LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2019 10:52

Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων (βίντεο)

Διαψεύδει τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις, επιτίθεται στον Υπουργό Εργασίας και επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έφη Αχτσιόγλου - Καλοκαίρι Μαζί

«Ξεγυμνώνεται η ΝΔ, που ασκούσε κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών, σε κάθε στάδιο έθετε κάποιο εμπόδιο, ενώ η ελληνική πλευρά επιτύγχανε ό,τι επί δεκαετίες δεν είχε επιτευχθεί και μετά από αυτό εξακολούθησε να λέει για μία συμφωνία που δε θα εφαρμόσει. Προεκλογικά θόλωσε τα νερά και την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της λέει ότι θα την εφαρμόσει κατά γράμμα», σχολίασε την κυβέρνηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε πως πρόκειται για «διεθνή σύμβαση που όπως όλες αίρονται».

«Αν θέλει η παρούσα κυβέρνηση, μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία και να μην την εφαρμόσει», συμπλήρωσε μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Διέψευσε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, λέγοντας πως «έχει γίνει για όλες τις συντάξεις ο επαναϋπολογισμός και από 1/1/2019 έχει ολοκληρωθεί», ενώ η τέως Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι, «δε θα δουν μειωμένες συντάξεις».

«Η προσωπική διαφορά διατηρείται εσαεί, κάτι που σημαίνει δε θα υπάρχει καμία μείωση. Επίσης από 1/1/2019 μικρή μερίδα μικροσυνταξιούχων είδαν μικρές αυξήσεις που θα διατηρηθούν αν δεν αλλάξει ο νόμος», σημείωσε η Ε.Αχτσιόγλου.

«Ο κ.Βρούτσης τα ‘φουσκώνει’», είπε η πρώην για τον νυν Υπουργό και τους αριθμούς που δίνει για τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις, αφού όπως είπε σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στα τέλη Ιουνίου «οι ληξιπρόθεσμες (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) ήταν 107.000 τέλη Ιουνίου».

«Περίμενα αλλαγές εις βάρος των εργαζομένων», είπε και υπογράμμισε πως «ο Βρούτσης έφερε αλλαγές στην προστασία των μισθών και τη δικαιολόγηση της απόλυσης».

Χαρακτήρισε «ψευδές» το επιχείρημα περί φακελώματος, αφού, όπως είπε «ο εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του εργαζόμενου, πέραν του ό,τι έχει να κάνει με την επιχείρησή του».

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΧθες 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΧθες 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Χθες 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΧθες 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο