LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2019 09:33

Στις κάλπες οι Ρώσοι για να εκλέξουν τοπικούς αξιωματούχους

Οι τοπικές εκλογές διεξάγονται σε όλη τη χώρα σήμερα την επομένη μιας ιστορικής ανταλλαγής 70 κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία...

Ρωσία - Εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ρώσοι για να εκλέξουν τοπικούς αξιωματούχους, έπειτα από μια ταραχώδη προεκλογική εκστρατεία και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δικαστικής καταστολής των διαδηλωτών εδώ σχεδόν 10 χρόνια στη Ρωσία.

Οι τοπικές εκλογές διεξάγονται σε όλη τη χώρα σήμερα την επομένη μιας ιστορικής ανταλλαγής 70 κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα με ικανοποίηση ως ένα πρώτο βήμα για τον τερματισμό της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών από το 2014. Σύμφωνα με αναλυτές, τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών θεωρούνται σημαντικά καθώς έπονται οι βουλευτικές εκλογές του 2021 και επίσης κρίνεται ότι θα συμβάλουν στην χάραξη του πολιτικού μέλλοντος της Ρωσίας, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν αρχίζει να διανύει την τρίτη δεκαετία του στην εξουσία.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην πρωτεύουσα, όπου σχεδόν κάθε εβδομάδα γίνονταν διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις εκλογές αυτές. Στις διαδηλώσεις που γίνονταν, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν είχαν την έγκριση των αρχών, έγιναν σχεδόν 2.700 συλλήψεις, σε μια πρωτοφανή καταστολή των διαμαρτυριών μετά τις διαδηλώσεις του 2011-2012 που προηγήθηκαν της επιστροφής του Πούτιν στην προεδρία έπειτα από μια πρωθυπουργική θητεία.

Οι αρχές φυλάκισαν για σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν όλους τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης που ήθελαν να μετάσχουν στις τοπικές εκλογές στη Μόσχα. Πολλοί διαδηλωτές καταδικάστηκαν επίσης σε βαρειές ποινές φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών. Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για μήνυμά του στο Twitter με το οποίο καλούσε σε επίθεση εναντίον των παιδιών αστυνομικών.

Ρωσία - Εκλογές

"Ψηφίστε έξυπνα"

Στη Μόσχα καλούνται σχεδόν 7,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι να εκλέξουν 45 μέλη του τοπικού κοινοβουλίου, στο οποίο κυριαρχεί το κυβερνών κόμμα, Ενωμένη Ρωσία, και το οποίο δεν αντιτάσσεται ποτέ στις πολιτικές του φιλοκυβερνητικού δημάρχου Σεργκέι Σομπιάνιν. Ωστόσο κανένας υποψήφιος δεν κατεβαίνει με το κόμμα αυτό, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ο αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Μοσχοβίτες να "ψηφίσουν έξυπνα" υποστηρίζοντας αυτούς που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν τους υποψήφιους που πρόσκεινται στην εξουσία. Η πλειονότητα αυτών είναι κομμουνιστές.

Οι Ρώσοι θα εκλέξουν σήμερα 16 περιφερειακούς κυβερνήτες και τα μέλη των τοπικών κοινοβουλίων 13 περιοχών, όπως και της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Πέραν της Μόσχας, η εκστρατεία για την εκλογή του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης ήταν επίσης μεταξύ των πιο αμφιλεγόμενων, καθώς το Κρεμλίνο υποστήριζε τον άκρως αντιδημοφιλή απερχόμενο κυβερνήτη Αλεξάντερ Μπεγκλόφ. Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Το ζευγάρι έχει εκφράσει τη λύπη του για την πυρκαγιά κι έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί πλήρως με τις ερευνητικές αρχές.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψειςΣήμερα 13:46 | Ειδήσεις

Χθες το βράδυ σημειώθηκε καινούργια επίθεση εμπλέκοντας δύο νέα πρόσωπα,  που, έως τώρα, δεν βρίσκονταν στο μάτι του κυκλώματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34Εύβοια: Στο νοσοκομείο δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της15:24Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά14:44Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και γυάλινο μπουκάλι σε δύο άτομα14:34Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24Χρυσές σφαίρες: Νικητής της βραδιάς η ταινία "Μια μάχη μετά την άλλη" - Για τον 1ο ανδρικό ρόλο βραβεύθηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ 14:10Χωρίς ταξί για 48 ώρες η χώρα - Αποφασίσθηκε απεργία από αύριο, Τρίτη 13/113:56Ιράν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αρκεί να είναι δίκαιες13:46Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφα13:36Σε υψηλούς τόνους η εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη13:26Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπών13:16Κλειστά από σήμερα τα αεροδρόμια Σαντορίνης και Κέρκυρας13:06Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και εμβληματική φιγούρα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ρολάν Κουρμπίς12:56Γερμανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω χιονιού και πάγου12:46Τέμπη - Δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού12:36Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεο12:26Κύπελλο Ελλάδας: Οι διαιτητές των προημιτελικών12:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο