίες του ανατολικού Καναδά για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης και σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις διάσωσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για τραυματισμούς.

Ο Ντόριαν αναμένεται να συνεχίσει σήμερα την πορεία του πάνω από τον ανατολικό Καναδά, με τις αρχές να έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους περιοχών τις οποίες αναμένεται να πλήξει, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να εξασθενήσει και να απομακρυνθεί πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό.

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

Καναδάς - κυκλώνας Ντόριαν - καταστροφές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο