LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2019 09:33

Στις κάλπες οι Ρώσοι για να εκλέξουν τοπικούς αξιωματούχους

Οι τοπικές εκλογές διεξάγονται σε όλη τη χώρα σήμερα την επομένη μιας ιστορικής ανταλλαγής 70 κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία...

Ρωσία - Εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ρώσοι για να εκλέξουν τοπικούς αξιωματούχους, έπειτα από μια ταραχώδη προεκλογική εκστρατεία και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δικαστικής καταστολής των διαδηλωτών εδώ σχεδόν 10 χρόνια στη Ρωσία.

Οι τοπικές εκλογές διεξάγονται σε όλη τη χώρα σήμερα την επομένη μιας ιστορικής ανταλλαγής 70 κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα με ικανοποίηση ως ένα πρώτο βήμα για τον τερματισμό της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών από το 2014. Σύμφωνα με αναλυτές, τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών θεωρούνται σημαντικά καθώς έπονται οι βουλευτικές εκλογές του 2021 και επίσης κρίνεται ότι θα συμβάλουν στην χάραξη του πολιτικού μέλλοντος της Ρωσίας, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν αρχίζει να διανύει την τρίτη δεκαετία του στην εξουσία.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην πρωτεύουσα, όπου σχεδόν κάθε εβδομάδα γίνονταν διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις εκλογές αυτές. Στις διαδηλώσεις που γίνονταν, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν είχαν την έγκριση των αρχών, έγιναν σχεδόν 2.700 συλλήψεις, σε μια πρωτοφανή καταστολή των διαμαρτυριών μετά τις διαδηλώσεις του 2011-2012 που προηγήθηκαν της επιστροφής του Πούτιν στην προεδρία έπειτα από μια πρωθυπουργική θητεία.

Οι αρχές φυλάκισαν για σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν όλους τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης που ήθελαν να μετάσχουν στις τοπικές εκλογές στη Μόσχα. Πολλοί διαδηλωτές καταδικάστηκαν επίσης σε βαρειές ποινές φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών. Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για μήνυμά του στο Twitter με το οποίο καλούσε σε επίθεση εναντίον των παιδιών αστυνομικών.

Ρωσία - Εκλογές

"Ψηφίστε έξυπνα"

Στη Μόσχα καλούνται σχεδόν 7,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι να εκλέξουν 45 μέλη του τοπικού κοινοβουλίου, στο οποίο κυριαρχεί το κυβερνών κόμμα, Ενωμένη Ρωσία, και το οποίο δεν αντιτάσσεται ποτέ στις πολιτικές του φιλοκυβερνητικού δημάρχου Σεργκέι Σομπιάνιν. Ωστόσο κανένας υποψήφιος δεν κατεβαίνει με το κόμμα αυτό, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ο αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Μοσχοβίτες να "ψηφίσουν έξυπνα" υποστηρίζοντας αυτούς που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν τους υποψήφιους που πρόσκεινται στην εξουσία. Η πλειονότητα αυτών είναι κομμουνιστές.

Οι Ρώσοι θα εκλέξουν σήμερα 16 περιφερειακούς κυβερνήτες και τα μέλη των τοπικών κοινοβουλίων 13 περιοχών, όπως και της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Πέραν της Μόσχας, η εκστρατεία για την εκλογή του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης ήταν επίσης μεταξύ των πιο αμφιλεγόμενων, καθώς το Κρεμλίνο υποστήριζε τον άκρως αντιδημοφιλή απερχόμενο κυβερνήτη Αλεξάντερ Μπεγκλόφ. Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείςΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο