LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2019 17:02

Εντυπωσιακή η επίδειξη της ΕΚΑΜ στην ΔΕΘ (βίντεο)

Άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας πραγματοποίησαν κατάβαση από ελικόπτερο, υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού.

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Μία εντυπωσιακή επίδειξη από άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), που κατέβηκαν με σχοινιά από ελικόπτερο, που πετούσε σε ύψος 40 μέτρων πάνω από το διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, “έκλεψε την παράσταση” κατά την τελετή εγκαινίων του Πληροφοριακού Κέντρου (περιπτέρου) της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), που πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Την επίδειξη παρακολούθησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της επίσκεψής του σε περίπτερα της 84ης Διεθνούς Έκθεσης, η οποία άνοιξε το πρωί τις πύλες της. Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε, προηγουμένως, στο Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώθηκε για τις δράσεις της Αστυνομίας που προβάλλονται μέσω αυτού, ενώ υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών επισημαίνοντας ότι «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας. Σύγχρονη Αστυνομία, ασφαλείς πολίτες».

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο κ. Χρυσοχοΐδης περιέγραψε τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης στον τομέα της Ασφάλειας και υποσχέθηκε, ως πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας, ότι εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό αυτόν «θα κάνουμε τους Έλληνες πολίτες να μην φοβούνται, να αισθάνονται ασφαλείς, να έχουν αυτοπεποίθηση και να πιστεύουν στο Κράτος».

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη προστασίας των συνόρων και εξήρε το έργο και την προσφορά των Ελλήνων συνοριοφυλάκων στον Έβρο που, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνουν «καθημερινά μάχες για να κρατηθούν απόρθητα τα σύνορα». Στο σημείο αυτό ο ίδιος έκανε λόγο για τους «μεγάλους κινδύνους που έρχονται από την Ανατολή, η οποία είναι γεμάτη πολέμους, πολλές φωτιές και απειλές» επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια προστασίας των συνόρων συνδυάζεται με την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Όταν ο κόσμος “κλειδαμπαρώνεται” στα σπίτια του, όταν υπάρχει φόβος για τον άνθρωπο που είναι μέσα στο σπίτι του, τότε δεν μπορεί να αισθανόμαστε καλά στην Αστυνομία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Για αυτόν το λόγο έχουμε δεσμευτεί, κι έχουμε καταστρώσει σχέδιο, ότι θα καταπολεμήσουμε το έγκλημα μέχρι το τέλος και θα ξεριζώσουμε όλες αυτές τις αρρώστιες, τις κοινωνικές νόσους που έχουν απλωθεί στην ελληνική κοινωνία έτσι ώστε να ξανα-καταστήσουμε την Ελλάδα φιλειρηνική χώρα, όπως ήταν κάποτε».

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε ότι «δεν θα συμβιβαστούμε μέχρις ότου εξαλείψουμε εκείνους τους εγκληματίες που μπαίνουν στα σπίτια, τρομοκρατούν, πανικοβάλλουν και δημιουργούν φόβους». «Οι φόβοι» συνέχισε «γίνονται συμπεριφορές ακραίες και είναι οι καλύτεροι πελάτες των ακροδεξιών, ρατσιστικών και άλλων ακραίων τάσεων στην πολιτική ζωή της χώρα μας». Τέτοιες ακραίες τάσεις, σημείωσε «ζήσαμε στην κρίση, αλλά ευτυχώς υποχωρούν. Ο κίνδυνος όμως είναι εδώ».

ΕΚΑΜ - ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θέλουμε καμία περιοχή να εξουσιάζεται από την Αστυνομία, αλλά δεν θέλουμε και περιοχές να εξουσιάζονται από την ανομία», ενώ μίλησε για την ανάγκη να επανέλθει στην ΕΛ.ΑΣ. η αξιοκρατία, κάτι που, όπως παρατήρησε, «χάθηκε τα προηγούμενα χρόνια». «Η αξιοκρατία είναι το εργαλεία στον δημόσιο τομέα ώστε να γινόμαστε καλύτεροι», είπε.

Στην πορεία μετασχηματισμού της Αστυνομίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της, τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών ασφάλειας και προστασίας για τον πολίτη, αλλά και για να υπάρξει εγγύτητα με τον πολίτη, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορωπί: Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερΣήμερα 11:52 | Ειδήσεις

Τραγική κατάληξη για τον νεαρό που κατάπιε μπέργκερ στο πλαίσιο ενός challenge

Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην ΕλλάδαΣήμερα 10:30 | Ειδήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον προθυπουργό της Σιγκαπούρης, Lawrence Wong

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιμένουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουνΣήμερα 12:11 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται υποχώρηση του φαινομένου.

Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση εισοδήματος και μείωση φορολογικών βαρών για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιάΣήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Κυρίαρχο στοιχείο του τελικού σχεδίου είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς13:02Χρυσοχοΐδης στο Ρέθυμνο: Αυστηροποίηση των ποινών για τις μπαλωθιές12:48Άρης: Αποδυναμωμένος στην Νέα Φιλαδέλφεια - Χωρίς έξι παίκτες θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ12:34Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιμένουν οι καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξουν12:20Κορωπί: Πέθανε ο 22χρονος που κατάπιε αμάσητο μπέργκερ12:06Τροχαίο στην Εύβοια: Αγροτικό έπεσε σε γκρεμό11:52Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε το σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Στην τελική ευθεία οι πληρωμές11:38Θεσσαλονίκη: Διεκόπη η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής11:24Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί11:10Τσεχία: Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τρένων 10:55Πρωθυπουργός Σιγκαπούρης σε Μητσοτάκη: Η οικονομία υπό την ηγεσία σας απογειώνεται - Βλέπουμε πολλές νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα10:41Συνελήφθη η Δήμητρα Ματσούκα - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ10:27Θεσσαλονίκη: Πτώση τρίχρονου αγοριού από τις κερκίδες κολυμβητηρίου10:13Σταύρος Παπασταύρου: Στις αρχές του 2027 οι γεωτρήσεις στο Ιόνιο (βίντεο)09:59Σε κατάσταση συναγερμού η Πολωνία: Αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες για την προστασία κρίσιμων υποδομών09:44Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ναρκωτικά09:30Γαλλία: Διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα του Παρισιού09:16Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για κατάφωρες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός09:02Μητσοτάκης στη Σιγκαπούρη - Στο επίκεντρο της επίσκεψης η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός και της Ασίας08:48Χαλκιδική: Ξεκινά σήμερα η δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ08:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο