LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2019 17:41

Τρόμος: Μασκοφόρος χτύπησε πολιτικό με τέιζερ

Ο άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι του θύματος, την χτύπησε με όπλο τίζερ και έγινε «καπνός». Τι «βλέπουν» πίσω από την επίθεση οι Αρχές.

Taser Gun - Όπλο Ηλεκτρικής Εκκένωσης

Ένας μασκοφόρος εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο σπίτι της προέδρου της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Έλα Παμφίλοβα την οποία ακινητοποίησε με όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ (τέιζερ).

«Ο μασκοφόρος μπήκε στο σπίτι αφού έσπασε ένα παράθυρο, κατευθύνθηκε στην βεράντα του σπιτιού και επανειλημμένα χτύπησε με τέιζερ την ιδιοκτήτρια (Παμφίλοβα) και στην συνέχεια εξαφανίστηκε», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας.

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή μεταδίδει ότι κυρίαρχη εκδοχή για τα κίνητρα της επίθεσης στο σπίτι της Έλα Παμφίλοβα είναι η ληστεία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το σπίτι της προέδρου δεν έλειπε τίποτα, ο ληστής έδρασε μόνος του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνώριζε ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι από το σπίτι της Παμφίλοβα δεν έλειπε τίποτα, όπως και ότι η κατάσταση της είναι «μάλλον καλή» και της επιτρέπει να συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις. Επισημαίνει παράλληλα ότι για την πρόεδρο της επιτροπής δεν προβλέπεται να υπάρχει προσωπική φρουρά.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο η επίθεση κατά της Παμφίλοβα να έχει σχέση με την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση κατά της Παμφίλοβα να είναι σκηνοθετημένη από τις αρχές με σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από τις απάτες που έγιναν πριν από τις εκλογές στην Μόσχα και άλλες περιοχές, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

Η επίθεση έγινε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών και των τοπικών εκλογών στην Μόσχα. Οι επικείμενες τοπικές εκλογές στην Μόσχα έχουν πυροδοτήσει διαμαρτυρίες που συνεχίζονται επί εβδομάδες αφότου η Παμφίλοβα και οι συνάδελφοι της απέρριψαν τις υποψηφιότητες αρκετών υποψηφίων της αντιπολίτευσης.

Εκπρόσωποι των εκλογικών επιτροπών έχουν δηλώσει ότι δεν ενέκριναν τις υποψηφιότητές τους, επειδή πολλές από τις απαιτούμενες υπογραφές για να εγκριθεί η υποψηφιότητα τους δεν ήσαν γνήσιες.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ίστρα της Μόσχας που είναι κοντά στην ρωσική πρωτεύουσα.

Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι η Παμφίλοβα είναι καλά στην υγεία της και πήρε μέρος σε διάσκεψη στην Μόσχα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν τραυματίσθηκε, αλλά ακύρωσε την συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Η ίδια η Παμφίλοβα συμμετείχε σήμερα σε διάσκεψη της Μόσχας και δήλωσε σε ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι νοιώθει καλά και προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ 21:34Ρωσία - Ουκρανία: Την Παρασκευή οι ειρηνευτικές συνομιλίες21:18Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος έστελνε ερωτικά μηνύματα σε ανήλικη!21:04Τέμπη: Συγκίνηση στην απονομή του πτυχίου της Θώμης Πλακιά (βίντεο)20:48ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70000 vouchers20:33Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα στην Πέτρου Ράλλη στη Θηβών20:18Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:04Θεσσαλονίκη: Καταδίκη γυναίκας που τραυμάτισε το σκυλί του συζύγου της19:49Πάτρα: 15χρονος έσβηνε τσιγάρα σε ανήλικη19:35Νομική: Ντοκουμέντο από τους δράστες της επίθεσης (βίντεο)19:21Θεσσαλονίκη: Μαθητής το έσκασε από το σχολείο του19:07ΕΟΔΥ: 1 θάνατος από κορονοϊό και 47 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα 18:53Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)18:39Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για την κατάληψη στη Νομική (βίντεο)18:26Ηλιούπολη: Επεισοδιακή καταδίωξη μετά από διάρρηξη διαμερίσματος18:12Ναυάγιο Bayesian: Ανετράπη από ακραίους ανέμους - Τα κρίσιμα 15 δευτερόλεπτα 17:57Άλιμος: Ποινή φυλάκισης για την γιαγιά του μωρού (εικόνες)17:44Ηράκλειο: Έλεγχοι με χρήση drone για τις ρηγματώσεις στο χωριό Βούτες17:30Διαπραγμετεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας: Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη17:15Τραμπ: Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ εγώ με τον Πούτιν17:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο