LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Σεπτεμβρίου 2019 10:52

Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1: δεν υπάρχουν εκκρεμότητες στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων (βίντεο)

Διαψεύδει τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις, επιτίθεται στον Υπουργό Εργασίας και επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έφη Αχτσιόγλου - Καλοκαίρι Μαζί

«Ξεγυμνώνεται η ΝΔ, που ασκούσε κριτική στη Συμφωνία των Πρεσπών, σε κάθε στάδιο έθετε κάποιο εμπόδιο, ενώ η ελληνική πλευρά επιτύγχανε ό,τι επί δεκαετίες δεν είχε επιτευχθεί και μετά από αυτό εξακολούθησε να λέει για μία συμφωνία που δε θα εφαρμόσει. Προεκλογικά θόλωσε τα νερά και την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της λέει ότι θα την εφαρμόσει κατά γράμμα», σχολίασε την κυβέρνηση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε πως πρόκειται για «διεθνή σύμβαση που όπως όλες αίρονται».

«Αν θέλει η παρούσα κυβέρνηση, μπορεί να καταγγείλει τη συμφωνία και να μην την εφαρμόσει», συμπλήρωσε μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Διέψευσε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, λέγοντας πως «έχει γίνει για όλες τις συντάξεις ο επαναϋπολογισμός και από 1/1/2019 έχει ολοκληρωθεί», ενώ η τέως Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε τους συνταξιούχους ότι, «δε θα δουν μειωμένες συντάξεις».

«Η προσωπική διαφορά διατηρείται εσαεί, κάτι που σημαίνει δε θα υπάρχει καμία μείωση. Επίσης από 1/1/2019 μικρή μερίδα μικροσυνταξιούχων είδαν μικρές αυξήσεις που θα διατηρηθούν αν δεν αλλάξει ο νόμος», σημείωσε η Ε.Αχτσιόγλου.

«Ο κ.Βρούτσης τα ‘φουσκώνει’», είπε η πρώην για τον νυν Υπουργό και τους αριθμούς που δίνει για τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις, αφού όπως είπε σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στα τέλη Ιουνίου «οι ληξιπρόθεσμες (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) ήταν 107.000 τέλη Ιουνίου».

«Περίμενα αλλαγές εις βάρος των εργαζομένων», είπε και υπογράμμισε πως «ο Βρούτσης έφερε αλλαγές στην προστασία των μισθών και τη δικαιολόγηση της απόλυσης».

Χαρακτήρισε «ψευδές» το επιχείρημα περί φακελώματος, αφού, όπως είπε «ο εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του εργαζόμενου, πέραν του ό,τι έχει να κάνει με την επιχείρησή του».

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑΣήμερα 18:51 | Ειδήσεις

"Η Ευρώπη δεν θα επιβάλει πρόστιμο, αλλά δεν θα προτιμά πλέον το ελληνικό FIR", δήλωσε.

Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας (εικόνες)Σήμερα 14:03 | Ειδήσεις

Το κλίμα ήρθε να δυναμιτίσει και η είδηση του βανδαλισμού των τρακτέρ δύο αγροτών που συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 .

Σοκ στο Αιγάλεω: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημαΣήμερα 18:03 | Ειδήσεις

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τσιάρας: Χωρίς ΑΤΑΚ και το 2026 αυτοτελή αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτωνΣήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το τέλος της τρίωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των δεκατεσσάρων μπλόκων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέλλογλου - Παραίτηση Σαουνάτσου: Στις Βρυξέλλες παρουσίασαν ρόδινη την κατάσταση στην ΥΠΑ20:14Ant1 Sports: Σκληρή αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου 20:04Κύπελλο Ελλάδας: Τεράστια νίκη και πρόκριση του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά19:50Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε εγκαταλελειμμένο κτήριο 19:36ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων για το 202619:22Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου19:08Κιλκίς: Ελεύθερος με όρους ο 58χρονος που κατηγορείται ότι παρέσυρε αστυνομικό επειδή του έκοβε κλήση18:54Λάρισα: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκε οικογένεια με μωρό18:40"Αποκαλύψεις" - Εξαφάνιση 16χρονης: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών18:26Σοκ στο Αιγάλεω: Ηλικιωμένη αυτοπυρπολήθηκε έξω από κατάστημα18:16Σε απόγνωση οι βιομηχανίες λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων18:06Το Ιράν υπόσχεται γρήγορες δίκες για τους διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί - Σήμερα η εκτέλεση 26χρονου κρατουμένου17:56Ερέτρια: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε σχολείο 17:46Νέος κύκλος ειδοποιητηρίων στο πλαίσιο των διασταυρωτικών ελέγχων οχημάτων – Ήδη καταγράφονται τα πρώτα δεδομένα συμμόρφωσης17:36Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Βίντεο ντοκουμέντο από την παρουσία της στην περιοχή του Ζωγράφου 17:26Λεβαδειακός: Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ομάδα της Βοιωτίας - Πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας17:16Εξαφάνιση 16χρονης: Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τη Λόρα στην Αθήνα στις "Αποκαλύψεις" - Της δείξαμε τη φωτογραφία της και έφυγε17:06Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:52Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο - "Έπεσαν" πυροβολισμοί16:42Αθήνα: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους στο κέντρο της πόλης16:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο