LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2019 17:02

Εντυπωσιακή η επίδειξη της ΕΚΑΜ στην ΔΕΘ (βίντεο)

Άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας πραγματοποίησαν κατάβαση από ελικόπτερο, υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού.

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Μία εντυπωσιακή επίδειξη από άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), που κατέβηκαν με σχοινιά από ελικόπτερο, που πετούσε σε ύψος 40 μέτρων πάνω από το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, “έκλεψε την παράσταση” κατά την τελετή εγκαινίων του Πληροφοριακού Κέντρου (περιπτέρου) της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), που πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την επίδειξη παρακολούθησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του σε περίπτερα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης, η οποία άνοιξε το πρωί τις πύλες της. Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε, προηγουμένως, στο Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώθηκε για τις δράσεις της Αστυνομίας που προβάλλονται μέσω αυτού, ενώ υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών επισημαίνοντας ότι «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας. Σύγχρονη Αστυνομία, ασφαλείς πολίτες».

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης περιέγραψε τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης στον τομέα της Ασφάλειας και υποσχέθηκε, ως πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας, ότι εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό αυτόν «θα κάνουμε τους Έλληνες πολίτες να μην φοβούνται, να αισθάνονται ασφαλείς, να έχουν αυτοπεποίθηση και να πιστεύουν στο Κράτος».

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προστασίας των συνόρων και εξήρε το έργο και την προσφορά των Ελλήνων συνοριοφυλάκων στον Έβρο που, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν «καθημερινά μάχες για να κρατηθούν απόρθητα τα σύνορα». Στο σημείο αυτό ο ίδιος έκανε λόγο για τους «μεγάλους κινδύνους που έρχονται από την Ανατολή, η οποία είναι γεμάτη πολέμους, πολλές φωτιές και απειλές» επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια προστασίας των συνόρων συνδυάζεται με την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Όταν ο κόσμος “κλειδαμπαρώνεται” στα σπίτια του, όταν υπάρχει φόβος για τον άνθρωπο που είναι μέσα στο σπίτι του, τότε δεν μπορεί να αισθανόμαστε καλά στην Αστυνομία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Για αυτόν το λόγο έχουμε δεσμευτεί, κι έχουμε καταστρώσει σχέδιο, ότι θα καταπολεμήσουμε το έγκλημα μέχρι το τέλος και θα ξεριζώσουμε όλες αυτές τις αρρώστιες, τις κοινωνικές νόσους που έχουν απλωθεί στην ελληνική κοινωνία έτσι ώστε να ξανα-καταστήσουμε την Ελλάδα φιλειρηνική χώρα, όπως ήταν κάποτε».

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι «δεν θα συμβιβαστούμε μέχρις ότου εξαλείψουμε εκείνους τους εγκληματίες που μπαίνουν στα σπίτια, τρομοκρατούν, πανικοβάλλουν και δημιουργούν φόβους». «Οι φόβοι» συνέχισε «γίνονται συμπεριφορές ακραίες και είναι οι καλύτεροι πελάτες των ακροδεξιών, ρατσιστικών και άλλων ακραίων τάσεων στην πολιτική ζωή της χώρα μας». Τέτοιες ακραίες τάσεις, σημείωσε «ζήσαμε στην κρίση, αλλά ευτυχώς υποχωρούν. Ο κίνδυνος όμως είναι εδώ».

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλουμε καμία περιοχή να εξουσιάζεται από την Αστυνομία, αλλά δεν θέλουμε και περιοχές να εξουσιάζονται από την ανομία», ενώ μίλησε για την ανάγκη να επανέλθει στην ΕΛ.ΑΣ. η αξιοκρατία, κάτι που, όπως παρατήρησε, «χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια». «Η αξιοκρατία είναι το εργαλεία στον δημόσιο τομέα ώστε να γινόμαστε καλύτεροι», είπε.

Στην πορεία μετασχηματισμού της Αστυνομίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της, τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών ασφάλειας και προστασίας για τον πολίτη, αλλά και για να υπάρξει εγγύτητα με τον πολίτη, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας12:36Μπλόκα- Αγρότες: Διακοπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Βαφέικων μέχρι τον κόμβο Ιάσμου στην Εγνατία Οδό 12:22Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο12:08Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 18 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02Λαμία: Στα μπλόκα οι αγρότες σε Μπράλο και κόμβο της Θήβας09:48Αττική: Τα οκτώ σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους09:34Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος09:20Κύπελλο Ελλάδας: Στις 17/12 η ολοκλήρωση του League Phase - Αναλυτικά οι αναμετρήσεις09:06Πηγή Δεβετζή: Ο Χριστός ήτανε δίπλα μου και βγήκα σώα08:52Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου08:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 08:24Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο