LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 08 Σεπτεμβρίου 2019 09:33

Στις κάλπες οι Ρώσοι για να εκλέξουν τοπικούς αξιωματούχους

Οι τοπικές εκλογές διεξάγονται σε όλη τη χώρα σήμερα την επομένη μιας ιστορικής ανταλλαγής 70 κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία...

Ρωσία - Εκλογές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ρώσοι για να εκλέξουν τοπικούς αξιωματούχους, έπειτα από μια ταραχώδη προεκλογική εκστρατεία και μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δικαστικής καταστολής των διαδηλωτών εδώ σχεδόν 10 χρόνια στη Ρωσία.

Οι τοπικές εκλογές διεξάγονται σε όλη τη χώρα σήμερα την επομένη μιας ιστορικής ανταλλαγής 70 κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα με ικανοποίηση ως ένα πρώτο βήμα για τον τερματισμό της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών από το 2014. Σύμφωνα με αναλυτές, τα αποτελέσματα των εκλογών αυτών θεωρούνται σημαντικά καθώς έπονται οι βουλευτικές εκλογές του 2021 και επίσης κρίνεται ότι θα συμβάλουν στην χάραξη του πολιτικού μέλλοντος της Ρωσίας, την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν αρχίζει να διανύει την τρίτη δεκαετία του στην εξουσία.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην πρωτεύουσα, όπου σχεδόν κάθε εβδομάδα γίνονταν διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις εκλογές αυτές. Στις διαδηλώσεις που γίνονταν, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν είχαν την έγκριση των αρχών, έγιναν σχεδόν 2.700 συλλήψεις, σε μια πρωτοφανή καταστολή των διαμαρτυριών μετά τις διαδηλώσεις του 2011-2012 που προηγήθηκαν της επιστροφής του Πούτιν στην προεδρία έπειτα από μια πρωθυπουργική θητεία.

Οι αρχές φυλάκισαν για σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν όλους τους υποψήφιους της αντιπολίτευσης που ήθελαν να μετάσχουν στις τοπικές εκλογές στη Μόσχα. Πολλοί διαδηλωτές καταδικάστηκαν επίσης σε βαρειές ποινές φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών. Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για μήνυμά του στο Twitter με το οποίο καλούσε σε επίθεση εναντίον των παιδιών αστυνομικών.

Ρωσία - Εκλογές

"Ψηφίστε έξυπνα"

Στη Μόσχα καλούνται σχεδόν 7,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι να εκλέξουν 45 μέλη του τοπικού κοινοβουλίου, στο οποίο κυριαρχεί το κυβερνών κόμμα, Ενωμένη Ρωσία, και το οποίο δεν αντιτάσσεται ποτέ στις πολιτικές του φιλοκυβερνητικού δημάρχου Σεργκέι Σομπιάνιν. Ωστόσο κανένας υποψήφιος δεν κατεβαίνει με το κόμμα αυτό, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ο αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Μοσχοβίτες να "ψηφίσουν έξυπνα" υποστηρίζοντας αυτούς που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσουν τους υποψήφιους που πρόσκεινται στην εξουσία. Η πλειονότητα αυτών είναι κομμουνιστές.

Οι Ρώσοι θα εκλέξουν σήμερα 16 περιφερειακούς κυβερνήτες και τα μέλη των τοπικών κοινοβουλίων 13 περιοχών, όπως και της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014. Πέραν της Μόσχας, η εκστρατεία για την εκλογή του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης ήταν επίσης μεταξύ των πιο αμφιλεγόμενων, καθώς το Κρεμλίνο υποστήριζε τον άκρως αντιδημοφιλή απερχόμενο κυβερνήτη Αλεξάντερ Μπεγκλόφ. Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΣήμερα 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΣήμερα 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγοράΣήμερα 22:49 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο καταζητούμενος δράστης και το θύμα γνωρίζονταν.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10Λαχειοφόρος Αγορά ΕΛΕΠΑΠ 2025: Από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών20:03Συγκλονίζει ο 11χρονος Ρόμαν από την Ουκρανία - Λύγισε η διερμηνέας19:58Χανιά: Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή – Μαθητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας19:44Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτες 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο